همکاری‌های علمی آموزشی ایران و ترکیه باید گسترش ‌یابد

وزیر علوم تحقیقات و فناوری در دیدار با عمر دینچر وزیر آموزش ملی ترکیه، گفت: همکاری های ایران و ترکیه در زمینه‌های اقتصادی و فرهنگی توسعه مناسبی داشته و در حوزه های آموزشی، علمی و فناوری نیز باید گسترش یابد.

 به گزارش خبرنگار شبستان، کامران دانشجو وزیر علوم تحقیقات و فناوری در این دیدار با اشاره به اشتراکات دینی، تاریخی و فرهنگی دو کشور ایران و ترکیه گفت: کشور ما در سال‌های اخیر در بعد فناوری پیشرفت جهشی داشته و ما می توانیم در این حوزه با انجام پروژه‌های تحقیقاتی مشترک، ارتباط بین دانشگاه های دو کشور را تقویت کنیم.

 

وی با اشاره به افزایش همکاری دانشگاهیان ایران با بخش صنعت و حوزه کاربرد، افزود: در بعد مسائل علمی تلاش می‌کنیم که دانش را بومی کنیم مثلا هم اکنون در کشور ما دانش هسته‌ای صلح آمیز کاملا بومی شده، به نحوی که دیگر کسی نمی‌تواند جلوی رشد آن را بگیرد.

 

دانشجو در ادامه به بیان پیشرفت های ایران در زمینه‌های نانو، هوافضا و پرتاب ماهواره و تولید کامپوزیت پرداخت و گفت: اگر این زمینه همکاری بین دانشگاه‌های ایران و ترکیه صورت گیرد، قطعا هر دو کشور بهره برداری مناسبی از نتایج تحقیقات مشترک در این زمینه های علمی کسب می کنند.

 

وی همچنین با اشاره به لزوم مراودات علمی و تبادل استاد و دانشجو بصورت بورسیه بین دانشگاهیان ایران و ترکیه، اظهار کرد: دانشگاه‌های دو کشور می‌توانند درخصوص آموزش زبان فارسی و ایجاد کرسی زبان فارسی و همچنین آموزش زبان ترکی استانبولی و ایجاد کرسی زبان ترکی استانبولی همکاری‌های بیشتری با یکدیگر داشته باشند.

 

وزیر علوم با اشاره به تحصیل چهار میلیون و 200 هزار دانشجو در ایران، گفت: ترسی که غرب از پیشرفت‌های علمی ایران دارد، از آنجا ناشی می‌شود که آنها دنیا را در ید قدرت خود می‌خواهند و ملت‌های دیگر را به حساب نمی آورند.

 

وی با بیان اینکه علم ابزاری برای پیشرفت بشریت است، تصریح کرد: جهان غرب از علم خود نیز برای سلطه بر دیگران استفاده می کند و در این ارتباط، آپارتاید علمی را اعمال می‌کند و صراحتا اعلام می‌کند که ما حق داریم بخوانیم و بدانیم ولی دیگران حق ندارند.

 

دانشجو در ادامه با اشاره به پیشرفت های جهشی ایران در زمینه دانش بنیادی در سالهای اخیر گفت: ما معتقدیم ثمره این پیشرفت ها به همگان تعلق دارد و  کشورهای منطقه و بخصوص کشور ترکیه می‌توانند از آن بهره ببرند.

 

دانشجو ادامه داد: امروز همه تلاش استکبار جهانی بر این است که میان کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا تفرقه افکنی کرده و روابط این کشورها را با یکدیگر تیره و ضعیف کند ولی ما باید هوشیار باشیم و اجازه تفرقه افکنی را به کشورهای سلطه گر ندهیم.

 

وزیر علوم دربخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه اکنون موقعیت مناسبی ایجاد شده تا با کشور همسایه مان ترکیه همکاری های علمی و پژوهشی را عمق ببخشیم خاطر نشان کرد: هم اکنون مردم مظلوم بحرین که در جریان نهضت بیداری اسلامی بسیار زجر کشیده اند انتظار دارند که مورد حمایت کشورهای منطقه قرار گیرند که البته از تمامی آزادی خواهان جهان انتظار می رود که از مردم مظلوم بحرین حمایت کنند.

 

همچنین در این دیدار  عمر دینچر وزیر آموزش ملی ترکیه نیز با اذعان به پیشرفت شایان توجه ایران در زمینه‌ دانش‌های بنیادی، مشترکات دینی، فرهنگی و تاریخی دو کشور ایران و ترکیه را بی‌نظیر خواند و اظهار کرد: روابط بین دو کشور ایران و ترکیه در 600 سال اخیر همواره بدون مشکل و رو به پیشرفت بوده و این وظیفه ما مسئولان است که این روابط را در همه زمینه ها ارتقاء دهیم.

 

وی افزود: قویترین نقطه یک کشور دارا بودن علوم و نیروی انسانی متخصص است و ما در سالهای اخیر با برنامه‌ریزی مناسب و صرف هزینه، تعداد متخصصان علمی و پژوهشی خود را از 23 هزار نفر به 140 هزار نفر افزایش داده‌ایم.

 

بنا بر گزارش روابط عمومی وزارت علوم تحقیقات وفناوری،  وزیر آموزش ملی ترکیه با بیان اینکه هم اکنون 170 دانشگاه درترکیه فعالیت می‌کنند، یاد آور شد: همکاری‌های مشترک علمی و فناوری دانشگاه‌های دو کشور می تواند نتایج مثبتی در امر یافته های علمی برای ایران و ترکیه داشته باشد.

 

وی همچنین بر نشست کارشناسان دو کشور درخصوص تنظیم موضوعات همکاری های علمی و فناوری بین دو کشور و اجرایی نمودن آن تاکید کرد.

 

 در این دیدار معاونان آموزشی، پژوهش و فناوری و رئیس سازمان اموردانشجویان ایران وهمچنین سفیر ترکیه در ایران و هیات همراه وزیر آموزش ملی ترکیه نیز حضور داشتند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 144079

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha