به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه علنی امروز سهشنبه 23 خرداد که به بررسی مسایل اقتصادی و به ویژه بخش تولید اختصاص داشت، گفت: در فضای اقتصادی کشور و حتی فراتر از آن و در فضای تعاملات سیاسی کشور نکات بسیار زیادی است که در حوزه کاری ما مؤثر هستند که طرح آنها ممکن است در این جلسه میسر نباشد و به همین دلیل تقاضای جلسه غیرعلنی با نمایندگان را دارم.
وی اظهار کرد: ناسپاسی است اگر از این ظرفیتی که مقام معظم رهبری برای تولید ایجاد کردهاند، استفاده نکنیم و قطعا این نامگذاری اثرگذاری زیادی در کار بیشتر، تولید بیشتر و همچنین سرمایهگذاری بیشتر دارد.
وی با اشاره به پراکندگی وظایف وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: 40 درصد از اقتصاد کشور در این وزارتخانه مدیریت میشود که 21 درصد از تولید ناخالص ملی در حوزه صنعت و معدن و 18 درصد آن در حوزه تجارت است.
غضنفری با اشاره به گستره 75 میلیونی ذینفعان این وزارتخانه خاطرنشان کرد: از مدیریت واردات و توسعه صادرات از دانشگاهها و کارهای تحقیقاتی تا مدیریت خط تولید از کارهایی است که این وزارتخانه متولی آن است و به دلیل تفاوت سلایق مردم و ذینفعان ما بازخوردهای متفاوتی از آنها را شاهد هستیم.
وی بیان کرد: از سال 84 تا سال 90 صدور بیش از 192 میلیارد دلار کالا را در بخشهای خدمات فنی و مهندسی کشور شاهد بودیم که این حجم صادرات از سوی بخش خصوصی انجام شده است.
وی با اشاره به نرخ تولید در سال 90 گفت: نرخ تولید فولاد خام در سال 90، 14 میلیون تن با 11 درصد رشد، محصولات فولاد 17 میلیون تن با 7 درصد رشد، سیمان 67 میلیون تن با 8 درصد رشد، کاشی با 300 میلیون مترمربع با 13 درصد رشد، سرب 20 هزار تن با 14 درصد رشد و خودرو 4/1 میلیون بوده است که این امر نشان میدهد علیرغم همه فشارهایی که بر اقتصاد کشور وارد شده است و با توجه به تخلف سه هزار میلیارد تومانی که حالت انقباضی به بانکها ایجاد میکند آهنگ تولید ما آهنگ خوبی بوده است که امیدواریم این رشد ادامه داشته باشد.
وی با اشاره به طرحهایی که در خلال هفت سال گذشته دولت نهم و دهم احداث و به بهرهبرداری رسیدهاند، گفت: این طرحها در سه حوزه بنگاههای بزرگ، متوسط و کوچک به بهرهبرداری رسیدهاند که در حوزه بنگاههای بزرگ که شامل فولاد، خودرو، مس، آلومینیم و کشت و صنعت است 700 واحد صنعتی و معدنی ایجاد شده است.
وی ادامه داد: در بنگاههای متوسط که شامل قطعهسازی، صنایع الکترونیک، صنایع ماشینسازی و صنایع غذایی است 11 هزار واحد جدید تولید که 15 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید ایجاد شده است.
غضنفری سرمایهگذاری جدید در بخش بنگاههای کوچک را 4 هزار میلیارد تومان ذکر کرد و ادامه داد: بدینترتیب 24 هزار واحد جدید در کشور ایجاد شده است که 55 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید را در کشور ایجاد کرده است که قطعا در سال جدید نیازمند مراقبتهای خاص در این حوزه هستیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: ما امسال به جز منابع معمولی بانکی 22 هزار میلیارد تومان افزون بر منابع موجود برای مرحله اول یعنی برای تکمیل پروژههای نیمهتمام و 18 هزار میلیارد تومان نیز برای سرمایه در گردش در نظر گرفتهایم.
وی با اعلام این خبر که امسال 40 هزار میلیارد تومان به حوزه تولید تزریق میشود، گفت: ما با کمک وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و همچنین مجلس روشهای دیگر تأمین مالی را شناسایی و معرفی میکنیم و اگر این روشها را اعمال کنیم منابع جدیدی از مردم به سمت تولید جهت داده میشود که جا دارد وزارت صنعت، معدن و همچنین وزارت اقتصاد در سال تولید ملی این مهم را به سرانجام برسانند.
غضنفری خاطرنشان کرد: هر اتفاقی که در فضای کلان اقتصاد چه پنهان و چه آشکارا بیفتد آثارش چه یک روز، چه چند روز بعد در بازار دیده میشود و موضوع گرانی که بالا رفتن پارامترهای اقتصاد کلان است کنترلاش در بازار غیرممکن است و باید در فضای اقتصاد کشور کنترل شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: ما در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی که سال سرنوشتسازی است و فکر میکنیم مقام معظم رهبری یک فرصت جدیدی را ایجاد کرده است قصد داریم 40 هزار میلیارد تومان به تولید و سرمایه در گردش اختصاص دهیم که امیدواریم بیشترین همکاری را با مجلس در این زمینه داشته باشیم.
پایان پیام/
نظر شما