اطلاع رسانی دینی نیاز به فضای جذاب و پویای معنوی دارد

معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه اصفهان در آستانه روز اطلاع رسانی دینی گفت: اطلاع رسانی دینی نیاز به فضای جذاب و پویای معنوی دارد.

حجت الاسلام علی اکبر صافی، معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه اصفهان در آستانه روز اطلاع رسانی دینی به خبرنگار شبستان گفت: صحبت از مقوله تبلیغ و اطلاع‌رسانی ذهن انسان امروزی را ناخودآگاه به تحولات علوم ارتباطات و فناوری های نو در جهان پیشرفته امروز، متمایل می سازد و این در حالی است که تبلیغ و اطلاع‌رسانی، قدمتی به اندازه عمر بشر دارد.


وی افزود: اسلام به عنوان کامل‌ترین دین الهی به تمام ابعاد زندگی بشر توجه داشته است و در این راستا از گسترش دین از روش‌های کارساز تبلیغاتی نیز غافل نشده است.


وی ادامه داد: اول تیر ماه سالروز صدور دستور معمار کبیر انقلاب امام خمینی مبنی بر تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان روز اطلاع رسانی دینی نامگذاری شده است و بی گمان اهمیت این مقوله و پرداختن درست و اصولی به آن و کارآمدی آن می تواند ارمغان سعادت دنیوی و اخروی را هماره داشته باشد.


معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم شعبه اصفهان با بیان اینکه واژه تبلیغ در فرهنگ اسلامی دارای بار معنایی مثبتی است،گفت: در اسلام هر مسلمانی به اندازه دانسته های خود در برابر نشر و ترویج دین مسئول است و باید بر اساس وجدان به کسب معارف بپردازد و آن را نشر دهد.


حجت الاسلام صافی، با تاکید بر اینکه تبلیغ در اسلام یک مقوله فرهنگی و اخلاقی است، اظهار داشت: توجه به جنبه اخلاقی تبلیغ در اسلام همان چیزی است که فرهنگ غرب با آن بیگانه و نامانوس است.


وی در پاسخ به کارآمدی تبلیغات دینی در جامعه کنونی گفت: در سال های اخیر با توسعه فن آوری های نو و پیشرفت تکنولوژی اطلاع رسانی دینی هم بروز شده است و در فضای مجازی از گسترش خوبی برخوردار می باشد.


حجت الاسلام صافی خارج شدن از تبلیغات دینی سنتی صرف همچون منبر و بهره گیری از تکنولوژی های روز را روند خوبی ارزیابی کرد و گفت: هنوز به تنوع و تعدد تبلیغات دینی در جامعه امروز نیاز مبرم داریم.


این کارشناس مذهبی با انتقاد از کاهش بودجه فرهنگی و افزایش بودجه هایی دیگر مثل ورزش های خاص افزود: ما با ورزش مخالف نیستیم ولی بودجه بندی در کشور ما متعادل نیست و همین امر و محدودیت نیروی انسانی، وجود ساختار مشخص و موازی بین نهادهای تبلیغی باعث کاهش کارآمدی تبلیغات دینی شده و لی نهادها در حد توان خود خوب عمل نموده اند.


معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی شعبه اصفهان در مورد وضعیت تاثیرگذاری تبلیغات دینی معتقد است: با نگاهی معتدل و به دور از سیاه نمایی برخی افراد، می توان تاثیرات خوب و کارآمد آن را دید، هر چند برخی با سم پاشی برای خنثی کردن اثرات تبلیغات دینی تلاش می کنند.


وی مهمترین شاخص های تبلیغات دینی موثر را بروز بودن، آشنایی با الفبای تبلیغ و شناخت مخاطب دانست و تصریح کرد: باید بتوانیم تبلیغات دینی را بانظم منطقی و درک متقابل احساسات مخاطب و شناخت افکار و عقاید به زبان نسل امروز و به دور از شعاری بودن بسته بندی و ارائه نماییم.


وی غلو کردن، شعارگونه بودن و مرید گرایی را از آسیب های تبلیغات دینی امروز عنوان کرد و گفت: مرید مداری باعث می شود مبلغ براساس سلیقه و مذاق مرید خود تبلیغ کند و از ارائه اصول ناب و اسلامی خارج شود.


پایان پیام/
 

کد خبر 143610

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha