خبرکزاری شبستان: به تازگی و در بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران، «عروس خاموش شهر» به قلم علی آقا غفار از سوی سازمان بسیج مستضعفین منتشر شد.
این کتاب در قالب داستان نیمه بلند به زندگی شهید «ناهید فاتحیکرجو» دختر 17ساله کردستانی می پردازد که در سال های ابتدای انقلاب به دست کومله دزدیده شده و به خاطر مقاومت دربرابر خواسته آن ها مبنی بر توهین به امام خمینی، پس از تحمل 11 ماه شکنجه به شهادت می رسد.
«ناهید فاتحیکرجو» در چهارم تیر ماه سال 1344 در شهر سنندج به دنیا آمد. با شروع حرکتهای انقلابی مردم، ناهید هم به سیل خروشان انقلابیون پیوست و با شرکت در راهپیماییها و تظاهرات ضد طاغوت در جرگه دختران مبارز کردستان قرار گرفت.
بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و شروع درگیریهای ضد انقلاب در مناطق کردستان، همکاریاش را با نیروهای ارتش و سپاه آغاز کرد. ناهید بیشتر وقتش را به خواندن کتابهای مذهبی و قرآن و انجام فعالیتهای اجتماعی میگذراند.
وی اوایل زمستان سال 1360 به شدت بیمار شد و به درمانگاهی در میدان مرکزی شهر سنندج مراجعه کرد. اما از ساعت مراجعتش خیلی گذشته بود و خانواده نگران شده بودند. خواهرش دنبالش میرود و بعد از ساعتها پرس و جو پیدایش نمی کند. خبری از ناهید نبود! انگار که اصلاً به درمانگاه نرفته بود! آن وقتها پدر ناهید در جبهه خرمشهر بود و مادر نگران و دست تنها، به تنهایی همه جا دنبال او میگشت. تا اینکه بالاخره از چند نفر که ناهید را میشناختند و او را آن روز دیده بودند شنید که چهار نفر، ناهید را دوره کرده، به زور سوار مینی بوس کردند و بردند!
چند وقتی از ربوده شدن ناهید گذشته بود که خبر گرداندن دختری در روستاهای کردستان با دستانی بسته و سری تراشیده به جرم اینکه «این جاسوس خمینی است!» همه جا پخش شد.
مردم روستا در آن شرایط سخت که جرأت حرف زدن نداشتند، به وضعیت شکنجه وحشیانه این دختر اعتراض کرده بودند. اما هیچ گوش شنوا و مرد عملی پیدا نشده بود که ناهید، دختر جوان و انقلابی را از چنگال ستم آنها رهایی بخشد.
از روز ربوده شدن او یازده ماه میگذشت که پیکر بیجان و مجروح و کبود او را با سری شکسته و تراشیده در سنگلاخهای اطراف روستای هشمیز پیدا کردند.
خانواده اش صلاح ندیدند وی را در سنندج دفن کنند و برای رهایی از آزار و اذیت ضد انقلاب و برخورداری از امنیت اجتماعی، جسد بی جان او را برای تدفین به تهران منتقل کردند و پیکر شهید ناهید کرجو، شهید مظلوم سنندجی در قطعه شهدای انقلاب بهشت زهرای تهران به خاک سپرده شده است...
علی آقا غفار که در نگارش «عروس خاموش شهر» به خاطر زمان محدود، از کتاب «فاتح هشمیز» فریبا انیسی به عنوان منبع بهره برده است درباره چگونگی آشنایی با این شهید و تصمیم برای نگارش کتاب می گوید:
"زمانی که آقای اثباتی، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان بسیج مستضعفان این کار را سفارش دادند من حتی اسم این شهید را نشنیده بودم اما وقتی گفتند که این شهید پدرش «اهل تسنن» بوده و مادر ایشان «سید» است و در 16سالگی توسط کومله دزدیده شده است، و حدود 11ماه شکنجه شده است و از ارزش های خودش دست برنداشته، من را منقلب کرد. و این دختر 17ساله برای من حکم دخترم را داشت و در این کتاب با دخترم حرف زدم و اصلا خودم را محدود به قالب های داستانی نکردم. آن چیزی که جاری می شد؛ بر روی ورق می آوردم."
در بخش پایانی کتاب می خوانیم: "...وقتی مادرت فهمید، یک تنه ایستاد مقابل همه و گفت: ضدانقلاب ها حیا ندارند، خدا را نمی شناسند، به قبر دخترم هم رحم نخواهند کرد.
ایستاد و اصرار کرد تا تو را آوردند تهران اصرار مادر بود تا تو را در بهشتی جای دهند که به نام مادرش است امدی و آرمیدی و مادر که دیگر تاب آن همه فشار را نداشت، برادرت علی را هفت ماهه به دنیا آورد هر دو ضعیف بودند مادر انگار، سی سال پیرتر شده بود اصرار مردش بی فایده بود دست بچه هایش را گرفت و دل از شهر و خانه و همسر کند و به تهران آمد. آمد تا کنار تو باشد همانطور که دلش گواهی می داد او هفده سال، درست به اندازه سن تو، کنارت ماند تا بالاخره او هم پیش تو آرمید و هر دو به آرامشی رسیدید که آرزویتان بود.
حالا دخترم، در زمینی خفته ای که از همه دنیا به امام نزدیکتر است همان که عاشقش بودی.
می بینی! حالا به من حق می دهی که وقتی سلامت می کنم، انتظار داشته باشم جوابم را بدهی؟ گفتم که غریبی نکن. آمده ام برای احوالپرسی و عذرخواهی. شرمنده ام که تا حالا اسمت را نشنیده بودم خجالت زده ام که تو را نشناخته بودم نه این که حالا خوب شناخته باشم، همین اندازه ای که شناخته ام آنقدر هست که غریبی نکنی و جواب سلامم را بدهی. من محتاج توجه و جواب سلام توام.
می دانی! دیگر برای من، فقط نوشته روی این سنگ مرطوب نیستی که دستم را رویش گذاشته ام و صدایت می کنم حالا، اگر صدبار هم بخوانم، می دانم شهیده ناهید فاتحی کرجو متولد تابستان 1344 که در آذرماه 1361 در کردستان به شهادت رسیده، فقط چند سطر نوشته نیست دنیایی است که باید بیشتر شناخته شود داستانی است که پایان ندارد و ..."
گفتنی است سازمان بسیج مستضعفین که شهید «ناهید فاتحی کرجو» را به عنوان شهید شاخص سال91 معرفی کرد، کتاب «عروس خاموش شهر» علی آقا غفار را در 48 صفحه و با قیمت 1300 تومان منتشر و روانه بازار نشر کرده است.
پایان پیام/
نظر شما