قرآن زن را از حاشیه به متن آورد

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: این قرآن بود که زن را بدون ظلم به مرد و بدون فروپاشی نظام خانواده و سلب عفت و کرامت زن از حاشیه به متن زندگی آورد.

به گزارش خبرنگار شبستان، حسن رحیم پور ازغدی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش از ظهر امروز در سومین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی کشور در تدوین خدمات قرآن نسبت به زن در طول تاریخ گفت: این قرآن بود که زن را بدون ظلم به مرد و بدون فروپاشی نظام خانواده و سلب عفت و کرامت زن از حاشیه به متن زندگی آورد.

در نوع تقسیم کار در خانواده و جامعه مصلحت درجه اول را مصلحت زن قرار داد و حریمی برای دفاع از حرمت و کرامت بدن زن مشخص کرد قرآن انسانیت زن را مقدم بر جنسیت او دانست استقلال اراده و ایمان، حقوق اجتماعی، علمی، سیاسی و اقتصادی زن برای نخستین بار توسط قرآن به رسمیت شناخته شد.

 

وی با اشاره به اینکه قرآن حتی برای بدن زن نیز حریمی را قائل شده است تصریح کرد: حجاب حریم بدن زن است و نه تنها محدودیت برای او نیست بلکه محدودیتی برای چشم مرد است هدف از حجاب کنترل بدن زن نیست بلکه هدف کنترل نگاه مردان است امروز اگر در دنیا رای گیری شود در میان جوامع غیرمعتقد اکثر مردان رای به برهنگی زن می دهند چرا که حجاب لذت مردان را محدود می کند.

رحیم پور ازغدی افزود: قرآن حتی در بیان حجاب برای زن نیز ابتدا مردان را مخاطب قرار داده و می فرماید: که مراقب نگاه خود باشیم نگاه جنسی نداشته باشید بنابراین مخاطب اول قرآن، مردان هستند قرآن انسانیت زن را مقدم بر جنسیت تعریف کرد تا پیش از ظهور قرآن که در ادیان مختلف مانند مسیحیت و یهودیت و چه در جامعه مشرک آن روز زن به جز به دلیل جنسیت هیچ نوع ارتباط دیگری با مرد نداشت. اما قرآن حتی بیعت مستقل زنان از مردان را بیان می کند در اسلام مجلس جداگانه ای بیعت زنان با پیامبر برپا می شود و بیعت یعنی حقوق سیاسی، اجتماعی و حضور در صحنه برای زنان است.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: قرآن برای اولین بار این مساله را مطرح کرد که فرزند، فرزند پدر نیست بلکه فرزند پدر و مادر است و دلیل اینکه نام فرزندان به نام پدران خوانده می شود رعایت مسائل حقوقی و مسئولیت های مالی، اقتصادی و مدیریتی است برای اینکه نسب افراد معلوم و مشخص باشد چرا که در رابطه با مادر افراد شک و شبهه ای ایجاد نمی شود اما در مورد پدر جای شک و شبهه است.

پور ازغدی تصریح کرد: قرآن جنسیت را خلقت الهی بیان می کند و می فرماید: از جنسیت نیز برداشت و تلقی الهی داشته باشید این ما بودیم که شما را مرد یا زن آفریدیم همانگونه که از قومیت ها و نژادهای مختلف آفریده شدید پیش از قرآن در کدامیک از تمدنهای موجود جهان چنین مسائلی مطرح بوده است.

وی خاطرنشان کرد: قرآن حتی برای زنان حریم جنسی قائل شد زن برای ازدواج حق انتخاب نداشت پیش از نزول قرآن زن نه اینکه ارث نمی برد بلکه خود نیز به ارث برده می شد به عبارت دیگر زنان جزو اموال ارثی محسوب می شدند همچنین زن غنیمت جنگی بود همانگونه که امروز در جاهلیت مدرن در جوامع غیرتوحیدی زنها به غنیمت گرفته می شوند.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عید مبعث و میلاد مبعث و میلاد قرآن کریم و آغاز آخرین و کاملترین ارتباط معرفتی، آگاهی بخشی و آزادی بخشی از آسمان به زمین است قرآن از همان روزهای نخست نزول خود با حملات و هجومهای مختلف در حوزه ها و عرصه های گوناگون نظری مواجه بود اما یکی از جنبه های اعجاز این کتاب آسمانی و وحیانی این است که اصول کلیه شبهات و هجومهای نظری و هر آنچه که ممکن است بر علیه قرآن گفته شود در متن قرآن بیان شده و به آن پاسخ داده شده است.

این کارشناس مذهبی با اشاره به برخی ویژگی های قرآن کریم تصریح کرد: ادعای جامعیت، جاودانگی و عرفیت تک تک الفاظ و کلمات از خصوصیات منحصر به فرد قرآن است که هیچ کتاب دیگری در هیچ برهه از تاریخ بشر چنین ادعایی نداشته است.

رحیم پور ازغدی با اشاره به اینکه در گذشته سحر، شعر یا اسطوره بودن قرآن دست آویزهایی بود که برای مقابله با قرآن مطرح می شد گفت: امروز نیز در شبهات مدرن که تحت عناوین مختلف بیان می شود این اصول حاکم است اما به شکلی دیگر و قرآن تمامی آنها را خود پاسخ داده است.

پایان پیام/
 

کد خبر 143803

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha