به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، حجت الاسلام دکترعلی اکبر رحمانپرست، مسئول کانون مطالعات دانشگاه های شمالغرب کشور، در نشست بررسی ابعاد عرفانی و علمی شهید چمران، به بیان جایگاه عرفان در شخصیت شهید چمران و نقش او در تحولات اجتماعی و سیاسی جهان اسلام پرداخت.
وی در این جلسه که با حضورجمعی از اساتید و دانشجویان همراه بود، با اشاره به محورهای فعالیت کانون مطالعات دانشگاه های شمالغرب کشور، تصریح کرد: این کانون با هدف بررسی شخصیت و سیره بزرگان دانشگاهی و انجام مطالعات و تحقیقات کاربردی در موضوعات مهم روز و در قالب فعالیت غیر دولتی صورت می گیرد.
وی اظهار کرد: شخصیت شهید چمرا ن به عنوان الگویی از دانشمند اسلامی معاصر دارای تمام وجوهی که بتواند الگوی کامل برای دانشگاهیان فراهم کند را دارا است و ازاین رو کانون خواهد کوشید بااستفاده از نقطه نظرات تخصصی اساتید و اعضای هیئت علمی به تبیین بیشتراین شخصیت بپردازد.
مسئول کانون مطالعات دانشگاه های شمالغرب کشور گفت: شهید چمران با وجود طی عالی ترین مدارج دانشگاهی عارفی وارسته و برجسته بود و هویت عرفانی شهیدچمران الگویی برای دانشگاهیان است.
وی زمزمه های عرفانی شهید چمران و نامه های عرفانی او را شاهکاری عجیب در وادی معرفت دانست و اظهار کرد: چنین اظهارتی نشانگر قله رفیع معرفت و کمال شهید چمراناست که اورا درزمره عارفان به نام قرن قرار می دهد.
حجت الاسلام رحمانپرست خاطرنشان کرد: درشرایطی که دشمنان نظام اسلام سعی درترویج فرارمغزها و یا چرخش مغزها دارند سیره شناسی بزرگانی چون شهید چمران که در اوج جایگاه علمی در عالی ترین دانشگاه های جهان خدمت به اسلام و مسلیمن را برگزید می تواند راه گشای بسیاری ازمشکلات فرهنگی حال دانشگاهی و نخبگان باشد.
وی تاکید کرد: شهید چمران دردروه کوتاه زندگانی خود حرکت هایی را بنیان نهاد که تا دهها و بلکه چندین قرن منشاء تحولات بزرگ خواهد بود که پایگه گذاری جنبش امل لبنان توانسته است موازنه قدرت را در منطقه طی دهها سال تغییردهد.
همچنین در این نشست دکتر علی فرزام، استاد جامعه شناسی و دارنده جوایز بین الملی درزشته تحقیقات جامعه شناختیبر ضرورت بازشناخت سیره بزرگانی چون شهید مطهری در میان نخبگان تاکید کرد.
وی با بیان اینکه بخشی از نخبگان خود را تافته جدابافته از جامعه می دانند، گفت: نگاه شهید چمران دقیقا برعکس این طرز تلقی از جامعه بود و او خود را در ردیف کوچک ترین و پایین ترین بخش های جامعه درآورد و منشاء تحولات کلان شد.
فرزام سقوط نخبگان را حاصل جدایی آنان از جامعه دانست و گفت: فلسفه بافی و تحلیل در فضای خیالی به اوهام خواهد انجامید، چنانچه درتاریخ انقلاب اسلامی برخی روشنفکران و نخبگان با چنین رویکردی به یکباره خود را در سرابی هولناک مشاهده کردند که هیچ یاور و همراهی جز اوهام آنان با ایشان نبود.
پایان پیام/
نظر شما