به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام عبدالمجید پیش بین اشکوری، از اساتید حوزه و دانشگاه، امروز (1 تیر) در نشست تخصصی ائمه جماعات استان قم که در سالن اجتماعات جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برگزار شد به نقش مسجد در پیشگیری از آسیب های اجتماعی اشاره کرد و گفت: جامعه اسلامی یک جامعه مسجد محور است و پایه ریزی های اجتماعی آن بر اساس مسجد است.
جامعه اسلامی مسجد محور است
وی ادامه داد: در روایتی آمده که 40 منزل از هر طرف مسجد به عنوان همسایه آن حساب می شوند، بر همین اساس می توان گفت که هر مسجد با 160 خانوار در همسایگی خود یک اجتماع و محله را تشکیل می دهد پس محله های جامعه اسلامی مسجد محورند.
این استاد حوزه و دانشگاه با تاکید بر پیچیدگی ها و سنگینی وظایف روحانیان مساجد، خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم به نقش مسجد در پیشگیری از آسیب هی اجتماعی بپردازیم باید تعریفی از جامعه سالم داشته باشیم.
وی گفت: جامعه سالم هدفمند است به دنبال اهداف عقلانی است و اگر در جامعه هدفی برای دنبال کردن نباشد آن جامعه در سلامت به سر نمی برد.
وی احترام به کرامت انسانی را دومین ویژگی یک جامعه سالم عنوان کرد و افزود: در یک جامعه سالم باید همکاری، همگرایی، انسجام و اعتماد وجود داشته باشد.
حجت السلام اشکوری تصریح کرد: جامعه سالم جامعه ای پویا، شاداب و امیدوار است و افراد آن جامعه از زندگی لذت می برند.
مسجد نهادی موثر در ایجاد جامعه ای سالم
وی اضافه کرد: دین مداری، قانون، نظامات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی عناصر ایجاد کننده جامعه سالم هستند و یکی از نهادهایی که در ایجاد جامعه سالم در تمام ساحت ها موثر است، مسجد می باشد.
استاد موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: روحانی مسجد باید توانمندی های لازم را برای انجام اقدامات لازم در بستر مساجد برای ساختن جامعه ای سالم را داشته باشد.
وی در دامه با اشاره به روایت بیان شده در ابتدای سخنان خود ادامه داد: مساجد و همسایگان آنها وقتی در کنار هم قرار می گیرند با اجرای برنامه های لازم جامعه سالمی را می سازند و در این خصوص آنچه که اولویت دارد عملکرد روحانی مسجد است.
حجت الاسلام اشکوری مهارت، تجربه و دانش لازم را از موارد مورد نیاز برای ائمه جماعات در مساجد دانست و گفت: امروز در مساجدمان نیازمند داشتن افرادی با این توانمندی ها هستیم چرا که مسجد در نظام اسلامی جایگاه اجتماعی سازی دارد.
وی گفت: بنابراین باید هدفمندی خاصی در این موضوع داشته باشیم و افرادی با این توانمندی ها در بستر حوزه های علمیه تربیت کنیم ولی متاسفانه حوزه ما هنوز جایگاه مسجد به این شکل و نیاز به تربیت افرادی با این توانمندی ها را درک نکرده است.
وی خاطرنشان کرد: مسجد در جامعه اسلامی نهاد ایجاد کننده جامعه ای خدا محور است و افراد از زندگی در چنین جامعه ای لذت خواهند برد.
پایان پیام/
نظر شما