متهمی که سکته قلبی کرد و فوت شد

در ادامه دادگاه سیزدهم قاضی سراج از متهمی که سکته قلبی کرده و فوت شده خبر داد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، غلام علی ریاحی وکیل مدافع مه‌آفرید خسروی در دفاع از یکی از موکلانش در سیزدهمین جلسه دادگاه فساد مالی مدعی شد یکی از افرادی که مه‌آفرید اسم آنها را عنوان کرد دچار حادثه شده است ولی نمی‌تواند اسم وی را بیان کند.قاضی سراج در پاسخ به این اظهارات گفت: این فرد آقای " م " نام دارد که بر اثر سکته قلبی فوت کرده است.

در آخرین بخش از جلسه دادگاه فساد 3 هزار میلیارد تومان متهم (ع.ر) مدیر گروه ملی فولاد در جایگاه متهمان قرار گرفت تا آخرین دفاعیات خود را ارائه کند.

قاضی ناصر سراج رئیس شعبه یک دادگاه انقلاب به متهم بار دیگر اتهاماتش را اعم از تحصیل مال نامشروع به مبلغ 3 میلیارد تومان، پرداخته رشوه 900 مییلیون تومانی و همچنین اخلال در نظام اقتصادی کشور را تفهیم کرد و از متهم خواست تا آخرین دفاعیاتش را ارائه دهد.

متهم با اشاره به برخی از سخنان نماینده دادستان درباره ال سی‌های صوری گفت: من که وظیفه‌ام نبود که بروم به مدیر بانک بگویم که آیا ال سی که برای ما باز می‌کنید مجوز دارد یا خیر من فقط درخواست دهنده بودم و بانک باید داشتن مجوز را بررسی می‌کرد.

وی گفت: هر چند من معتقد هستم بزرگترین تقصیرم این است که آن روزی که قسمت مالی و خرید و فروش گروه ملی را جدا کردند و به تهران بردند باید از کار کردن کناره گیری می‌کردم. اما قبول ندارم که هر اتفاقی که افتاده مقصرش من بودم.

(ع.ر) در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به نماینده دادستان که او را خود شیفته و مغرور خطاب کرده بود گفت: 6 ماه است مرا تحقیر می‌کنند آیا حق ندارم یک دقیقه از خودم دفاع و تعریف کنیم.

متهم گفت: بروید در جنوب کشور آن هم در جلوی کوره ذوب فولاد بایستید ببینید می‌توانید یک روز کار کنید حتی می‌توانید آب مورد نیاز 5 هزار کارگر را فراهم کنید.

قاضی سراج خطاب به متهم گفت: اگر آقای (ط) مدیر عامل 19 ساله یکی از شرکت‌های مه آفرید چنین اظهاراتی را بیان کند از او قبول می‌کنم اما آقای (ر) شما به گفته خودتان مدیر عامل 32 ساله هستید.

متهم در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع خواب بودن دزدگیر ها در دوره فعالیت خسروی اشاره کرد و گفت: کل مملکت در آن برهه خواب بودند مگر نه این است که بانک صادرات در اهواز حراست دارد، مدیر بالا دستی دارد و در نهایت هیئت مدیری در تهران دارد ما کار مجرمانه‌ای می‌خواستیم به فرض انجام دهیم پس حراست مسئولیتش چیست وظیفه‌اش چه بوده.

متهم خطاب به قاضی پرونده گفت: شما هر قضاوتی درباری کاری که از سوی ما انجام شده می‌توانید داشته باشید اما واقعیت این است که بیشتر ما افرادی که امروز در این پرونده گرفتار شده‌ایم قبلا قصد نداشتیم عملی مجرمانه انجام دهیم هر چند که دچار قصور شدیم.

متهم گفت مگر نه این است که پیش از خرید گروه ملی توسط خسروی با هر ترفندی که بود همین سطح را تولید حفظ کرده بودیم. پس نیازی به باز کردن اعتبارات اسنادی نبود.

پس از دفاعیات متهم وکیل وی در جایگاه قرار گرفت و با اعلام این مطلب که لایحه‌ای برای دفاع از موکلش به دادگاه می‌دهد گفت: درخواستم این است که دادگاه محترم پرونده را در ظرف زمانی آن روزی که اتفاقات افتاده رسیدگی کند.

وی گفت: آقای قاضی اطلاعاتی که شما امروز از این پرونده دارید اطلاعاتی نیست که متهمان آن زمان به آن دسترسی داشته باشند بلکه این گونه جا افتاده که خسروی دارد کمک می‌کند.
نماینده دادستان در ادامه سیزدهمین جلسه فساد بزرگ مالی کیفرخواست «س- خ» کارپرداز گروه آریا در کیش را مبنی بر مشارکت در اخلال در نظام اقتصادی و معاونت در پرداخت رشوه به مدیران و کارمندان بانک‌های سپه و ملی کیش را قرائت کرد.

متهم در جایگاه قرار گرفت و با بیان اینکه اتهامات را قبول ندارد اظهار داشت: من نماینده گروه در کیش بودم ، اسناد را از طریق هواپیما دریافت کرده به بانک‌ها می‌دادم و بعد از آن هم با هواپیما به تهران می‌فرستادم. حضور من در بانک‌ها فقط برای تسریع کارها بود اگر مربوط به گروه ملی بود خودم موضوع را به آقای «ع -ر» می‌گفتم و اگر مربوط به سایر شرکت‌ها بود مه‌آفرید یا خزانه‌دار موضوع را پیگیری می‌کرد.

متهم درباره موضوع افتتاح حساب‌ها گفت: بانک از من خواست برای شرکت‌های فروشنده حساب باز کنم موضوع را به خانم «م -ر» گفتم و او هم مدارک تأیید شده توسط بانک‌های تهران را برایم فرستاد.

وی درباره رشوه‌های پرداختی به مدیران و کارمندان بانک‌های سپه و ملی کیش به مبلغ یک میلیارد و 280 میلیون ریال گفت: مبالغ همه تحت عنوان عیدی بود که به همراه سر رسید به این افراد پرداخت شده و مه‌آفرید میزان پرداختی به هر یک از افراد را خودش تعیین می‌کرد. صد میلیون تومان پرداختی به یکی از این مدیران به نام «س -م» در این باره بود که او از من خواست تا به او قرض بدهم، مه آفرید هم گفت اگر چک می‌دهد پول را به او پرداخت کنید که در نهایت پول به طور مستقیم از تهران به حساب او واریز شد.

متهم با بیان اینکه غیر از یک میلیارد تومان خرید خانه اطلاعی از یک میلیارد تومانی که مربوط به پیمانکار شرکت آداک کیش است اطلاعی ندارم، گفت: من دخالتی در تنزیل‌ها نداشتم و بعد از اینکه بانک صادرات تأییدیه را به بانک ملی می‌داد تنزیل انجام می‌شد و من از بانک می رفتم.

«ع-ر» مدیرعامل گروه ملی فولاد ایران در واکنش به ادعای متهم «س-خ» مبنی بر اینکه او نماینده گروه ملی در کیش بوده است، گفت: من او را بعد از دستگیری مه‌آفرید دیدم و اطلاعی نداشتم که نماینده گروه ملی است احتمالا او را در تهران به عنوان نماینده انتخاب کرده بودند.

«س -خ» درباره اظهارات یکی از متهمان که گفته بود در کیش اجازه ورود به هیچ بانکی را نداشته است، گفت: این اظهارات اصلا صحت ندارد و این فرد مدارکش را توسط همسرش از بانک دریافت کرده بود.

بعد از اظهارات این متهم وکیل مدافع وی در جایگاه قرار گرفت و اظهار داشت: از نظر اطلاعات بانکی معمولا 7 شرکت که تحت مدیریت واحد هستند را ذی‌نفع می‌دانند اما از نظر کیفرخواست فروشنده و خریدار ذی‌نفع واحد هستند. باید مشخص شود که ذی نفع واحد چیزی است که اصطلاح بانکی می‌گوید یا چیزی که در کیفرخواست آمده است.

ریاحی ادامه داد: «س -خ» فقط نقش پادو را بازی می‌کرد و هیچ تدبیر و تعقلی در انجام این امور نداشته است. من موضوع مشارکت در اخلال را به هیچ وجه قبول نمی‌کنم زیرا مه‌آفرید خودش اعتراف کرده در حوزه پرداخت‌های مالی هر اقدامی انجام شده خودش مسئول است.

وی افزود: درباره اتهام معاونت در پرداخت رشوه هم روال اینگونه است که بانک‌ها معمولا این پول‌ها را پرداخت می‌کنند و وقتی مه‌آفرید خودش اعتراف می‌کند پرداختی‌ها به دستور من است دیگر همه چیز مشخص است، حتی مقرر شده بود از رئیس شعبه تا آبدارچی چه میزان دریافت کنند.

ریاحی ادامه داد: موکل من در حد کیفرخواستی که برایش صادر شده نیست، رسیدگی به امور شرکتهای گروه آریا در کیش توسط او انجام می‌شده است و پرداخت‌ها با دستور مه‌آفرید بوده و نباید او را فاعل در نظر گرفت زیرا وظیفه‌اش فقط پیگیری امور بوده است.

پایان پیام/

 

کد خبر 140682

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha