چرا با مصاحبه‌های متوالی باعث رانت‌خواری می‌شوید؟

تاج‌گردان به بهمنی گفت: چرا با مصاحبه‌های متوالی‌ای که انجام می‌دهید باعث رانت‌خواری برخی از بازار نرخ و ارز می‌شوید و این در حالی است که رییس بانک مرکزی نباید بدون داشتن اطلاعات کافی مصاحبه مطبوعاتی انجام دهد.

به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، الیاس نادران، نماینده مردم تهران، اسلامشهر، ری و شمیرانات پس از قرار گرفتن در جایگاه رو به نمایندگان اقتصادی دولت گفت: وقتی نام‌گذاری در یک سال انجام می‌شود همه نهادهای متصل به حاکمیت و مردمی باید فعالیت‌هایشان را به آن محور تنظیم کنند، بنابراین می‌توان حدس زد که به دلیل نابسامان‌بودن مسایل اقتصادی در سال‌های گذشته این مسئله به عنوان نام سال تأکید شده است.

وی با تأکید بر این نکته که برای عبور از این گردنه اقتصادی ما نقشه راه داریم، تصریح کرد: مسئولان اجرایی کشور در ازای ماده 7 سیاست‌های کلی اصل 44 که به عنوان یکی از نقشه‌های راه به حساب می‌آید چند مجوز ارایه داده‌اند، ما چقدر هزینه‌های محیط کسب و کار را کاهش دادیم؟

نادران با بیان این نکته که متأسفانه شاهد آن هستیم که با وضعیت رو به افزایش قیمت‌ها شاخص افزایش کنترل‌کنندگان شرایطی برای تولیدکننده فراهم کردند که قابل تحمل نیست، اظهار داشت: در حوزه صنعت و تجارت برای هموار شدن باید سیاست‌های جدید اندیشیده شود.

وی با انتقاد از اجرایی‌نشدن اصل 44 قانون اساسی گفت: چرا ما نتوانسته‌ایم یک پالایشگاه 15 هزار بشکه‌ای را به بخش خصوصی ارایه دهیم و تنها دلیل این امکان نداشتن سرمایه‌گذاری با همکاری‌های دولت است.

نادران در پایان گفت: مواضع دولتی آن‌قدر دست و پاگیر است که در بخش‌های سود‌آور سرمایه‌گذاری سرمایه‌داران کشورمان موفق نمی‌شوند که سرمایه‌گذاری کرده و کشور را در مقابل تحریم‌ها بیمه کنند.

در ادامه، غلامرضا مصباحی‌مقدم، نماینده مردم تهران با بیان این نکته که تورم یک بیماری است که جلوی رشد اشتغال را می‌گیرد، تصریح کرد: بیایید در این دوره مجلس و ادامه دولت دهم به دنبال مهار تورم باشیم و ما احتیاج به مهار نقدینگی داریم.

وی با بیان این نکته که سیاست پولی ما خوب نبوده، اظهار داشت: سیاست پولی‌ای که سال گذشته داشتیم 5/19 رشد نقدینگی به همراه داشته است، در صورتی که رشد اقتصادی ما بین 3 تا 5 درصد بوده که در نهایت تورم را نتیجه می‌دهد.

مصباحی‌مقدم با اظهار این مطلب که شورای پول و اعتبار باید دقت کند و نگذارد که نقدینگی به اقتصاد آسیب بزند، افزود: من پیشنهاد می‌کنم برای پیشرفت اقتصادی به نقدینگی 10 تا 12 درصد برسیم.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنان‌اش با انتقاد از اجرای قانون بانکداری اسلامی اضافه کرد: نرخ‌های سود بانکی که امروزه 34 درصد است آیا برای بخش تولید باصرفه است و آیا تولیدکننده می‌تواند سودی داشته باشد که چنین مبلغی را به بانک برگرداند؟

نماینده مردم تهران در مجلس نهم با اشاره به این مطلب که نظارت بانک مرکزی ضعیف است، اعلام کرد: مؤسسات مالی و اعتباری بخشی از چرخش پولی کشور هستند که بانک مرکزی بر آنان هیچ نظارتی ندارد و آنان مردم را به حدی می‌گزند که مردم مجبور می‌شوند وسایل تملکی خود را از جمله خانه به این مؤسسات تقدیم کنند.

مصباحی‌مقدم در پایان با اظهار این مطلب که صنعت خرد کشور ما دچار آسیب‌های سنگینی است، خاطرنشان کرد: ما نیازمند تأمین منابع برای آنها هستیم تا بتوانند به رشد برسند. خیلی از این صنایع خرد امکانات مالی لازم را ندارند، به همین دلیل دچار آسیب می‌شوند.

پس از مصباحی‌مقدم، غلامرضا تاج‌گردان، نماینده مردم گچساران در جایگاه قرار گرفت و رو به رییس کل بانک مرکزی گفت: عدم نظارت جدی بانک مرکزی به بازار غیرپولی مشکل‌ساز شده است.

وی افزود: یک بازار غیر پولی در نظام بانکی ما وجود دارد که نه تابع سیاست‌های پولی کشور است و نه سودهای قانونی ارایه می‌دهد و از بانک مرکزی انتظار می‌رود که بر این مؤسسات مالی و اعتباری نظارت ویژه داشته باشد.

تاج‌گردان ادامه داد: قانون برنامه دولت را مکلف کرده است که نرخ ارز را به شکل شناور و کنترل‌شده در اختیار داشته باشد اما چه کسی پاسخ‌گوی عدم تشخیص تکلیف تولیدکنندگانی است که با ارز در ارتباطند و تفاوت قیمت از 1200 تا 1800 تومان ارز را تجربه می‌کنند.

وی با افزودن این مطلب که جهت‌گیری اساسی حمایت از بخش تولید را در کار تولید احساس نمی‌کنیم، گفت: زمانی چنین جهت‌گیری احساس می‌شود که صدای تولیدکنندگان را کسی نشنود.

وی در بخش دیگری از سخنانش از وزیر اقتصاد و دارایی و رییس کل بانک مرکزی انتقاد کرد که چرا با مصاحبه‌های بی‌موقع و متوالی و رعایت‌نکردن شفافیت در این مصاحبه‌ها موجب آن می‌شوند که برخی رانت اساسی به جیب بزنند، مثلا مصاحبه‌های بهمنی که در خصوص نرخ ارز و دلار انجام می‌شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 141280

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha