امیدوارم با آثار ویدئویی بتوانیم اشاعه دهنده فرهنگ و اعتقاداتمان باشیم

سید محمد حسینی در افتتاحیه اولین جشنواره فیلمهای ویدئویی گفت:امیدوارم در بازار فیلم بتوانیم به واسطه فیلم‌های ویدئویی آثار خودمان را اشاعه دهیم و در این راه ترویج کننده فرهنگ و اعتقاداتمان باشیم.

به گزارش خبرنگار شبستان،، مراسم افتتاحیه نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های ویدئویی عصر دیروز، یکشنبه 28 خردادماه، در سالن ایوان شمس برگزار شد.

 

در ابتدای این مراسم پس از تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید، صحنه‌هایی از نازل شدن وحی جبرئیل بر پیامبر اکرم(ص) به نمایش درآمد.
 

درادامه محمد رضا عباسیان، دبیر جشنواره طی سخنانی اظهار کرد: خدایا خادمم کن تا به هنرمندان میهنم خدمت کنم و خادمم کن بر هر آنچه تو می پسندی.
 

وی در ادامه هدف از برپایی این جشنواره را بررسی و ارزیابی کیفی تولیدات و فیلم‌های تلویویزیونی و ویدئویی دانست و با ارائه آماری از آثار حاضر در این جشنواره گفت: بیش از 700 فیلم برای شرکت در بخش‌های مختلف جشنواره شرکت کردند که از این تعداد 22 فیلم در بخش مسابقه «رویش یاس‌ها»، (مسابقه ایرانی که به فیلم‌هایی مربوط می‌شود که در دو سال گذشته تولید شده اما تاکنون پخش نشده است، 49 فیلم در بخش «خاطره یاس‌ها» (مربوط به تولیدات یک دهه اخیر) و 15 فیلم هم از 9 کشور دنیا در این جشنواره داوری می‌شوند.

 

عباسیان با تاکید بر این نکته که فیلمهای جشنواره ویدئویی همزمان در تهران و ابوموسی به نمایش در می آیند،در مورد لزوم برگزاری جشنواره ای مستقل برای فیلمهای ویدئویی گفت: تولیدات فیلم‌های ویدئویی و تلویزیونی در سال‌های اخیر به ویژه در رسا نه ملی با توجه به نیازی که وجود داشت افزایش یافته با این حال جشنواره تخصصی برای این موضوع وجود نداشته و این نخستین جشنواره از این دسته ا ست. در این جشنواره از برترین موسسات ویدئو رسانه که در سالهای اخیر فعال بودند تجلیل و همچنین از پرکارترین و فعال‌ترین دست اندرکاران حوزه تولید فیلم های ویدئویی قدردانی می شود.

 

سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر سخنران این برنامه بود که با اشاره به مستقل شدن فیلمهای جشنواره ویدئویی و تاثیر آن بر یافتن جایگاه واقعی این رسانه،گفت: قبلا فیلم ویدئویی در جشنواره فجر گنجانده شده بود و همین مسئله باعث شده بود این دسته از فیلم‌ها به حاشیه رانده شوند و آن طور که باید مورد توجه جدی قرار نگیرند. ساخت فیلم‌های ویدئویی به ظاهر ساده‌تر است ولی در عمل کار پیچیده‌ای است و باید مسیر دشواری را طی کند. اما این جشنواره می‌تواند با نمایش مستقل فیلم‌های ویدئویی رونق دوباره‌ای به این عرصه از فیلمسازی بدهد.

 

وی افزود: همچنین برپایی کارگاه‌های آموزشی و جلسات آسیب‌شناسی فیلم‌های ویدئویی می‌تواند کمک قابل توجهی به رونق این عرصه و ارتقای سطح کیفی آثار داشته باشد. از فیلم‌های شبکه خانگی هم باید به نحو مطلوب استفاده شود و در تلویزیون به نمایش در بیاید.
 

حسینی همچنین خطاب به رییس سازمان صدا و سیما گفت: از آقای ضرغامی انتظار داریم در تلویزیون بخش عمده ای از آثار این جشنواره را مورد استفاده قرار دهند و همکاری بین تلویزیون و حوزه ویدئویی می‌تواند موثر باشد. دوستان تلویزیون بیایند وارد عرصه شوند و با خرید فیلمهای سینمایی و ویدوئویی حامی آنها باشند.

 

حسینی در ادامه با اشاره به سالگرد مبعث رسول اکرم افزود:: عید مبعث کمکی برای رسیدن به نور است که توسط پیامبر(ص) به ما رسیده و باعث شده تا ظلمت به پایان برسد و ما باید با رفتار و کردار خودمان این آموزه‌ها را به مخاطبانمان ارائه دهیم. مردم دنیا شیفته محبت و دوستی هستند و ما باید محبت و دوستی را از اهل بیت(ع) بیاموزیم و پیام‌های ائمه(ع) در فیلم‌ها و سریال‌هایمان تجلی پیدا کند و ما با هنر این معارف را نشر دهیم و در نشر معارف ناب ائمه(ع) دخیل باشیم. همچنین این جشنواره فضایی برای فرصت‌سازی برای جوانان است تا بتوانند آینده هنر را تامین کنند و ما نیز بواسطه این فضا بتوانیم استعدادهای جوان را شناسایی کنیم.

 

وزیر ارشاد تصریح کرد: البته در این راستا هماهنگی سینما و تلویزیون می‌تواند در رسیدن به این اهداف والا کمک کند؛ چرا که باید خرید فیلم‌های ویدئویی در تلویزیون باعث رونق این رسانه می‌شود و پخش فیلم های ویدئویی در تلویزیون به سینما هم رونق خواهد بخشید.امیدوارم در بازار فیلم بتوانیم به واسطه فیلم‌های ویدئویی آثار خودمان را اشاعه دهیم و در این راه ترویج کننده فرهنگ و اعتقاداتمان باشیم.

 

پس از اجرای موسیقی زنده توسط احسان خواجه امیری در این مراسم،عزت الله ضرغامی مدیر سازمان صدا و سیما روی صحنه رفت و طی سخنانی ضمن تبریک عید مبعث گفت: علت حضورم در این مراسم تشکر از همه کسانی است که برای برگزاری این مراسم تلاش کردند و همچنین باید از وزیر ارشاد نیز تشکر کنم که چنین مراسمی را ترتیب داده است.

 

وی افزود: فیلم‌های ویدئویی امروزه نیاز جامعه است و به لحاظ ظرفیتی که تلویزیون دارد می‌توان این آثار را برای پخش در تلویزیون تولید کرد.خوشبختانه عملکردها نشان از این دارد که ما در این عرصه موفق بودیم. ما تا چند سال پیش در مناسبت‌های مذهبی اثری برای نمایش نداشتیم ولی سال گذشته توانستیم در میلاد امام رضا(ع) 8 فیلم تولید کنیم.

 

ضرغامی تصریح کرد: در دیگر مناسبت‌های مذهبی اعیاد و عزاداری‌ها نیز همین رشد کمی و کیفی را به دست آوردیم. این انبوه‌سازی شروع شده؛ هرچند ممکن است با مشکلات فنی هم مواجه شویم اما همه انها با تجربه‌اندوزی قابل رفع شدن است.

 

وی در پایان گفت: امروز رایزنی‌های فرهنگی می‌تواند ما را در اشاعه فرهنگ‌مان یاری کند. به طور مثال شبکه آی فیلم در جهان اسلام مخاطبان بسیاری دارد و قرار است شبکه آی فیلم به زبان انگلیسی و دیگر زبان‌های رایج دنیا نیز راه‌اندازی شود. امروز شرایط مهیاست و باید از آن استفاده کرد.
 

سیداحمد میرعلایی مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی، سیدعلیرضا سجادپور مدیرکل نظارت و ارزشیابی سینما، محمدرضا عباسیان دبیر جشنواره فیلم‌های ویدئویی، سیدضیاء هاشمی، غلامحسین موسوی، علی معلم، پیمان معادی، پوران درخشنده، آتیلا پسیانی، حسین زندباف، داریوش ارجمند، امیرحسین شریفی و جمعی دیگر از بازیگران و سینماگران از جمله مهمانان حاضر در این برنامه بودند.
 

پایان پیام/
 

کد خبر 143055

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha