به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست علمی فرهنگی تحت عنوان« انسان معاصر و مسئله معنا و اخلاق» 20خرداد از سوی مؤسسه فرهنگ و هنر ایران در کتابخانه فرویوی تورنتو در کانادا برگزارشد.
در این نشست که با حضور برخی از دانشجویان و اساتید دانشگاه دانشگاههای تورنتو برگزار شد،«سید محسن فاطمی» استاد روانشناسی دانشگاه بریتیش کلمبیای کانادا و هاروارد آمریکا گفت: آنچه در انسان معاصر مشاهده میشود به جای تداوم شخصیتی، گسست شخصیتی است. این گسست سبب میشود که نسبت و پیوند انسان با گذشته وی قطع شود و این امر صدمات بسیاری را برای انسان به همراه دارد.
وی معتقد است که بزرگترین بحران انسان معاصر را میتوان بحران معنا و هویت دانست.
به نظر این استاد دانشگاه، فرهنگ ما قادر است برای این مشکلات جوابهایی جالب و درخور ارائه کند.
فاطمی بر اهمیت توجه به سنت غنای ایرانی - اسلامیمان برای جواب به بحرانهای انسان معاصر تأکید کرد و تعالیم اسلامی و سخنان ائمه را سرشار از نکاتی دانست که با تکیه بر آنها میتوان به بحران معنا و بحران اخلاق پاسخ داد.
به نظر این استاد دانشگاه هاروارد، اسلام با تکیه بر مفهوم بسیار مهمی به نام«فطرت» توانسته است بهخوبی بحران معنا و بحران اخلاق را حل کند و بدون این مفهوم بسیاری از طرحها برای سامان دادن مسائل معنا و اخلاق، با شکست همراه خواهد بود.
فاطمی سعی کرد با تکیه بر معارف و اندیشههای شاعران و حکیمیان برجسته ایرانی - اسلامی چون فردوسی، ابنسینا، حافظ و مولوی نشان دهد که چگونه در دل فرهنگ ما چشماندازی بهینه برای پاسخ به مسائل هویتی و اخلاقی بشر طرح و حل شده است.
بنابر گزارش اداره کل روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، این روانشناس برجسته معاصر در پایان سخنرانی خود که با استقبال بسیار خوب شرکتکنندگان همراه بود، به برخی از پرسشهای شرکتکنندگان در این نشست پاسخ داد.
فاطمی از معدود اندیشمندان ایرانی ساکن کانادا است که نه تنها سر به معارف دنیای جدید دارد و با آنها آشنا است که دل به سنت غنی اسلامی - ایرانی ما دارد و با وجوه مختلف آن ارتباط همهجانبه و عمیقی دارد.
پایان پیام/
نظر شما