به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، ودود حیدری، مدیرمسئول روزنامه جوان در مراسم رونمایی از کتاب جریانشناسی انتخابات دهم ریاست جمهوری 88 نوشته عبدالله گنجی گفت: اگر صرفاً با نگاه سیاسی و یا نگاهی که هر از گاهی انتخاباتی برگزار می شود، انتخابات 88 را نگاه کنیم بسیار ساده لوحانه است انتخابات 88 بسترهایی به وجود آورد که زمینه تقابل اصل و اساس انقلاب با معارضین و معادنین را فراهم کرد، شاهد آنچه از انقلاب دفاع می کرد و آنچه در مقابل انقلاب ایستاده بود بودیم.
ودود حیدری با بیان اینکه در روزهای انتهایی این جریان در یک سمت جریان مدافع انقلاب 57 و در طرف دیگر هر آنچه توانایی مخالفت با جریان انقلاب را داشت بودیم اظهار کرد: هر ظرفیتی هر چند کوچک که امکان فعالیت داشت به پای صحنه آمده بود حتی رقاصه ها مفسدین و رجاله ها که نوع مواجهه آنها با انقلاب متفاوت بود در طرف مقابل دیده می شدند اما دریغ از یک بازخورد منفی از این جریانات.
مدیرمسئول روزنامه جوان تصریح کرد: هنوز هم تمتمعه آن جریان در حال بروز و ظهور است و هر چند که در مورد اصل انتخابات به اندازه کافی صحبت شده است اما با نگاه به شرایط ساری و جاری در کشور متوجه می شویم که آزمون 88 برای حمایت از اصل نظام انقلاب اسلامی برگزار شد اما باید دید مردودین چه کسانی هستند.
وی افزود: جریان اصلاحات به عنوان جریان حامی موسوی نتوانست در این حوادث سربلند بیرون بیاید و در سالهای قبل از انتخابات 88 نیز بارها و بارها اثبات این موضوع انجام شده بود اما با تدبیر جمعیت میلیونی مردم انتهای مسیر جریان اصلاحات مشخص شد.
حیدری اظهار کرد: مهمترین ویژگی انتخابات 88 این بود که نقطه مثبت بزرگ این انتخابات را تبدیل به نقطه ضعف می کرد در حقیقت دشمنان اعداد و ارقامی را که برای انتخابات بود و نقطه قوت آن بود به نقطه ضعف جلوه دادند و امروز نیز بعد از گذشت دو سه سال از این حوادث هیچگونه عذرخواهی از کسانی که این حوادث را رقم زدند نمی بینیم.
وی گفت: فارغ از اینکه برخی از طیف های سیاسی در انتخابات سیاسی حضور ندارند باید شرط و شروط های برای جریانهایی که حضور می یابند گذاشت تا اتفاقات 88 تکرار نشود.
مدیرمسئول روزنامه جوان تصریح کرد: شناخت مسئولان از بصیرت مردم در انتخابات 88 به حد کمال رسید و با حضور میلیونی بعد از برگزاری انتخابات و ایام فتنه نشان دادند که هر وقت نیاز به عرض اندام و تثبیت حاکمیت باشد حضورشان پررنگ است.
در ادامه این مراسم محمد ذوقی مدیرعامل خبرگزاری دانشجو با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری دانشجویان را قشر سربلند بیرون آمده از فتنه 88 دانستند گفت: دانشجویان در سال 88 وقایع دهه شصت را یکبار دیگر دیدند و اعتراضات به حکم قصاص دوباره تکرار شد اگرچه قبل از این نیز دانشجویان در تمام حوزه ها به معنای واقعی وارد شدند.
ذوقی اظهار کرد: انتخابات 88 محل تلاقی تمام جریانات سیاسی در برابر نظام جمهوری اسلامی ایران بود.
عبدالله گنجی نویسنده کتاب جریانشناسی انتخابات دهم ریاست جمهوری 88 اظهار کرد: در این کتاب از هیچگونه نکته پشت پرده ای استفاده نشده است و از هیچ منبع اطلاعاتی بهره نبرده ام و منابع آن به طور کامل ذکر شده است.
گنجی اظهار کرد: از تمام گزینه های علل و عوامل حوادث در این کتاب صحبت شده است اما آنچه در این کتاب به آن پرداخته شده است این بود که از 19 خرداد 87 و از یک سال قبل جریانات انتخابات 88 در حال طراحی بود و انقلاب رنگی به عنوان گزینه به کار برده شده بود و راههای رسیدن به آن نیز موردتوجه قرار گرفته بود و تنها راه رسیدن به این امر را به دست آوردن قدرت ذکر کرده بودند.
گنجی تصریح کرد: در گفتگوی موسوی با خبرنگار تایمز در پاسخ به این سوال که اگر پیروز بشوید چه می کنید و اگر شکست بخورید چه می کنید برای هر دو سوال موسوی خبرنگار را به تجمع های خیابانی ارجاع می دهد.
در ادامه این مراسم حسین قدیانی رییس بسیج دانشجویی کشور انتخابات 88 را نقطه عطفی در انقلاب اسلامی معرفی کرد و افزود: این انتخابات از آن جهت متفاوت بود که زمینه حضور را برای آرایش متفاوت احزاب مهیا کرده بود.
وی گفت: پیوستگی وقایع در انتخابات 88 به قدری نزدیک بود که برای هر فردی که الفبای سیاسی را می دانست مشهور بود که با آگاهی کامل وقایع اتفاق افتاده است.
وی با بیان اینکه مطالعه اجمالی از کتاب داشته است افزود: این کتاب برای بازخوانی وقایع انتخابات 88 در جامعه موثر است اما در باب نگاشتن تاریخ و تاثیر نگاه نویسنده بر قلم باید از نگاه بچه های انقلاب بهره برد تا تحریفی شکل نگیرد.
قدیانی اظهار کرد: این کتاب می تواند در آگاهی نسل جوان از وقایع انتخابات 88 موثر باشد اما به مباحث خارجی انتخابات 88 در این کتاب کمتر توجه شده است.
پایان پیام/
نظر شما