لزوم توجه به قرآن در جوامع علمی کشور

امام جمعه مشهد با بیان اینکه متاسفانه امروز شاهد هستیم که نه تنها در دانشگاه‌ها، بلکه در حوزه‌های علمیه، قرآن کمتر مورد استناد قرار می‌گیرد، گفت: بی توجهی به قرآن در جوامع علمی و حوزوی کشور مشاهده می شود.

به ‌گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی، ظهر امروز (27خرداد) در افتتاحیه سومین دوره مسابقات قرآن کریم ویژه کارکنان حراست دانشگاه آزاد اسلامی در مشهد، با اشاره به محور قرار گرفتن قرآن در تمامی عرصه‌ها مورد اهمیت قرار داشته باشد، اظهار داشت: قرآن کریم و عترت، دو امانت بزرگ پیغمبر اسلام برای جامعه اسلامی است و باید با همه وجود برای حفظ این دو میراث تلاش کنیم.


وی افزود: متاسفانه امروز شاهد هستیم که نه تنها در دانشگاه‌ها، بلکه در حوزه‌های علمیه نیز، قرآن کمتر مورد استناد قرار می‌گیرد و مقام معظم رهبری نیز بارها در خصوص این کاستی به‌ ویژه در میان طلاب هشدار داده‌اند، و بی توجهی به قرآن یک خلاء بسیار بزرگ در جامعه علمی و حوزوی کشور است.


آیت الله علم‌الهدی گفت: در معادلات جدید سیاسی و به‌ خصوص بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، اسلام نیز وارد معادلات بین‌المللی شده و امروزه، هم در ابعاد سیاسی و هم در محافل آکادمیک، اسلام را نمی‌توان نادیده گرفت.


عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به موقعیت خطیر ایران در عرصه بین‌المللی یادآور شد: ایران اسلامی به لحاظ استکبارستیزی پیشاهنگ کشورهای دیگر است و از حیث موقعیت فرهنگی و دینی نیز در جایگاه بسیار ممتازی در منطقه و جهان قرار دارد.


عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به رواج بدحجابی در دانشگاه‌ها گفت: رویه ناشایست پدیده بی حجابی در دانشگاه ها که برخی اساتید نسبت به دانشجویان بدحجاب، با روی باز برخورد می‌کنند مشاهده می شود که این نوع برخورد اساتید با دانشجویان بدحجاب نقش مهمی در ترویج بدحجابی را در اجتماع ایفا می کند.


امام جمعه مشهد با اشاره به این مطلب که در یک جامعه لائیک و سکولار نیز می‌توان اخلاق را حاکم کرد، تاکید کرد:در یک جامعه اسلامی مانند ایران، تنها قرائت قرآن کفایت نمی‌کند، بلکه قرآن باید در همه امور، در مصدر قرار گیرد.


وی با اشاره به نقش اساتید دانشگاه در این زمینه افزود: اساتید در دانشگاه‌ها، حرف اول و آخر را می‌زنند و این واقعیتی است که باید آن را قبول کنیم اما نکته مهم دیگر این است که در بیشتر حرکت‌های فرهنگی و سیاسی نیز که در دانشگاه‌ها، شکل می‌گیرد اساتید نقش فکری ویژه‌‌ای دارند و این تصور غلط است که این حرکات از سوی دانشجویان و به‌ صورت خودجوش انجام می‌شود.


عضو مجلس خبرگان رهبری در ادامه با اشاره به رواج بدحجابی در دانشگاه‌ها، تصریح کرد: در این زمینه نقش اساتید برجسته است، معمولا این رویه ناشایست دیده می‌شود که برخی اساتید نسبت به دانشجویان بدحجاب، با روی باز برخورد می‌کنند و این خود نقش مهمی در ترویج بدحجابی ایفا می کند.


امام جمعه مشهد با اشاره به تحقیقات انجام شده در دانشگاه‌های مشهد گفت: بر اساس این تحقیقات، تنها 15 درصد از محیط دانشگاهی، اعم از دانشجو و یا استاد، در فعالیت‌های سیاسی و فرهنگی نقش دارند و از این میان، بخش اعظمی از آنها را اساتید معتقد و ارزشی تشکیل می‌دهند.

 

امام جمعه مشهد اظهار کرد: برخی از متفکران و اندیشمندان به ‌دنبال آن بودند که جریان بیداری اسلامی را به‌عنوان بهار عربی، تنها به برخی از کشورها محدود کنند اما با ظهور رگه‌های بیداری اسلامی در سایر مناطق جهان، مانند کشورهای آفریقایی، بر همگان ثابت شد که بهار عربی تنها بخش محدودی از جریان فراگیر بیداری اسلامی است.

 


پایان پیام/

 

کد خبر 142488

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha