به گزارش خبرگزاری شبستان، حمزه الحسن، پژوهشگر عربستان عصر شنبه در مصاحبه با شبکه العالم گفت: درگذشت «نایف بن عبدالعزیز» 7 ماه پس از مرگ برادرش و ولیعهد سابق «سلطان» توازن قدرت را دوباره در خاندان سعودی به هم زد و این امر مسئله خلافت را در این کشور با مشکل مواجه خواهد کرد.
وی افزود: قرار بر این بود که حاکمیت در این کشور برای شاخه سدیری ها باشد، و این شاخه پس از ملک عبدالله همچنان قدرت را در دست داشته باشند، ولی درگذشت نایف این شاخه را ضعیف کرد و البته شاید این فرصت برای دیگر جریانهای به حاشیه رانده شده خاندان حاکم فراهم شده باشد که قدرت را در دست بگیرند.
حمزه الحسن ادامه داد: بیشترین احتمال این است که پس از مرگ نایف، منازعه برای مناصب و پستها افزایش یابد و جریانهایی مانند «طلال» و «متعب» فرزندان«مشعل» برای یافتن نقش های بیشتر و بالاتر در حاکمیت به تکاپو بیفتند، چرا که همه اعضای خاندان حاکم به دنبال آن هستند که قدرت بیشتری را در این خانواده داشته باشند.
حمزه الحسن ادامه داد: در این میان شانس«سلمان» برای ولیعهدی بیشتر است، البته رقابت و منازعه برای پست وزارت کشور بین«محمد بن نایف» فرزند نایف و همچنین پسرعمویش«احمد» خواهد بود؛ ولی ملک عبدالله در این میان تعیین کننده است. البته نباید از عواملی مانند ضعف شاه عربستان در تصمیم گیری، مشاوران او و همچنین وضعیت سلامتی نامناسب وی غافل ماند.
حمزه الحسن گفت: هرم سلطنتی خاندان آل سعود نیازمند یک بازسازی جدید و مردانی قوی است، برادران شاه و نایف همگی افرادی سالخورده هستند، بنابراین احتمالا آنها بیشتر برای به قدرت رساندن فرزندانشان تلاش خواهند کرد.
وی افزود: شاهزداگان سالخورده و مرگ های مکرر مسئولان ارشد، موجب بی ثباتی و ناامنی در کشور شده و خاندان آل سعود را در سایه شرایط فعلی کشور و افزایش نارضایتی های مردمی و افول جایگاه عربستان در منطقه و جهان، و نارضایتی شدید همسایگان، با مشکلاتی جدی مواجه خواهد کرد.
پایان پیام/
نظر شما