آیا فراکسیون مسجد می‌تواند گره از مشکلات مساجد باز کند؟

فراکسیون مسجد از جمله فراکسیون‌هایی است که در مجلس هشتم با هدف ساماندهی مشکلات فراروی این حوزه شکل گرفت. آیا می‌توان انتظار داشت که این فراکسیون در مجلس نهم با وجود مشکلات عدیده مساجد گره ای بگشاید؟

خبرگزاری شبستان: فراکسیون مسجد یکی از فراکسیون‌هایی است که در مجلس هشتم با هدف احیای مساجد و رفع نیازهای فرهنگی این حوزه معنوی در کنار فراکسیون‌های مذهبی همچون وقف و امام زادگان و غدیر آغاز به کار کرد. در مجلس نهم با ادغام فراکسیون وقف و امامزادگان با فراکسیون مسجد، فراکسیونی واحدی با عنوان فراکسیون احیای وقف، منزلت امامزادگان و مساجد تشکیل شد تا در زمینه گسترش فرهنگ وقف، توسعه و عمران و احیای موقوفات امامزادگان و مساجد گامی برداشته شود.

 

حمایت از توسعه، عمران، آبادانی و تبدیل بقاع متبرکه امامزادگان و مساجد به قطب های فرهنگی و گردشگری مذهبی، اعتلا و عمق بخشی و گسترش فرهنگ قرآن، اسلام ناب محمدی (ص) و مکتب ائمه اطهار و معصومین در جامعه و گسترش فرهنگ خیرخواهی و امور خیریه و عام المنفعه و مجامع خیریه و فراهم سازی زمینه های تحقق امور حمایتی و محرومیت زدایی براساس نیات واقفین خیراندیش از اهداف تشکیل این فراکسیون است.

 

از دیگر اهداف می توان به اصلاح و تقویت ساختار و توسعه تشکیلات وقف متناسب با برنامه های توسعه و رشد و تعالی خدمات و فعالیت ها،حمایت از بقاع متبرکه، امامزادگان، مساجد، اماکن مذهبی، حسینیه ها و تکایای شهری و روستایی اشاره کرد.

 

فراکسیون‌ها در مجلس شورای اسلامی با هدف بررسی و توجه بیشتر به مسائل خاص همانند تشکل ها در مجلس فعالیت می‌کنند که برخی از آنها عمری کوتاه داشته و برخی همچنان پایدارند. در نگاهی کلی به وضعیت کنونی مساجد به مسائلی همچون کمرنگ بودن آبادانی مادی و معنوی مساجد، جذاب نبودن فضای مساجد، نبود انسجام در فعالیت‌های فرهنگی مساجد، بی‌سامانی در شیوه مدیریتی این حوزه، نبود مرز مشخص در حوزه اختیارات هیئت امنای مساجد و ائمه جماعت، نبود متولی واحد با وجود تعدد سازمان‌ها و نهادهای متولی و نبود قانونی ویژه در حوزه مساجد برمی خوریم که لازم است در فراکسیون مسجد به آن پرداخته و نسبت به رفع آن گامی برداشته شود.

  

حجت الاسلام حسین ابراهیمی، نماینده و رئیس فراکسیون مسجد در دوره هشتم مجلس شورای اسلامی درباره ضرورت تشکیل چنین فراکسیونی و ادغام چند فراکسیون با هم در مجلس به خبرنگار شبستان گفت: وجود فراکسیونی با نام فراکسیون مسجد در مجلس موجب می شود تا هماهنگی هایی زیادی میان متولیان مساجد با مجلس به وجود آید.

 

عضو شورای سیاستگذاری ائمه جماعات وی افزود: با تشکیل فراکسیون مسجد در مجلس نمایندگان می توانند دغدغه ها و مشکلات مساجد را بررسی و در جهت رفع مشکلات آنها گام بردارند.

 

حجت الاسلام ابراهیمی با اشاره به اینکه به طور قطع با وجود چنین فراکسیونی در مجلس می توان به مشکلات مساجد رسیدگی کرد، گفت: اعضای فراکسیون مسجد برای بررسی مشکلات و ارائه راهکار مناسب در حوزه مساجد می توانند تلاش هایی داشته باشند. 

 

امام جماعت مسجدالاقصی تهران به اقداماتی که در این فراکسیون باید در دستور کار قرار گیرد اشاره کرد و افزود: برگزاری جلسات فراکسیون مسجد در استان‌های مختلف با حضور نمایندگان آن استان در مجلس به‌منظور آشنایی و درک بهتر مشکلات مساجد در استان‌های ذی‌ربط،‌ اختصاص تسهیلات رفاهی به ائمه جماعات،‌ استفاده از نظرات مراجع عظام در چگونگی بهبود وضعیت مساجد،‌ برقراری ارتباط چندسویه با دولت،‌ مردم و مجلس از اقداماتی است که در این فراکسیون  مورد توجه قرار گیرد.

 

ضرورت و چگونگی تشکیل فراکسیون مسجد نخستین موضوع قابل بحث در این زمینه است که رئیس این فراکسیون در مجلس هشتم درباره آن گفته بود که با توجه به مشکلات کنونی مساجد این حوزه لازم بود نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان مشکلات مساجد قرار گیرند.

 

فراکسیون مسجد از جمله فراکسیون‌هایی است که در مجلس هشتم با هدف ساماندهی مشکلات فراروی این حوزه شکل گرفت و در مجلس نهم با عنوان فراکسیون احیای وقف، امام زادگان و مسجد به کار خود ادامه می دهد. سوالی که در حال حاضر مطرح است این است که آیا می‌توان انتظار داشت که این فراکسیون با وجود مشکلات عدیده، مهم‌ترین معضل این حوزه را که همانا فقدان مدیریت واحد مساجد است را سامان دهد و در رفع مهجوریت مساجد و احیای آن مؤثر باشد؟

 

پایان پیام/

 

کد خبر 141191

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha