به گزارش خبرگزاری شبستان، اگرچه افزایش یارانه نقدی به منزله اجرای فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانه ها نیست، اما میتواند مهر تاییدی برای تغییر روش اجرای فاز دوم قانون هدفمندی باشد.
در حالی که پس از حدود سه ماه از واریز مبلغ 28 هزار تومان به عنوان مابهالتفاوت یارانه نقدی فاز اول و دوم قانون هدفمندی به حساب خانوارها، این مبلغ قابل برداشت نبود، بالاخره تکلیف مشخص شد. بنا شده در پی افزایش قیمت نان که طبق اعلام قبلی دبیر ستاد هدفمندسازی یارانه ها ربطی به اجرای قانون هدفمندی ندارد، این مبلغ به عنوان یارانه نان 9 ماه منتهی به پایان سال در نظر گرفته شود.
بنا بر اعلام محمدرضا فرزین تقریبا 70 میلیون ایرانی مشمول این مبلغ شدهاند یعنی برای یک خانواده چهار نفره مبلغ 112 هزار تومان از فردا قابل برداشت خواهد بود.
دبیر ستاد هدفمندی یارانه ها گفت: علیرغم میل باطنی دولت، نان گران و افزایش هزینه به مردم تحمیل شد، اما این افزایش یارانه صرفا برای نان است و به مرحله دوم ارتباطی ندارد.
فرزین با تاکید بر اینکه این یارانه برای جبران هزینه افزایش نان تعیین شده است، خاطرنشان کرد: این مبلغ بهعنوان عیدی به حساب سرپرستان خانوار واریز شده است.
این در حالی است که پیشتر در پی افزایش قیمت نان در تهران و سایر استانها و صحبتهای مطرح شده مبنی بر اینکه دولت وعده داده بود تا پیش از اجرای فاز دوم قانون هدفمندسازی یارانه ها قیمتها افزایش نیابد، دبیر ستاد هدفمندسازی یارانه ها اعلام کرد: افزایش قیمت نان هیچ ارتباطی به اجرای قانون هدفمندی یارانه ها ندارد، بلکه بحث قیمت نان در ستاد تنظیم بازار تعیین می شود.
فرزین با بیان این که افزایش قیمت نان درآمدی برای هدفمندی یارانه ها ندارد و یارانهای هم به مردم بابت افزایش قیمت نان اختصاص پیدا نمی کند اعلام کرده بود که افزایش قیمت نان مربوط به بالارفتن قیمت خرید تضمینی گندم توسط دولت و قیمتگذاری اعمال شده از سوی ستاد تنظیم بازار است.
افزایش حدود سه هزار و 111 تومانی یارانه نقدی در حالی صورت گرفته که پس از تصویب رقم 66 هزار میلیارد تومان به عنوان درآمد مربوط به هدفمندی یارانهها، دولت تمایل چندانی به اجرای فاز دوم قانون نشان نمی دهد زیرا رقم 135 هزار میلیارد تومان را به عنوان درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمندسازی برای بودجه سال 91 پیشنهاد داده بود.
پایان پیام/
نظر شما