بهروز خاماچی، عضو شورای اسلامی شهر تبریز، در گفتگو با خبرنگارشبستان با بیان اینکه شهر تبریز دارای پیشینه عمیق فرهنگی و اجتماعی است، گفت: این شهر از زمان های دور مهد فرهنگ و ادب بوده است و جایگاه کتابخوانی و مطالعه دراین شهر برجسته و مهم بوده است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز تاکید کرد: در تبریز چند دهه پیش بحث کتابخوانی با وجود کمبود منابع کتاب با شور و اشتیاق خاصی در جریان بود و خاطرات شیرین بسیاری از آن زمان در نزد مردم این شهر وجود دارد.
خاماچی افزود: متاسفانه این فرهنگ غنی در حال حاضر مشاهده نمی شود و رغبت به کتاب و کتابخوانی مانند سابق وجود ندارد.
وی با اشاره به عدم تمایل جوانان به کتابخوانی، تاکید کرد: در حالی که در گذشته جوانان با شور و شوق در پی مطالعه بیشتر بودند اما امروز گوشی های تلفن همراه مونس و همراه جوانان است و به جای کتاب تلفن همراه دردست آنان مشاهده می شود.
عضو شورای اسلامی شهرتبریز با انتقاد از وضعیت نشر کتاب در تبریز اظهار کرد: شهر تبریز روزگاری مهد ناشران بزرگ و برجسته ترین ناشران کتاب کشور بوده است.
وی خاطرنشان کرد: اکثر ناشران بزرگ از تبریز مهاجرت کرده و یا انتشارات تعطیل شده اند و کتابفروشی ها نیز در حال تبدیل شدن به بوتیک و فروشگاه های مصرفی هستند.
خاماچی افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان باید در این زمینه توجه و همت کافی داشته باشد و از ناشران و وضعیت کتابخوانی در تبریزحمایت کند.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: کتابخانه های بزرگ بدون کتابخوان فاقد ارزش است و باید در کنار ساخت کتابخانه به امر فرهنگ سازی نیز پرداخت.
وی ادامه داد: اگر کتابخوانه های مجهز و بزرگ احداث شود اما کتابخانه هایی که جوان درآن حضور نداشته باشند و به آن نشاط نبخشند ارزش چندانی نخواهد داشت.
عضو شورای اسلامی شهرتبریز با بیا ن اینکه ادامه روند فعلی دربحث کتابخوانی غیر قابل قبول است، تاکید کرد: وضعیت کتابخوانی در حال حاضریک فاجعه است و با ادامه این وضعیت فرهنگ کتابخوانی ازبین خواهد رفت و مسئولان باید فداکارانه در این زمینه حاضر شوند.
پایان پیام/
نظر شما