مسجد نت جایگزین کافی نت می‌شود

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین از اجرای طرح مسجد نت در این استان خبر داد و گفت: درصدد هستیم تمامی مساجد استان که ظرفیت لازم را دارند به شبکه اینترانت متصل شوند و به جای کافی نت، مسجد نت داشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام علی نعمت الهی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین پیش از ظهر امروز(31 خرداد) در نشست خبری که در سالن جلسات اداره کل تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد، بیان کرد: یکی از اقداماتی که در کشور، دنبال می شود، راه اندازی اینترانت در مساجد است و در همین راستا نیز طرحی در قزوین اجرا می شود تا مسجد نت به جای کافی نت ها داشته باشیم.
 

وی ادامه داد: رایزنی هایی با شرکت مخابرات استان در حال انجام است تا مساجدی که ظرفیت و فضای کافی دارند به شبکه اینترانت متصل شوند و امکانات سخت افزاری این موضوع نیز فراهم شود و اهالی محل از خدمات اینترانت در مساجد استفاده کنند.
 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین اضافه کرد: در حال حاضر سه مسجد در آبیک و دو مسجد در تاکستان متصل به شبکه اینترانت شده اند و در شهر قزوین نیز زیرساخت ها در حال آماده سازی است و هنوز به صورت رسمی، مسجد نت در استان راه اندازی نشده است ولی با تأمین اعتبار لازم، این کار انجام می شود.
 

 اختصاص یک میلیارد تومان به فعالیت های فرهنگی اداره کل تبلیغات اسلامی
 وی در ادامه به بودجه اداره کل تبلیغات اسلامی استان قزوین اشاره و تصریح کرد: با توجه به اعتبار شاخص های فرهنگی و مجموع اعتبارات، در سال گذشته یک میلیارد تومان به این اداره کل اختصاص یافت و در سال جاری نیز برنامه های فرهنگی بر اساس یک میلیارد تومان اعتبار دیده شده است ولی بعید می دانیم این میزان اعتبار تأمین شود که البته این میزان اعتبار، رقم بالایی نیست.
 

نعمت الهی با اشاره به سالروز تأسیس سازمان تبلیغات اظهار کرد: یکم تیرماه سالروز تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی به فرمان امام خمینی (ره) است که با توجه به ضرورت هایی که در اوایل نهضت اسلامی ما احساس شد و شرایط فرهنگی حاکم بر جامعه، تأسیس یک دستگاه فرهنگی با سبقه دینی در حوزه فرهنگ، ضرورت داشت و امام خمینی (ره) با نگاه ژرف خود به حوزه فرهنگ دینی، این اقدام را انجام داد.
 

وی توضیح داد: کشور ما در ابتدای انقلاب، میراث دار فرهنگی وارداتی و غربی بود، بنابراین باید فرهنگ برتر و بهتری را جایگزین می نمود تا حوزه هنر دینی و مسائل فرهنگی مورد توجه قرار می گرفت که با راه اندازی سازمان تبلیغات اسلامی، کاستی ها و کمبودهایی که در ابتدا وجود داشت، پوشش داده شد.
 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین تأکید کرد: سازمان تبلیغات اسلامی با توجه به مأموریت هایی که بر عهده دارد باید در حوزه های مختلف فرهنگی، کارهای بزرگی را انجام دهد که یکی از این اقدامات، حوزه هنری بود و در بحث انتشاررات نیز انتشارات امیرکبیر در اختیار این سازمان قرار گرفت.
 

* فعالیت 1200 هیئت مذهبی در استان قزوین
 وی با اشاره به شبکه تبلیغ سازمان تبلیغات گفت: یکی از حوزه هایی که این سازمان به صورت جدی در آن وارد شده، ساماندهی شبکه گسترده تبلیغ و مبلغان است و امروز یکی از سنتی ترین و زیباترین شبکه های تبلیغ، شبکه تبلیغ سازمان تبلیغات است که از ارتباط چهره به چهره در فضای تبلیغ استفاده شده است.
 

نعمت الهی اعلام کرد: اقدام دیگر سازمان تبلیغات، ساماندهی هیئت های مذهبی بود که در استان قزوین یک هزار و 200 هیئت مذهبی وجود دارد که با ساماندهی که صورت گرفت، این هیئت های مذهبی دارای کد شناسایی شدند.
 

وی یادآور شد: همچنین با تشکیل شورای هیئت های مذهبی، هیئت های مذهبی از شکل مردمی بودن آن خارج نشد و به لحاظ هدایتی، نظارتی و حمایتی نیز هیئت ها بیشتر مورد توجه قرار گرفتند.
 

* کتابت قرآن کریم توسط خوشنویس قزوینی
 مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین با اشاره به فعالیت های قرآنی اداره کل تبلیغات اسلامی توضیح داد: قرآن کریم به عنوان اساسی ترین فضای معنوی و فرهنگی، رکن، رکین دین ماست و باید نسبت به آموزش، تفسیر و قرائت قرآن، اهتمام جدی صورت گیرد و با تأسیس سازمان دارالقران به این مهم جامع عمل پوشانده شد و در راستای شناسایی ظرفیت های قرآانی اقدامات جدی انجام شد.
 

وی عنوان کرد: امروز چاپ و نشر قرآن کریم با مجوز سازمان دارالقرآن انجام می شود و اینگونه از بروز هرگونه خطا در چاپ قرآن کریم، جلوگیری می شود.
 

نعمت الهی با اشاره به کتابت قرآن کریم توسط خوشنویس قزوینی افزود: با توجه به سبقه و پیشینه استان قزوین در هنر خوشنویسی، مقرر شده است تا یکی از خوشنویسان این استان، کتابت قرآن را انجام دهد.
 

* بودجه موجود مرتفع کننده نیازهای این استان نیست
 وی در ادامه به اهمیت حوزه فرهنگ و پایین بودن اعتبارات استان در این حوزه اشاره کرد و گفت: استان قزوین دارای پیشینه درخشانی است و یکی از استان های پیشگام در مسائل دینی و تمدن اسلامی است بنابراین سعی شده است تا در استان، اقدامات مضاعفی صورت گیرد و با توجه به منابع مالی در اختیار، مأموریت هایی را تعریف نموده ایم ولی اساس بودجه استان ضعیف است و با این بودجه، نیازهای استان مرتفع نمی شود.
 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قزوین اضافه کرد: توسعه فرهنگی، زیربنای توسعه در همه حوزه ها است و جامعه ای که در توسعه فرهنگی، گام های موثر و دقیقی را برندارد، آسیب می بیند و بزرگترین انقلاب ها در دنیا، انقلاب فرهنگی بوده است به طوری که بعثت نیز یک انقلاب فرهنگی بود.
 

وی خاطر نشان کرد: کار در حوزه فرهنگ، ظرافت های خاصی دارد و باورها در حوزه فرهنگ دینی شکل می گیرد، بنابراین این حوزه از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید باورهای دینی مردم را بر اساس عقلانیت تنظیم کنیم.
 

* ترویج عفاف و حجاب نیازمند کار فرهنگی است
 نعمت الهی در پاسخ به سوالی در خصوص عفاف و حجاب تصریح کرد: وضعیت عفاف و حجاب در استان قزوین نسبت به برخی استان ها، خوب است و در این استان رو بدحجابی موضوعی نیست که در اولویت نخست در بحث آسیب های اجتماعی قرار گیرد.
 

وی اعلام کرد: عفاف و حجاب، موضوعی پیچیده است و نیازمند کار فرهنگی است ولی عفاف و حجاب را باید با کار فرهنگی نهادینه کنیم و از قوه قهریه در صورت لزوم برای هنجاشکنان استفاده شود چراکه برخی افراد آگاهانه و با هدف، با پوششی نامناسب در جامعه حضور می یابند.
 

 

پایان پیام/
 

کد خبر 143717

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha