به گزارش خبرنگار شبستان، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست پرسش و پاسخ هفتگی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی که پیش از ظهر امروز سه شنبه 23 خرداد برگزار شد در پاسخ به پرسش یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه با توجه به سفر اخیر معاون وزیر خارجه امریکا به روسیه و طرح راه حلی که گویا مورد توافق روسها هم قرار گرفته آیا این طرح مورد حمایت ایران نیز هست یا خیر گفت: حل مساله سوریه تنها راه حل سوری – سوری را می طلبد و راه حل هایی که از بیرون تحمیل می شود نمی تواند آرامش را به این کشور بازگرداند.
وی تاکید کرد: همه کشورها باید از طرح کوفی عنان حمایت کند و باید جلوی مسلح شدن گروههای مخالف دولت سوریه گرفته شود و طرح های دیگر هم خیلی محل بحث ندارند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه موضع وزارت امور خارجه در مورد تحریم جدید نفتی اتحادیه اروپا که قرار است 11 تیر اعمال شود و اینکه عربستان اقدام به تولید فراوان نفت به منظور پایین آوردن قیمت این کالا در عرصه جهانی کرده است چیست گفت: همه اینها یک جنجال تبلیغاتی است تا فضا را به سمتی هدایت کنند تا این اینطور نتیجه بگیرند که با اعمال فشار به کشور ما می توانند در مذاکرات ما با کشورهای 1+5 امتیازاتی را کسب کنند اما مردم ما نسبت به این مساله آگاه هستند توطئه هایی زیادی توسط حامیان رژیم صهیونیستی طراحی شده برای اینکه بین کشورهای مختلف منطقه اختلاف ایجاد شود اما کشورهای منطقه باید مراقب اینگونه توطئه ها باشند و در دام آنها گرفتار نشوند.
رامین مهمانپرست همچنین در مورد نامه نگاریهای میان نمایندگان آقای جلیلی و خانم اشتون در آستانه مذاکرات مسکو گفت: ظاهراً توافقاتی در حال انجام گرفتن است تا نشستی بین نمایندگان آقای جلیلی و خانم اشتون برگزار شود تا چارچوبی برای مذاکرات مسکو فراهم شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه واکنش ایران نسبت به اظهارات آقای لاوروف مبنی بر اینکه در صورت تمایل مردم سوریه کشور روسیه مخالفتی با برکناری اسد ندارد ندارد چیست گفت: عبارت آقای لاوروف باید به طور دقیق مورد استفاده قرار بگیرد بحث اصلی مسائل داخلی سوریه است و احترام به مسائل داخلی و تصمیماتی که در این مورد گرفته می شود ضروری است و نظر ما هم بر این است که باید به مطالبات مردمی توجه کرد و قدمهای اصلاحی هم از سوی دولت سوریه در این زمینه انجام گرفته است پس در محیط آرام و طبیعی که مردم می توانند انتخاب خود را انجام دهند و به انتخاب مردم احترام گذاشته می شود.
مهمانپرست خاطرنشان کرد: کسانی که مایل نیستند چنین روندی حاکم شود به بی ثباتی ها دامن می زنند و هدفشان حل مسائل سوریه نیست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه با توجه به برخی اظهارات دیپلماتهای غربی آیا امکان به تاخیر افتادن مذاکرات مسکو هست یا خیر گفت: همانطور که قبلاً هم گفتیم شرط موفقیت مذاکرات مسکو این است که کشورهای 1+5 با یک روحیه مثبت و سازنده و عزم جدی به مذاکرات وارد شوند ما خواهان این هستیم تا کشورهای 1+5 مقدمات این موفقیت را فراهم کند و در چارچوب معاهده NPT حقوق همه اعضا به رسمیت شناخته شود.
رامین مهمانپرست همچنین در مورد خبر انعقاد قرارداد دیگری با روسیه برای ساخت نیروگاه اتمی دیگری در ایران گفت: یکی از پیشنهادهایی که مطرح شده ساخت نیروگاه دیگری در ایران بوده و کشورهای مختلفی ممکن است علاقه مند باشند که با ایران در ساختن این نیروگاهها همکاری کنند.
وی افزود: ما برای دستیابی به 20 هزار مگاوات برق هسته ای باید نیروگاههای بسیاری را احداث کنیم زیرا ظرفیت نیروگاه بوشهر تنها 1000 مگاوات است و پاسخ نیازهای موردنظر ما را نمی دهد.
وی همچنین در مورد انتشار این خبر که راه اندازی نیروگاه بوشهر به سال آینده موکول شده است نیروگاه بوشهر پروژه ای نهایی شده است و اینکه چه موقع به صددرصد بهره برداری برسد مربوط به مسائل فنی آن است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه موضع وزارت امور خارجه در مورد اعتصاب غذای بی سابقه چند تن از اسرای فلسطینی در طول 90 روز و بی توجهی های بین المللی به مساله فلسطین چیست گفت: بارها تاکید کرده ایم که یکی از شگردهای رژیم صهیونیستی و حامیان آن مشغول کردن کشورهای منطقه به موضوعاتی است که آنها را از خطر اصلی که همان جنایات اسراییل است دور کنند اما همه کشورها باید تلاش کنند که خطر اصلی رژیم صهیونیستی است و برای مقابله با جنایات این رژیم با هم متحد شوند و بدانند تا زمانی که این همکاری و اتحاد ایجاد نشود اسراییل به جنایات خود ادامه خواهد داد.
رامین مهمانپرست همچنین در مورد سفر وزیر امور خارجه کشورمان که قرار است روز پنجشنبه صورت گیرد گفت: سفر جناب آقای صالحی برای شرکت در اجلاس وزرا در کابل است که در آن کشورهای همسایه و منطقه و سازمانهای بین المللی حضور دارند.
وی افزود: ما به دنبال اجلاسهای استانبول و بن برای افغانستان در این اجلاس هم شرکت خواهیم داشت ما همکاریهای متنوعی با کشورهای افغانستان داریم و همسایگی ما باعث می شود تا این همکاریها بیشتر شده و ریشه بحران هایی مانند افراط گرایی، قاچاق مواد مخدر و غیره حل می شود.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در مورد ایجاد یک منبع نفتی جدید در بندر جاسک که پرسش یکی از خبرنگاران بود گفت: بندر جاسک موضوع جدیدی نیست کشورهای مختلف شمال ایران که صادرکننده نفت و گاز هستند باید برای صادرات خود از مسیر جاسک استفاده کنند تا سودهای قابل توجهی برای تامین اقتصادی صدور نفت و گاز عایدشان شود و اکنون چندسالی است روز این منطقه کار شده است این یک موضوع کاملاً اقتصادی با زمینه های قابل استناد و جدا از فشارهای سیاسی است.
پایان پیام/
نظر شما