قاسم رضی ای، داور و قاری بین المللی درباره راهکارهای تحقق مطالبه رهبری مبنی بر تربیت ده میلیون حافظ به خبرنگار شبستان گفت: این مطالبه رهبری قطعاً متناسب با پتانسیل موجود در کشور بیان شده از این رو تحقق آن حتمی است.
وی اظهار کرد: البته شاید منظور از ده میلیون حافظ تربیت حفاظ کل مصحف شریف نباشد چرا که علاوه بر سخت بودن این کار انس فرد با آیات وحی حتماً به حفظ کل قرآن نیاز ندارد بلکه حفظ اجزاء کاربردی تر می تواند مدنظر باشد.
رضی ای ادامه داد: دیده می شود که در کشورهای عربی و حتی کشورهای غیرعربی افراد تصحیلکرده به زبان قرآن تکلم می کنند و استنادشان در صحبت ها به کلام وحی است امری که در میان قشر تحصیلکرده ما دیده نمی شود.
قاری بین المللی تصریح کرد: این در حالی است که بسیاری از تحصیلکردگان و دانشگاهیان ما به هنگام صحبت به اشعار شعرا و گفته نویسندگان و اندیشمندان استناد می کنند اما به ندرت دیده می شود که اشاره ای به آیات شریف وحی داشته باشند در حالی که بهترین منابع برای ارایه مطالب علمی کتاب وحی است.
وی با بیان این مطالب که رهبر معظم انقلاب علاقه مند به ایجاد چنین فضایی است در جامعه اسلامی هستند این مطالبه برای آن است که افراد از اقشار مختلف به ویژه تحصیلکردگان در کلام خود استنادات قرانی داشته باشند و این میسر نمی شود مگر از طریق آشنایی با کتاب وحی و حفظ آیات کاربردی ان.
رضی ای تاکید کرد: این دورنمای ترسیم شده ما را به جایی می رساند که نسل جوان قرآن را در سینه داشته باشد و این چنین از خطاهای فردی اجتماعی و حتی سیاسی به دور باشد چرا که ریشه بسیاری از مشکلات امروز ما جدایی از معارف وحی است که اگر با آن در تعامل باشیم و حتی در حد اندکی به آموزه هایش عمل کنیم این مشکلات رنگ می بازد.
وی در مقایسه وضعیت حفظ با قرائت در کشور ابراز کرد: نگاهی به 20 و 30 سال پیش نشان می دهد که ما در حوزه حفظ قرآن و تربیت حفاظ بسیار موفق عمل کرده ایم چرا که در آن زمان تعداد حفاظ کل کشور انگشت شمار بود اما امروز ما هزاران حافظ و صدها حافظ کل در سطح کشور داریم.
رضی ای با بیان این مطلب که هنوز با تحقق خاصه رهبری فاصله بسیار است گفت: اما با نگاه منصفانه باید گفت وضعیت کیفی حفظ در ایران در مقایسه با سایر کشورها بسیار مطلوب است چرا که حفاظ ما از تلاوت مطلوب نیز برخوردارند بنابراین می توان گفت: در این راستا اقدامات بزرگی انجام شده اما نهادینه کردن فرهنگ حفظ در کشور نیازمند کارشناسی های بیشتر است.
وی شتاب زدگی و نداشتن برنامه راهبردی را از علل دور شدن ما از اهداف اصلی برشمرد و بیان کرد: ایجاد ستاد مرکزی همراه با تقسیم وظایف به صورت منسجم و عالمانه میان مجموعه های مربوطه از شتابزدگی و موازی کاری های بدون خروجی جلوگیری می کند.
رضی ای خاطرنشان کرد: البته در این باره اقدامات هیئتی و جلسات سنتی رد نمی شود چرا که بسیاری از چهره های نامی امروز این عرصه خروجی همین جلسات بوده اند بنابراین در کنار تداوم فعالیت آنها می توان برنامه های کلان را در ستادی متمرکز تدوین و پردازش کرد.
پایان پیام/
نظر شما