به گزارش خبرنگار شبستان، محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های مساجد کشور در نشست مطبوعاتی تشریح برنامه ها و فعالیت های این معاونت در سال 91 با تاکید بر حضور و توجه به عمران معنوی مساجد گفت: سبک زندگی غربی و تغییر سبک زندگی دینی که در غرب مورد توجه بود با پیروزی انقلاب اسلامی از بین رفت چرا که آنها معتقد بودند دین نمی تواند تضمین کننده زندگی باشد.
جعفری الگوی مسجد محوری و مسجد باوری را بهترین الگو برای سبک زندگی عنوان و تاکید کرد: یکی از اهداف اینترنت تقویت غرب گرایی و تغییر سبک زندگی است. کارکرد نهانی آن بحث فرهنگ غرب گرایی است.
وی گفت: مسجد خانه خدا در روی زمین است و امیرالمومنین علی (ع) همواره به جایگاه مسجد تاکید داشتند و می فرمودند حضور در مسجد را بر حضور بر بهشت ترجیح می دهم زیرا که حضور در مسجد برای رضایت خدا و حضور در بهشت برای رضایت خود است.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان کشور اگر به دنبال کاهش آسیب های اجتماعی هستند باید از برنامه های مساجد حمایت کنند، خاطرنشان کرد: خانواده ها باید فرزندان خود را برای استفاده بهینه از اوقات فراغت به مسجد هدایت کنند.
جعفری با اشاره به نقش مهم کانون های فرهنگی هنری مساجد برای غنی سازی اوقات فراغت گفت: ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد با حدود 13 هزار کانون فرهنگی هنری یکی از فراگیرترین شبکه های اجتماعی به شمار می رود که در پر کردن اوقات فراغت جوانان و نوجوانان نقش تاثیرگذاری دارد.
وی با اشاره به اینکه آموزش قرآن، عقاید، کلاس های کمک درسی، برگزاری اردوهای آموزشی، پرسش و پاسخ، برپایی جشن تکلیف برای مکلفان، برگزاری مسابقات قرآنی، احیای سنت های حسنه و تولید محصولات فرهنگی بخشی از فعالیت های این مجموعه به شمار می آید، گفت: خروجی این برنامه ها جذب جوانان به مسجد، ترویج سیره اهل بیت، نهادینه کردن باورهای اعتقادی و دینی جوانان، شناسایی استعدادهای جوانان در حوزه دین و هویت بخشی و دانش افزایی و مهارت افزایی جوانان است.
حضور 4 هزار هنرمند مسجدی در همایش اندیشه های آسمانی
وی با اشاره به برنامه های آموزشی این معاونت گفت: پنجمین دوره آموزشی فرهنگی اندیشههای آسمانی با هدف تبیین مفهوم هنر متعالی و ارایه فرانمای هنرمند طراز انقلاب اسلامی و تشکیل شبکه بزرگ هنرمندان انقلابی با رویکردی تحول مدار بر مبنای تقویت هویت انقلابی در قالب استراتژی هنر هم افزا با حضور چهار هزار نفر از هنرمندان برگزار می شود.
وی افزود: این مرحله از دوره آموزشی در قالب اردوی زیارتی، آموزشی در مشهد مقدس طی 4 دوره 800 نفره 5 روزه ویژه برادران ویک دوره 800 نفره ویژه خواهران در قالب کارگاه، همایش، کارگروه (گعده) و فوق برنامه برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه این دوره آموزشی در قالب سه طرح «رابطه»، « انس» و «رهنمون» برنامهریزی شده است، درباره محتوای این دوره آموزشی اظهار کرد: محتوای آموزشهای این دوره در دو قالب آموزشهای اندیشهای و مهارتی در حوزه هنر انقلابی و حوزههای مرتبط با آن ارایه می شود.
جعفری طراحی و تدوین کلیات و مراحل اجرایی این دوره آموزشی را مبتنی بر منویات مقام معظم رهبری دانست و بیان کرد: طرح های رابطه، انس و رهنمون به ترتیب قبل از دوره، حین دوره و بعد از دوره اجرا می شود.
جعفری شناخت قابلیتهای مخاطب و سنجش و تعیین سطح مخاطب براساس شاخصهای تعریف شده و در نهایت گزینش و انتخاب افراد حائز شرایط شرکت در دوره، ارایه چارچوب مفهومی هنر انقلابی و ارایه هدفمند سرفصلهای محتوای دوره با هدف ایجاد ادبیات مشترک که از طریق آموزش، سنجش و گزینش مجازی عملیاتی می شود را از اهداف طرح رابطه برشمرد.
جعفری ارایه فرانمای هنر و هنرمند طراز انقلاب اسلامی، تعریف استراتژی و برنامههای هنر انقلابی برای هنرمندان دغدغهمند و ایجاد شبکه بزرگ هنرمندان انقلابی و استعداد یابی و ارزشیابی را از اهداف طرح انس که حین دوره اندیشه های آسمانی برگزار می شود، عنوان کرد.
معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد اظهار کرد: آموزشهای تکمیلی، تشکیل جلسات حضوری با هدف تعمیق بیشتر و بهرهگیری از شبکه به وجود آمده در راستای اهداف نظام اسلامی برای استمرار و تعمیق ارتباط از اهداف طرح رهنمون است که پس از پایان دوره پیگیری می شود.
جعفری رشتههای هنری مدنظر برای برنامهریزی و فعالیت در این دوره را قرآن، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، شعر و ادبیات و رسانه نام برد.
وی برگزاری اجلاس عمران معنوی مسجد برای اولین بار در کشور را یکی از فعالیت های دفتر قرآن این معاونت عنوان کرد و گفت: تلاش می شود این اجلاس در نیمه دوم سال با حضور اندیشمندان دینی داخل و خارج کشور برگزار شود.
وی از چاپ قرآن بنی رضی به عنوان یکی دیگر از افتخارات ستادعالی کانون های فرهنگی هنری مساجد نام برد و گفت: در مرحله اول این قرآن در پنج هزار جلد توسط یکی از خطاطان صاحب نام به چاپ رسید که این قرآن دارای ویژگی های خاص و جذابیت هایی هست.
وی برگزاری دوره آموزشی سفیران آسمانی با شرکت بیش از سه هزار نفر از ائمه جماعات سراسر کشور آبان ماه در قم، برگزاری تفسیر قرآن در مساجد، دوره های تربیت مربی کودکان، برگزاری همایش مساجد فعال قرآنی، برگزاری دوره جامع حفظ قرآن کریم، برگزاری جشنواره نرم افزار آموزشی اصول و عقاید و دوره آموزشی 'منتظر آسمانی' را بخش دیگری از برنامه های این معاونت تا پایان امسال اعلام کرد.
وی در تشریح برنامه های دفتر پژوهش از انتشار سه نشریه برای مخاطبان مختلف توسط معاونت آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد خبر داد و گفت: نشریات 'سراج' و 'کانون' به ترتیب ویژه ائمه جماعات و تجربه نگاری کانون های مساجد به چاپ رسیده و نشریه سوم نیز به زودی در اختیار مخاطبان قرار می گیرد.
امام جماعت رابط کانون ها با حوزه های علمیه
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره رابطه کانون های مساجد با حوزه های علمیه گفت: مسئول و مدیر مسجد امام جماعت است، امام جماعت رابط میان ما با حوزه های علمیه است رابطه ستاد عالی کانون های مساجد با حوزه های علمیه رابطه ای تنگاتنگ است و در حال حاضر تبادل علمی میان ستاد عالی کانون های مساجد با حوزه های علمیه در حال انجام است و اساتیدی که در برگزاری دوره های آموزشی کانون ها و اردوها حضور دارند از حوزه های علمیه اعزام می شوند.
در حوزه پژوهش های بنیادی وارد نمی شویم
جعفری در مورد فعالیت های پژوهشی ستاد عالی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری گفت: با توجه به مخاطبان کانون ها مخاطبانی عام هستند ستاد عالی کانون های مساجد در حوزه پژوهش های بنیادی وارد نمی شود فقط جنبه آشنایی و ترویج فرهنگ پژوهش و آموزش آنها فعالیت می کنند و در شناسایی فرهنگ های بومی فعالیت و در این زمینه نیز آثاری داشته اند به گونه ای که سال گذشته یک هزار اثر پژوهشی به این معاونت ارسال شد و پیش بینی می شود امسال این آمار بیش از سال گذشته باشد.
شایان ذکر است نشست خبری تشریح برنامه های معاونت آموزش و پژوهش ستادعالی کانون های مساجد کشور صبح امروز 23 خرداد در ستادعالی کانون های مساجد کشور برگزار شد.
ادامه دارد....
نظر شما