به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، آیت الله آملی لاریجانی به مناسبت هفته قوه قضاییه در گفتگوی تلوزیونی در شبکه اول سیما گفت: متاسفانه تعداد قضات و کارمندان ما به اندازه لازم نیست، اما برای بازسازی نیروی انسانی و تقویت آن تلاش بسیار زیادی صورت گرفت و در برنامه 5 مجوز استخدام قضات در هر سال 800 نفر و کارمندان حدودا 3 هزار نفر را داشته باشیم که امکان بسیار خوبی را برای جذب ایجاد کرده است.
وی اظهارداشت: عده زیادی از قضات برای کارآموزی جذب شدند، و همچنین اوایل پاییز فراخوان سوم برای جذب نیرو خواهیم داشت و به سمت نخبه گزینی میرویم لذا در کنار این کار از دانشکده های حقوق دانشگاه های معتبر خواستهایم که نخبگان شان را معرفی کنند و ما هم تسهیلات خاصی برای افراد نخبه قرار می دهیم که بعد از مراحل جذب و گزینش مشغول به کار می شود. نیروی انسانی باید به لحاظ کمی و کیفی ارتقا پیدا کنند.
رئیس قوه قضاییه در ادامه به آماری که از سوی برخی افراد درمورد پروندههای دادگاهها گفته میشود اشاره کرد و گفت: متاسفانه آماری برای پرونده ها داده می شود و گاهی ضرب و تقسیم های اشتباه محاسبه می شود، 13 میلیون پرونده نیست بلکه پروندهها چندین بار شماره خورده است، و ممکن است یک پرونده 10 بار شماره خورده باشد و این در 10 نقطه دستگاه قضایی را مشغول کرده و به این معنا نیست که 13 میلیون دعوای حقوق در کشور صورت گرفته است.
وی در ادامه به کاهش عناوین مجرمانه اشاره کرد و ادامه داد: بیش هزار عنوان مجرمانه یافت می شود. تعداد عناونین مجرمانه را کم کنیم که این کار به دستگاه قضایی کمک میکند.
لاریجانی اظهارداشت: بحث پیشگیری از جرم را جدی گرفته ایم و از اول دوره قوه قضاییه اهتمام بسیاری داشته ایم که موضوع پیشگیری را دنبال کنیم، همچنین لایحه پیشگیری از وقوع جرم در مجمع تشخیص مصلحت نظام است که امیدواریم سرونشت آن به زودی مشخص شود.
وی اضافه کرد: همچنین در درون قوه قضاییه معاونتی تشکیل شده که کارهای بسیار خوبی انجام دادهاند و با هم افزایی دستگاه های اجرایی و امنیتی به صورت خودجوش در استانهای مختلف برنامه ها و کارگاه هایی را داشته اند که آثار بسیار خوبی را داشته است. امیدواریم این مسیر ادامه پیدا کند و از ظرفیتهای اجتماعی خاص استفاده شود. از ظرفیت های دینی به خوبی می شود استفاده کرد. ما به دنبال طراحی شبکه های اجتماعی هستیم که موضوع پیشگیری را به صورت مردمی دنبال کنیم.
رئیس قوه قضاییه در ادامه به مشکلات و طرح شکاویه در زمینه خریدوفروش املاک در کشور اشاره کرد و افزود: قانوی در چند سال اخیر برای خرید و فروش آپارتمان ها تصویب شده، و برخی از شکایت ها نیز مربوط به ثبت و برخی هم مربوط می شود عدم اطلاع رسانی که ممکن است نقل و انتقلات درستی صورت نگیرد.
وی ادامه داد: برای هر قسمت باید راه کار مناسب داشته باشیم. قانونی در دست اصلاح و آیین نامه اجرایی دارد که در حال تدوین است، همچنین در قسمت ثبتی هم از فناوری های نوین استفاده میکنیم. بیش از 98 درصد طرح کالاس شهری در دست اجرا است که در این طرح اسناد ضبط می شود هر ملکی شماره 24 رقمی یونیک دارد و در سند نیز کروکی دارند و اگر این طرح اجرا شود بخش عمده مشکلات حل خواهد شد.
لاریجانی ادامه داد: اطلاع رسانی در قوه قضاییه نیاز مند اصلاح خاصی است، لذا در این رابطه یک مرکز با شماره تماس 129 داریم که مرکز مشاوره است و مردم و کسانی که نیازمند هستند را ارشاد می کنند. اگر در موقع انعقاد قرار دادها دقت کنیم و مشورت کنیم از بروز مشکلات جلوگیری می شود.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که در برخی از مجتمعهای قضاییی مبالغی دریافت میشود و مشکلاتی دارند، نیز گفت: نسبت به دریافت مبالغ در دادگاهها تعرفه های ثابتی داریم، و اگر مبالغ مختلف وجود داشته باشد مشکل خاص مجتمع است. همچنین نسبت به رفتار با ارباب رجوع نیازمند فرهنگ است، ما از قضات تقاضا کردیم که با خوش رویی برخورد کنند، اگر برخورد ناصحیح باشد تخلف است که در صورت گزارش شدن با آن برخورد خواهد شد.
رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: عدم شرایط نامناسب فضای دادسراها و دادگاهها و پراکندی مجتمعها و وضع ساختمان ها متناسب با شان این قوه نیست و این ساختمان ها از قبل به ارث رسیده و در این زمینه بودجه هم نداریم. دولت و مجلس نیز در این زمینه کمک هایی کرده اند همچنین تسهیل در مراجعه، به دستگاه قضایی نیز اهمیت زیادی دارد، تلاش بسیاری شده که از فعالیتهای نوین استفاده کنیم.
ادامه دارد...
پایان پیام/
نظر شما