مسعود غفاری، رئیس شبکه دامپزشکی گلپایگان به بیان راه های مقابله با بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو پرداخت و به خبرنگار شبستان گفت: بیماری CCHF یک بیماری ویروسی حاد تبدار خونریزی دهنده است و خوشبختانه این بیماری در انسان کمتر دیده ایجاد می شود، ولی در حیوانات شایعتراست.
رئیس شبکه دامپزشکی گلپایگان با اشاره به اینکه مهمترین منبع اکتساب ویروس توسط "کنه "است، تصریح کرد: کنه بعد از آلودگی برای تمام طول مدت رشد خود آلوده بوده و عفونت را به مهره داران بزرگ مثل گاو و گوسفند منتقل می کند.
وی با بیان اینکه عفونت از سه طریق به فرد سالم منتقل می شود، گفت: گزیده شدن توسط کنه آلوده، تماس با خون و لاشه و مواد آلوده کننده دامی و تماس با خون و مواد آلوده کننده فرد بیمار مانند خون و ترشحات مخاطی از راه های انتقال این بیماری است.
رئیس شبکه دامپزشکی گلپایگان بیان داشت: با توجه به سه روش انتقال، خطر بیماری در کشاورزان، دامداران، دامپروران، کارکنان کشتارگاه ها، قصابها، دامپزشکان و کارکنان بهداشتی درمانی بیمارستانها بیشتر وجود دارد.
غفاری در ادامه به روش های پیشگیری از بیماری هم اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به فراوانی و گستردگی ناقل بیماری که "کنه" است، کنترل کنه با سمپاشی دام و اماکن دامی مهمترین اقدام برای پیشگیری از این بیماری است.
وی همچنین به آموزش همگانی اشاره کرد و گفت: آشنایی با راه های انتقال بیماری و حفاظت شخصی و جلوگیری از گزش کنه از دیگر راه های پیشگیری از این بیماری است.
رئیس شبکه دامپزشکی گلپایگان اظهار داشت: افرادی که با دام سرو کار دارند باید اقدامات عملی جهت محافظت از خود در مقابل گزش کنه مانند پوشیدن دستکش و لباس های محافظت کننده را رعایت کنند.
رئیس شبکه دامپزشکی گلپایگان گفت: تاکنون گزارشی به عنوان بیماری تب کنگو در شهرستان گلپایگان مشاهده نشده است.
وی همچنین به سمپاشی بدن دام و جایگاه دام در روستاها اشاره کرد و افزود: مبارزه شیمیایی با سموم رایگان در روستاهای شهرستان صورت گرفته است.
غفاری به دامداران توصیه کرد: از خرید و فروش دام و نقل و انتقال آن بدون هماهنگی با شبکه دامپزشکی خودداری کنند و با کنه که می تواند عامل بسیاری از بیماری های انگلی و ویروسی مانند تب خونریزی دهنده کریمه -کنگوباشد، با سمپاشی لازم در فصل بهار از بروز وشیوع این بیماری جلوگیری کنند.
پایان پیام/
نظر شما