به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، رمضان شعبانی سارویی، معاون بررسی و تحلیل سازمان بسیج اساتید کشور، عصر امروز (27 خرداد) در مراسم بزرگداشت سالروز شهادت شهید مصطفی چمران در جمع اساتید بسیجی استان، گفت: امروز انقلاب اسلامی علیرغم داشتن چالش ها و مشکلات بسیاری در عرصه های ملی و منطقه ای، مهم ترین قدرت تاثیر گذار و تحول ساز در جهان شناخته شده است.
وی با اشاره به سالروز شهادت شهید چمران و روز بسی اساتید، افزود: مهم ترین هدفی که در برپایی این روزها باید دنبال شود، بررسی و تحلیل راه و اهداف شهیدان از جمله شهید چمران است.
این مقام مسئول به رسال خطیر فرهنگیان و قشر خواص جامعه در شرایط کنونی اشاره کرد و ادامه داد: اولین گام برای اساتید و فرهنگیان در حفظ آرمان های انقلاب و شهدا تحلیل وضعیت کنونی کشور است.
وی با بیان اینکه تعیین وضعیت کشور نیز دومین و مهم ترین رسالت اساتید و فرهنگیان است، ابراز کرد: قشر خواص و دانشگاهیان کشور با رسالت خطیر و نقش موثری که دارند می توانند در جریان انقلاب سازی، نظام سازی، جامعه سازی، دولت سازی و تمدن سازی ایفای نقش کنند.
شعبانی خاطر نشان کرد: امروز انقلاب اسلامی ایران به دلیل تاثیرگذاری در عرصه های جهانی دارای قدرت نرم فراوان است و به عنوان عنصر تاثیرگذار در جهان شناخته شده است.
وی با اشاره به فرایند تکاملی انقلاب، تحقق دانشگاه اسلامی در این نظام را یک ضرورت بنیادین در راستای توسعه و پیشرفت عرصه های مختلف کشور دانست و گفت: بسترهای شکل گیری دانشگاه های کشور بر اساس دلدادگی به غرب شکل گرفته و عمده کارکرد این مراکز انتقال علوم جدید به نسل جوان است.
معاون بررسی و تحلیل سازمان بسیج اساتید کشور، تولید دانش را یکی از مهم ترین کارکردهای دانشگاه عنوان کرد و ادامه داد: دانشگاه باید بتواند دانش های بنیادین نظری را تولید کند و این امر منجر به تولید فن آوری های جدید شده و باعث ایجاد تحول و تغییر در عرصه های جهانی می شود.
وی با تاکید بر ضرورت تحقق دانشگاه اسلامی در کشور، بیان کرد: عناصر و کارکردهای دانشگاه از جمله معماری، رنگ و پوشش اساتید و دانشجویان باید اسلامی بوده و اساتید نیز باید به آموزه های اسلامی عامل باشند تا در جهت هدایتگری و جهت دهی دانشجویان در مسیر اهداف اسلام موثر واقع شوند.
شعبانی، اصلی ترین مولفه های دانشگاه اسلامی را برشمرد و گفت: دانشگاهی ارزش گرا، پژوهش محور، فن گرا، توسعه جو، پیامد گرا، انسان ساز و معناگرا برخی از ویژگی های بارز دانشگاه اسلامی است.
وی ابراز کرد: با تحقق دانشگاه اسلامی و با تحولی که در علوم اسلامی صورت خواهد گرفت می توان اندیشه های رایج غرب را نفی کرده و در باب اندیشه های اسلامی گام برداشت.
شعبانی با اشاره به اینکه سبقه و هویت فرهنگی ایران ظرفیت بسیار قابل توجهی در تحقق دانشگاه اسلامی است، اظهار کرد: در حال حاضر رویکردی که در گفتمان و تشکل های نظام دیده می شود از جمله عدالت خواهی، جنبش نرم افزاری و مهندسی علم بستر مناسبی برای تحقق دانشگاه اسلامی در کشور است.
وی به چالش ها و مشکلاتی که جمهوری اسلامی ایران با آنها مواجه است اشاره کرد و بیان داشت: حجمه های مختلف که از سوی جریان های سیاسی و فکری داخل و خارج، کشور را تهدید می کنند از جمله نحله های نو ظهور و فرقه های شیطانرستی برخی از توطئه های دشمنان در جهت براندازی نظام است.
این مقام مسئول ابراز کرد: دین گریزی که در فضای دانشگاه ها در رفتارها و گاهی نیز در معارف اصول دین دیده می شود یکی از چالش های اصلی نظام است که ناشی از ضعف فکری و مدیریتی در فضای مراکز و موسسات وابسته به دانشگاه ها است.
وی بحث جنگ نرم و تهاجم فرهنگی را یکی از مهم ترین راهبردهای دشمن اعلام کرد و گفت: اگر دیروز جوانان ما در عرصه های نبرد حق علیه باطل به شهادت می رسیدند امروز با اشغال شدن خانه ها توسط ماهواره ها جوانان هر لحظه در خانه های خود قتل عام می شوند.
شعبانی یادآور شد: اگر مسئولان نظام عامل به دستورات اسلام و دستگاه ها و نهادهای پویا پاسخ گو به نیازهای جوانان باشند و با واقف شدن به ظرفیت های موجود در دانشگاه ها این روزنه های انحراف و ارتجاء از بین می رود و زمینه تحقق دانشگاه اسلامی فراهم می شود.
وی نقش بسیج اساتید در تحقق اهداف تکاملی انقلاب را بسیار مهم دانست و گفت: حضور به موقع، مخلصانه، مجاهدانه و تاثیرگذار بسیج اساتید بستری برای پرورش انسان های دانشمند و با ایمان همانند شهید چمران فراهم می شود در حالی که هنوز با چشم اندازهای انقلاب فاصله معنا داری داریم.
معاون بررسی و تحلیل سازمان بسیج اساتید کشور، اصلی ترین وظیفه بسیج اساتید را اسلامی کردن دانشگاه ها برشمرد و افزود: فرهنگ سازی و تلاش در تحقق گفتمان امام و شهیدان، صیانت از ارزش های انقلاب و جلوگیری از نفوذ جریان های انحرافی، الگوسازی برای دانشجویان و عموم مردم و تلاش برای توسعه قدرت نرم از دیگر وظایف بسیج اساتید است.
وی در پایان به برگزاری کارگاه های جنگ نرم برای اساتید اشاره کرد و گفت: این کارگاه ها در کل استان های کشور برگزار خواهد شد و تا کنون در سه استان برگزار شده است.
پایان پیام/
نظر شما