16 رشته منسوخ صنایع دستی در همدان احیا شد

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان گفت: سال گذشته 16 رشته صنایع دستی منسوخ شده، در استان همدان احیا شد.

 اسدالله بیات، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با اعلام اینکه 16 رشته صنایع دستی منسوخ شده استان احیا شده است، به خبرنگار شبستان گفت: شش کارگاه تخصصی نیز برای رشته هایی گره چینی، قلم زنی روی مس، نمدمالی و جاجیم بافی راه اندازی شده است.


وی با بیان اینکه هنرهای سنتی و میراث فرهنگی دو بال اصلی رشد و توسعه صنعت گردشگری این استان هستند، عنوان کرد: برنامه ریزی برای تقویت صنایع دستی استان همدان انجام شده است.


مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان با بیان اینکه صنایع دستی در ملتی که غنای فرهنگی و صبغه تاریخی بیشتری دارند، پررنگ ‌تر است، اظهار داشت: صنایع دستی برگرفته از فرهنگ اصیل یک منطقه در بعد مذهبی و اجتماعی است و متناسب با ذوق و هنر این آثار به اشکال مختلف نمود پیدا می‌کند.


بیات اضافه کرد: رشته‌های صنایع دستی ایران در ردیف اول یا دوم جهان قرار دارد و استان همدان نیز در جایگاه دوم کشور قرار دارد.


وی در رابطه با حمایت‌های سازمان از صنایع دستی گفت: با وجود محدودیت‌هایی که برای ارائه تسهیلات بخصوص در بحث بنگاه‌های زودبازده وجود داشت، در سال گذشته بیش از هفت میلیارد تومان تسهیلات برای حمایت از صنایع دستی ارائه شد.


مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان همدان در ارتباط با اقدامات صورت گرفته در زمینه صادرات تولیدات صنایع دستی نیز گفت: حضور هنرمندان صنایع دستی در نمایشگاه‌های بین المللی و خارجی ضمن معرفی تولید، در بحث صادرات نیز راهگشا است و بازارهای جهانی را برای عرضه محصولات شناسایی می کند.
 

وی با تأکید بر اینکه سازمان متولی مستقیم صادرات نیست، افزود: سازمان صنعت، معدن و تجارت و گمرک باید نسبت به صادرات اقدام کنند و این مجموعه فقط در ترویج و حمایت از صنایع دستی و تولید مؤثر قدم بر می دارد.


پایان پیام/
 

کد خبر 140728

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha