به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، دکتر فرهاد پور فرضی، قائم مقام وزیر بهداشت و رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل صبح امروز(23 خرداد) در جلسه شورای سلامت و امنیت غذائی اردبیل افزود: این طرح جزو طرحهای اصلی وزارت بهداشت در سراسر کشور است که در شهرهای بالای بیست هزار نفر جمعیت اجرا می شود.
وی تصریح کرد: پیرو تصمیمات متخذه در کارگروه سلامت استان شبکه مشکین شهر به عنوان اولین اقدام کننده در استان نسبت به اجرای طرح اقدام نمود.
پور فرضی ادامه داد: در این طرح برای هر گروه 2500 نفره یک نفر پزشک عمومی، ماما و پرستار در نظر گرفته شده که می بایست جهت مداوا ابتدا به پزشک عمومی که پزشک خانواده محسوب می شود مراجعه و در صورت نیاز و صلاحدید به سطح دوم خدمات درمانی ارجاع داده می شوند و برای هر 10 هزار نفر یک مرکز بهداشتی درمانی در نظر گرفته شده که متولی این طرح خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن طرح پزشک خانواده توزیع عادلانه ای در حوزه سلامت به وقوع خواهد پیوست.
قائم مقام وزیر بهداشت در استان اردبیل اظهار کرد: این طرح در سه سطح به مردم ارائه خدمت می کند. سطح اول مربوط به پزشکان عمومی و پزشکان خانواده ای است که به همراه خدمات یک نفر ماما و یا پرستار خدمات اولیه را ارائه خواهند نمود و در این سطح فرانشیز ویزیت و فرانشیز دارو در صورت داشتن بیمه رایگان خواهد بود و بیمار در آن هیچ گونه مبلغی را از جیب خودپرداخت نخواهد کرد.
وی بیان کرد: سطح دوم خدمات درمانی سطح تخصصی است که در مطبهای تخصصی و بیمارستانهای تخصصی به مردم ارائه خدمات خواهد نمود و در نهایت سطح سوم سطح فوق تخصصی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل ابراز داشت: ارتباط این سطوح بصورت سیستم ارجاع خواهد بود به این صورت که افراد صرفاً با داشتن برگ ارجاع می توانند به سطح دوم یا سطح سوم مراجعه کنند و اگر افراد مراجعه کننده بدون داشتن برگ ارجاع شخصاً به سطوح تخصصی و فوق تخصصی مراجعه کنند نمی توانند از خدمات بیمه چه در مرحله ویزیت و چه در مراحل بستری و ادامه درمان استفاده کنند و می بایست تمامی هزینه درمان خود را از جیبشان پرداخت نمایند.
وی عنوان کرد: در حال حاضر فرانشیز مراجعین به بخش اورژانس 10% است که با اجرای این طرح به 5% کاهش می یابد بطوریکه در این سطح خرید دارو تقربیاً رایگان می شود.
این مقام مسئول اضافه کرد: در طرح پزشک خانواده کلیه نیروهای همکار طرح (پزشک، پرستار، ماما) شبانه روزی در اختیار خانواده های محترم خواهند بود و بصورت برنامه سلامت محور کلیه افراد تحت پوشش پزشک خانواده آمده و آنهائی که به نوعی بیمار و یا در معرض بیماری هستند تحت درمان مستقیم قرار می گیرند.
دکتر پورفرضی اعلام کرد: در حال حاضر استارت این طرح با تشکیل ستاد راهبردی در استان اردبیل زده شده است و مقرر شده که ابتدا درشهرهای بالای 20 هزار نفر که شامل 5 شهر استان می شود این طرح با همکاری و مدیریت ستادهای اجرائی شهرستانها به ریاست فرمانداران شهر اجرا شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اردبیل در پایان سخنانش یادآور شد: در حال حاضر بعلت سرشماری دقیق در شهرستانهای خلخال و گرمی با وجود همکاری های خوب بین بخشی دربین ادارات مختلف، این طرح از اوایل تیرماه سالجاری قابل اجرا خواهد بود و درشهرستانهای پارس آباد، مشگین شهر و سایر شهرستانها که نیاز به سرشماری داردT سریعاً در آینده نزدیک این کار اجرایی خواهد شد.
در ادامه جلسه استاندار اردبیل هم در خصوص اهمیت موضوع اشاره کرد و گفت: با توجه به حساسیت دولت محترم در اجرائی نمودن دقیق این طرح انتظار است کلیه فرمانداران و شهرداران با تعامل دانشگاه علوم پزشکی نسبت به برنامه ریزی های لازمه اقدام نمایند و جهت پیشبرد این طرح جلسات ماهانه خود را بصورت منظم برگزار نمایند.
پایان پیام/
نظر شما