زدودن غبار غفلت از سنت وقف در جامعه نیازمند بازوی پرتوان رسانه ها است

مدیران ارشد رسانه ای با اشاره به غفلت از سنت حسنه وقف در سال های اخیر خواستار تعامل مطلوب رسانه ها با سازمان اوقاف به منظور گسترش فرهنگ وقف در جامعه به ویژه میان متمولین شدند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سازمان اوقاف و امور خیریه به منظور برقراری تعامل مثبت با رسانه های جمعی به عنوان اثرگذارترین عامل بر جامعه امروز در راستای گسترش فرهنگ فراموش شده وقف دومین همایش ملی "رسانه و وقف" را برگزار کند.

بنابراین گزارش، همسو با تجمیع نظرات مدیران ارشد رسانه های کشور نظرات این افراد ذیل گزارشی به منظور آگاهی مخاطبان از رویکرد رسانه ها برای گسترش فرهنگ این حکم الهی و سنت الهی بیان شده است.

آنچه در ذیل می آید گزیده ای از نظرات مدیران ارشد رسانه ای درباره مسئله مذکور است:

حجت الاسلام والمسلمین حمیدرضا سلیمانی، مدیرعامل خبرگزاری شبستان (خبرگزاری دین، فرهنگ، اندیشه) برگزاری همایش وقف و رسانه را فرصت مناسبی برای تعامل بیشتر بین سازمان اوقاف و امور خیریه و رسانه‌های موجود دانست و گفت: بدون تردید تعامل اصحاب وقف و رسانه برکات فراوانی را در پی دارد. نخستین فایده این همکاری مشترک، اطلاع رسانی صحیح به مردم و حفظ و احیای موقوفات خواهد بود.
وی با بیان این مطلب که مشارکت و حضور در صحنه مردم رمز موفقیت سازمان اوقاف است، اظهارکرد: رسیدن به این هدف، مهمترین مؤلفه اعتماد‌ سازی و آگاه سازی آحاد جامعه است و این مهم به همکاری جدی مطبوعات، خبرگزاری‌ها و رسانه‌ ملی نیاز دارد.

 

اعتماد به مسئولان وقف، توسعه موقوفات
حجت الاسلام سلیمانی تصریح کرد: اگر مردم به مدیران و دست اندرکاران وقف اعتماد پیدا کنند و در کنار آن، نسبت به جایگاه رفیع وقف در منابع اسلامی آگاهی یابند با علاقه و طیب خاطر به صحنه‌ می‌آیند و برای خود اثر یا آثار ماندگار به جای می‌گذارند، از سوی دیگر فرهنگ وقف به قدری اهمیت دارد که از دیدگاه سرور شهیدان حضرت حسین‌ بن علی(ع) واقفان، شایسته مقام امامت و رهبری هستند. کسانی که خود را آگاهانه بدون مطالبه اجر و مزد وقف حق و حقیقت کرده‌اند.

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی واقفان خیراندیش و نوآور را از رسالت های اصلی رسانه های جمعی دانست و خاطرنشان کرد: بنابر معرفی چنین الگوهایی، وقف، با نیازهای روز تناسب و با اقتضائات زمان تطبیق داده می شود. اگر به گذشته نه چندان دور برگردیم می‌بینیم واقفان حکیم و زیرک برای چنین امور خیری، نیاز سنجی ‌می کردند. به عنوان مثال وقتی رضاخان قلدر عزاداری امام حسین(ع) را ممنوع اعلام کرد، اهالی وقف، قسمت عمده‌ای از موقوفات را برای زنده‌ نگهداشتن نهضت عاشورا و گسترش فرهنگ حماسه حسینی وقف ‌کردند تا راه و رسم سالار شهیدان فراموش نشود.

 

همکاری رسانه ها برای زدودن غبار غفلت از سنت حسنه وقف

این گزارش می افزاید: رضا مقدسی، مدیر عامل خبرگزاری مهر نیز با بیان این مطلب که موضوع وقف در کشور موضوعی تاریخی، سنتی و دیرینه است، گفت: باید به مدد رسانه غبار نشسته شده روی سنت اصیل وقف پاک شود؛ ضرورت احیای فرهنگ وقف از طریق ابزاری همچون رسانه موضوعی جدی و نیازمند تعامل دوگانه رسانه ها و واقفان و دستگاه های متولی موقوفات همچون سازمان اوقاف و امور خیریه است.
مدیر مسئول تهران تایمز با تاکید بر لزوم فرهنگسازی در راستای تقویت وضعیت وقف در جامعه ابرازکرد: رسانه ها به عنوان ابزاری اثرگذار می توانند با تشریح آثار و برکات سنت حسنه وقف در جامعه زمینه گرایش عموم مردم به وقف را فراهم می کند.

وی مهمترین موضوع برای فرهنگ سازی در جامعه امروز را احیای فرهنگ وقف دانست و اظهار داشت: جامعه ایرانی با موضوع وقف آشنا است و شاهد مثال این مسئله جاری و ساری بودن آثار و برکات این سنت حسنه در کشور است، رسانه ها با معرفی موقوفات و نیت افراد و واقفین در کنار جستجو و معرفی نیازهای کنونی جامعه به خیرین و واقفین می توانند در کنار فرهنگ سازی به نیات واقفین خیر اندیش جهت بدهند.

 

امر به معروف و نهی از منکر، رسالت اصلی رسانه های جمعی

همچنین، سید نظام الدین موسوی، مدیرمسئول روزنامه جوان امر به معروف و نهی از منکر را از رسالت های اصلی رسانه های جمعی در جامعه اسلامی دانست و گفت: امروزه رسانه‌های نوین در تمامی زوایای زندگی ما حضور چشمگیر و مؤثری دارند؛ به گونه‌ای که بدون بهره‌گیری از آنها، زندگی مختل می‌شود.

وی ترغیب متمولین جامعه به سوی وقف اموال را از وظایف راسنه های جمعی برشمرد و عنوان کرد: سنت حسنه وقف تا کنون بدون حضور پررنگ رسانه ها در جامعه از جایگاه خوبی برخوردار بوده است اما انتظار می رود رسانه ها برای اشاعه هرچه بیشتر این فرهنگ تلاش خود را بکار گیرند.

موسوی پردازش رسانه ها به سنت حسنه وقف را کافی ندانست و یادآور شد: تعامل مطلوب اصحاب رسانه و وقف در گرو تعهد متقابل به حکم الهی وقف است از این رو در مرحله نخست سازمان اوقاف به عنوان متولی این امر باید هدایت رسانه ها در پرداختن به مقوله وقف را مدیریت و هدایت کند و پس از آن رسانه ها با اطلاع‌رسانى، برجسته‌سازی ویدادها، انتخاب تیترها و ارائه گزارش‌های ویژه به مباحثی که فرهنگ دینی را ارتقا می‌بخشد در این مسیر اقدامات ارزنده ای را انجام دهند.

 

غفلت از وقف، کمکاری رسانه ها و مسئولان به موازات یکدیگر

بنابراین گزارش، سپهر خلجی، معاون خبر سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران(ایرنا) با اشاره به ریشه دینی اسلامی سنت حسنه وقف گفت: رسانه ها به هر زبانی و قالبی می توانند اهمیت موضوعی خاص را به جامعه انتقال دهند از این رو گسترش و ترویج فرهنگ وقف در جامعه نیازمند اهتمام بیشتری از سوی رسانه های جمعی است.

وی با اشاره به غفلت نسبت به پدیده وقف در سال های اخیر اظهارکرد: این بی توجهی هم از سوی رسانه ها به عنوان مروجان و تبیین گران این حکم دینی و هم از سوی مسئولان امر صورت گرفته است که می توان با برقراری تعامل مطلوب میان اصحاب وقف و رسانه این کوتاهی را جبران کرد.

این گزارش می افزاید: پرویز کرمی، معاون فرهنگی سازمان ملی جوانان و مدیر عامل و سردبیر خبرگزاری برنا با اشاره به نقش بی بدیل رسانه ها در عرصع اطلاع رسانی در دنیای امروز گفت: نقش و جایگاه رسانه ها در حدّی است که نمی توان زندگی را بدون آنها را تصور کرد، رسانه ها فقط وسیله سرگرمی نیستند؛ بلکه در بسیاری از جنبه های فعالیت اجتماعی و فردی ما دخالت و نقش دارند.

وی خاطرنشان کرد: لازمه پرداختن رسانه ها به وقف موقوفات و احیای موقوفات نیازمند ایجاد کارگروهی تخصصی و دائمی در سازمان اوقاف باحضور صاحبنظران حوزه رسانه و وقف است تا بتوان پل های ارتباطی میان رسانه های مکتوب، شنیداری و دیداری در راستای اهداف و سیاست های سازمان اوقاف ایجاد شود.

شایان ذکر است، دومین همایش وقف و رسانه یکشنبه، 3 بهمن با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار می شود.

پایان پیام/

 

کد خبر 14294

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha