برگزاری هفته فرهنگ و هنر خراسان جنوبی در پاریس/رونمایی ازفرش نماد صلح

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی گفت: 5 تا 11 تیرماه امسال هفته فرهنگ و هنر استان در پاریس برگزار می شود و 11 هنرمند استان به یونسکو می روند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد مطهری فر، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به برپایی هفته فرهنگ و هنر استان در پاریس همزمان با پانصدمین سالگرد حیات علمی علامه عبدالعلی بیرجندی، اظهار داشت: عبدالعلی بیرجندی منجم و ریاضیدان سده های نهم و دهم هجری است که نامش سال گذشته در فهرست مشاهیر یونسکو ثبت جهانی شد و در آستانه پانصدمین سالگرد حیات علمی این دانشمند و با اعزام هنرمندان استان و ارسال بعضی از آثار برتر هنرمندان به پاریس، هفته فرهنگ و هنر خراسان جنوبی در پاریس گرامی داشته می شود.

 

وی افزود: گروه موسیقی آیینی- سنتی نوای کویر شامل 8 نفر به سرپرستی محمد زارع، استاد اسماعیلی مود خوشنویس و بهداد مستندساز و همچنین هفت نفر در قالب یک گروه ورزش باستانی توسط اداره کل ورزش و جوانان و سروش پژوهشگر و محقق حوزه میراث فرهنگی به پاریس اعزام می شوند.

 

وی تصریح کرد: هدف اصلی از برپایی هفته فرهنگ و هنر خراسان جنوبی در پاریس مقر یونسکو، ارائه توانمندی های فرهنگی- هنری استان در قالب برپایی نمایشگاهی از آثار برتر هنرمندان این منطقه و همچنین گرامیداشت شخصیت علمی علامه عبدالعلی بیرجندی است که هنوز در جهان به خوبی شناخته شده نیست.

 

مطهری فر با بیان اینکه همچنان کتاب«صورالفلک» علامه عبدالعلی بیرجندی توسط 2 نفر از استادان مطرح جهان در دانشگاه های خارج از کشور تدریس می شود، تصریح کرد: با وجود تلاش های انجام شده در زمینه معرفی شخصیت علمی علامه عبدالعلی بیرجندی، هنوز شناخت مناسبی در این زمینه و این که او متعلق به این منطقه است، در جهان وجود ندارد.

 

فرش نماد صلح در پاریس رونمایی می شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی ادامه داد: فرش نماد صلح، یادبود پانصدمین سال حیات علمی علامه عبدالعلی بیرجندی در هفته فرهنگ و هنر خراسان جنوبی در پاریس مقر یونسکو رونمایی می شود.

 

وی درباره مشخصات و ویژگی های این فرش اظهار داشت: این فرش با هدف ترویج و گسترش صلح از سرزمین خورشید، خراسان جنوبی در سازمان علمی- آموزشی و تربیتی سازمان ملل متحد یونسکو رونمایی می شود و دارای قسمت های متعددی است که در هر بخش آن مضامینی جا گرفته است.

 

مطهری فر افزود: این فرش چون دیگر قالی های زیبای ایرانی حاشیه ای همگون در اطراف دارد و از سه قسمت تشکیل شده است که در بیرونی ترین حاشیه آن واژه صلح به هفت زبان فارسی، انگلیسی، چینی، روسی، فرانسوی، اسپانیایی و عربی دیده می شود و در دو طرف حاشیه نیز چهار نماد از شهر بیرجند مرکز خراسان جنوبی طراحی شده است.

 

وی چهار نماد بافته شده در این فرش را مدرسه شوکتیه به عنوان اولین مدرسه علوم جدید در شرق کشور و دومین مدرسه در ایران، ساختمان عمارت اکبریه بیرجند، زعفران به عنوان محصول شاخص خراسان جنوبی و گل نرگس به عنوان یک مرکز تولیدی این گل در کشور عنوان کرد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی تصریح کرد: متن فرش نماد صلح نیز در برگیرنده چند نشان و نماد بوده و مرکزی ترین قسمت متن ترنج یا خورشید میانه است که پیام این فرم طراحی اتحاد و به هم پیوستن است.

 

وی گفت: در طرف چپ فرش میدان آزادی تهران و بالای سمت راست آن دروازه تخت جمشید به عنوان پیچیده ترین و زیباترین معماری های کهن ایرانی با جلوه های بی شمار صلح بافته شده است.

 

وی عنوان کرد: دو درخت سرو هم در دو طرف پایین متن فرش طراحی شده زیرا درخت سرو از نمادهای زیبا و کهن ایرانی است که به درخت مهر(دوستی) مشهور است و این درخت کاربردهای زیادی در هنرهای تجسمی ایران دارد.

 

به گزارش روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی، مطهری فر اظهار داشت: در تهیه فرش نماد صلح اداره های کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و اعضای هیئت علمی همایش علامه عبدالعلی بیرجندی همکاری داشته اند.

 

وی افزود: این فرش در شهرک سهامی فرش طلوع قالی قهستان با عرض 720 و طول 1080 توسط سیده معصومه و سیده زینب نوازی، سکینه حدادی، حسنیه دهخواه و نجما مقدم بافته شد و اجرای طراحی آن را علی رجبی مقدم بر عهده داشت. 

 

 

 

پایان پیام/

کد خبر 143288

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha