توصیه به زیارت امیرالمؤمنین در مبعث بیانگر تداوم خط امامت تا قیامت است

مدیر حوزه علمیه کرمان با اشاره به توصیه به زیارت امیرالمؤمنین به عنوان افضل اعمال شب عید مبعث، گفت: جریان امامت به عنوان استمرار دهنده اسلام در دل نبوت قرار گرفته و این دین را تا قیامت نگهداری می کند.

خبرگزاری شبستان//کرمان

 

بعثت نبی مکرم اسلام، حضرت محمدبن عبدالله(ص)در 27 رجب 13 سال قبل از هجرت در مکه مکرمه رخ داد و خدای منان در حقیقت با بعثت آخرین پیامبرش و اعطای قرآن کریم به عنوان معجزه جاوید آن پیامبر عظیم الشأن، راهی برای مسیر هدایت بشریت گشود که تا قیامت غیرقابل خدشه است.

 

اهداف بعثت، برکات و دستاوردهای آن و مباحثی از این دست از حیث تحولی که این رویداد مهم در جامعه بشری ایجاد کرد بسیار مهم است در حالیکه سالروز بعثت نبی مکرم اسلام بیش از آنکه فرصتی برای پرداختن به موارد مهم اینچنینی باشد، بیشتر به صرف برگزاری یک جشن و توزیع شربت و شیرینی و گاه آذین بندی معابر سپری می شود در حالیکه این رویداد عظیم به عنوان نقطه عطف تاریخ بشریت باید برای همگان بویژه جامعه مسلمین بیش از گذشته تبیین شود.

 

***مدیر حوزه علمیه خواهران منطقه 9 کشور در آستانه فرا رسیدن عید سعید مبعث به خبرنگار شبستان گفت: از آنجا که انسان تنها با تکیه به عقل و استعداد خود نمی تواند طی طریق کند لذا خداوند متعال با بعثت پیامبر(ص) راهی برای تکامل بشر فراروی او نهاد.

 

حجت الاسلام حسین الله وردی با اشاره به اعمال وارد شده برای شب و روز عید مبعث، خاطرنشان کرد: بعضی از این اعمال بیانگر کامل بودن و جهانی بودن دین مبین اسلام است.

 

وی در این باره، زیارت امیرالمؤمنین علی(ع)به عنوان افضل اعمال شب عید مبعث را مثال زد و گفت: تأمل در اینکه چرا این عمل در شب و روز 27 رجب توصیه شده است نتایج خوبی برای به دنبال دارد.

 

مدیر حوزه علمیه کرمان در فلسفه توصیه به زیارت امیرالمؤمین در این ایام، تصریح کرد: دین اسلام دینی است که باید استمرار داشته باشد و لذا جریان امامت به عنوان استمرار دهنده این دین در دل نبوت قرار گرفته و این دین را تا قیامت نگهداری می کند.

 

وی افزود: چنانچه خاتمیت پیامبر را از زاویه قاعده لطف افعال خداوند بنگریم، درمی یابیم که خداوند متعال در حقیقت با این امر لطف را در حق بندگانش کامل کرده است.


***ابو عبدالله محمد بن بطوطه یکى از علماء اهل سنت است در سفرنامه خود می‌نویسد: اهل این شهر(نجف) تمامى رافضى(شیعه) هستند و از براى این روضه مبارکه(حرم مطهر امام علی(ع) کراماتى ظاهر شده از جمله آن که در شب بیست و هفتم ماه رجب که نام آن شب نزد اهل آنجا لَیْلَةُ الْمَحْیا است از عراقین و خراسان و بلادِ فارس و رُوم هر شَل و مفلوج و زمین‌گیرى که هست را به حرم می‌آورند که تعداد آنها قریب سى چهل نفر است.

 

این مبتلایان را پس از نماز عشاء مى‌آورند در کنار ضریح مقدّس و مردم جمع مى‌شوند و منتظرند که خوب شدن و برخاستن آنها را ببینند.

 

این جماعت مردم بعضى نماز مى‌خوانند و بعضى ذکر مى‌گویند و بعضى قرآن تلاوت مى‌کنند و بعضى تماشاى روضه مى‌کنند تا آن که نصف یا دو ثلث بگذرد از شب؛ آن وقت جمیع این مبتلایان و زمین گیران که قادر به حرکت و برخاستن نبودند برمی‌خیزند در حالی که صحیح و تندرست مى‌باشند و بیماری در آنها وجود ندارد و مى‌گویند "لا اِلهَ اِلا اللّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللّهِ عَلَىُّ وَلىّ ُاللّهِ و این امریست مشهور است.


من خودم آن شب را در آنجا درک نکرده ‌ام لکن از مردم ثقه که اعتماد بر قول آنها بود شنیدم و هم دیدم در مدرسه‌اى که مهمانخانه آن حضرت است سه نفر زمینگیر که قادر به حرکت نبودند یکى از اهل روم و دیگرى از اهل اصفهان و نفر سوم از اهل خراسان بود. از آنها پرسیدم چگونه شما خوب نشده‌اید و اینجا مانده‌اید؟!

 

گفتند ما به شب بیست و هفتم نرسیده‌ایم و همین جا مانده‌ایم شب بیست و هفتم آینده که شفا بگیریم و از براى این شب بسیاری از مردم شهرها جمع مى‌شوند و بازار بزرگى اقامه مى‌شود تا مدت 10 روز فقیر گوید مبادا استِبْعاد کنى این مطلب را همانا معجزات و کراماتى که از این مشاهد مشرّفه بروز کرده و به تواتر رسیده زیاده از آن است که احصا شود...

 

گفتنی است، 27 رجب روز عید سعید مبعث یکی از 4 روز مهم سال است که به فضیلت روزه امتیاز دارد و روزه آن برابر است با روزه هفتاد سال.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 142801

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha