موزه صنایع دستی آذربایجان شرقی افتتاح می شود

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، از افتتاح موزه صنایع دستی در آینده ای نزدیک خبرداد و گفت: با اتمام مراحل پایانی در دهه فجر امسال شاهد بهره برداری از این موزه خواهیم بود.

تراب محمدی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: موزه صنایع دستی شامل بخش های مختلف از جمله مردم‌شناسی، مشاغل، و کارگاه‌های تولید زنده می باشد که درآینده ای نزدیک افتتاح می شود و احداث و راه اندازی این موزه جزو مصوبات سفر هیئت دولت به استان بوده که با اتمام مراحل پایانی در دهه فجر امسال شاهد بهره برداری از این موزه خواهیم بود.


مدیرکل سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان با اعلام تدوین اطلس جامع صنایع دستی استان، اظهار کرد: در این اطلس تعداد هنرمندان هر رشته، تعداد رشته های صنایع دستی استان و همچنین بازار صادراتی و داخلی رشته‌های مختلف صنایع‌دستی منظور می شود.


وی با اشاره به اینکه 265 رشته صنایع دستی استان کد گرفته اند و درحال حاضر65 رشته صنایع‌دستی درحال فعالیت و آموزش هستند، افزود: تدوین اطلس جامع تمامی این رشته‌ها تا پایان سال جاری به اتمام می رسد.


محمدی با اشاره به صدور بیش از 3 کارت هنرمندی برا ی هنرمندان رشته های مختلف صنایع دستی در سال گذشته، گفت: در سال گذشته 86 پروانه تولید کارگاهی انبوه صادر شده است.

 

وی با اشاره به احیای رشته های صنایع دستی فراموش شده، خاطرنشان کرد: تاکنون 7 رشته از جمله رشته مینای ایرانی روی جواهرآلات سلطنتی احیا شده و سعی می کنیم همه ساله با آموزش و احیای رشته های صنایع دستی فراموش شده موجبات اشتغال هنرمندان را فراهم آوریم.


مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی، همچنین فرهنگ سازی حفظ آثار تاریخی را یک وظیفه دانست و گفت: همگان درمورد حفظ میراث فرهنگی مسئول هستیم وهمچنان که حفظ میراث فرهنگی وظیفه است فرهنگ سازی حفظ آثار تاریخی را نیز برخود وظیفه می دانیم.


محمدی با اشاره به مرمت 220 اثر تاریخی درسال گذشته و سال جاری اظهار کرد: سازمان میراث فرهنگی توجه ویژه ای به مرمت مساجد تاریخی استان داشته و در سال جاری اکثر مساجد تاریخی در دست مرمت به بهره برداری می رسد.


وی با اعلام احداث بزرگ ترین موزه فرش کشور در تبریز، اظهار کرد: ساخت این موزه نیز جزو مصوبات هیئت دولت به استان بوده که در سال آینده به بهره برداری خواهد رسید و اعتبار عمرانی ساخت این موزه 18 میلیارد تومان می باشد و نزدیک به 40 درصد از ساخت این پروژه با موفقیت انجام شده است.


محمدی اعلام کرد: بزرگ ترین موزه فرش کشور شامل و4 طبقه 8 بخش آموزش و نگهبانی، مرمت فرش، آزمایشگاه، سالن موزه و نمایش، سالن همایش‌های تخصصی و بخش انبار اموال خواهد بود.


وی یادآور شد: ساخت این موزه درفضایی به مساحت 150 هزار مترمربع پشت مسجد کبود تبریز آغاز شده و برترین فرش های نفیس در این موزه نگهداری خواهد شد.


وی با اشاره به راه اندازی بازارچه های دائمی صنایع دستی استان، اعلام کرد: این بازارچه ها نیز تا پایان سال جاری در نقاط مناسب و مختلف استان راه اندازی خواهدشد.


پایان پیام/


 

کد خبر 141282

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha