به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، حسنعلی شهریاری، نماینده زاهدان در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه 21 خرداد که به بررسی مسائل سلامت در کشور اختصاص داشت، گفت: حوزه سلامت حوزه پیچیده ای است که شاید 30 درصد از مسائل و مشکلات آن به وزارت بهداشت و درمان برگردد و 65 الی 70 درصد دیگر مسائل آن به سایر وزارتخانه ها مربوط می شود.
وی اظهار کرد: شاید عمده مشکلاتی که در بخش سلامت در حال حاضر در کشور وجود دارد این است که هماهنگی های بین بخشی بین وزارتخانه های مختلف در حوزه سلامت صورت نگرفته است.
که ما باید سعی کنیم این هماهنگی ها را بیشتر کنیم تا بتوانیم به منویات مقام معظم رهبری در سیاست های ابلاغیه ایشان در برنامه پنجم توسعه در بحث عدالت و سلامت دست یابیم.
وی با اشاره به پرداخت 70 درصدی هزینه های سلامت از جیب مردم خاطرنشان کرد: درست است که کارهای خوبی در حوزه بهداشت و درمان صورت گرفته است ولی کارهای زیادی هم هنوز انجام نشده است و شاید یکی از دغدغه ها عدم رضایتمندی مردم است و اینکه ما نتوانستیم در رابطه با کاهش هزینه های مردم در حوزه سلامت کار جدی انجام دهیم.
شهریاری با بیان اینکه مصوباتی که مجلس در حوزه سلامت داشته است هنوز اجرایی نشده اند خاطرنشان کرد: از جمله مصوبات مجلس شورای عالی سلامت است که دولت باید آن را در سال اول برنامه پنجم توسعه اجرایی می کرد ولی دولت هنوز در این رابطه حتی لایحه نیز نیاورده است. که این موضوع خود باعث مشکلاتی چون مشخص نشدن تعرفه های سلامت در کشور است و در حال حاضر که 4 ماه از سال می گذرد هنوز دولت تعرفه گذاری نکرده است و همین موضوع باعث گسترش پدیده شوم زیرمیزی شده است.
وی با بیان اینکه که نظارت نه در حوزه دولتی و نه در بخش خصوصی در بخش سلامت وجود ندارد گفت: شاید به دلیل گستردگی کار باشد که این نظارت به نحو مطلوب انجام نمی شود و هر کس هر کجا و هرگونه می خواهد عمل می کند ولی در هر صورت مجلس این آمادگی را دارد که برای متخلفین که حاضر نیستند تن به قانون دهند مجازات هایی را انجام دهد.
شهریاری تصریح کرد: اگر می خواهیم تصدی گری را به بخش خصوصی واگذار کنیم باید تعرفه ها را به گونه ای تعیین کنیم که فرانشیزها با بخش دولتی هیچ فرقی نداشته باشد و برای مردم تفاوتی نداشته باشد.
وی با اشاره به مصوبه سال گذشته مردم مبنی بر تخصیص 3 هزار و 150 میلیارد دلار برای اجرای بند ب ماده 36 قانون برنامه پنجم توسعه گفت: متاسفانه فقط 2 هزار میلیارد از این رقم از سوی دولت اختصاص داده شد و هزار و 150 میلیارد دلار آن به وزارت راه اختصاص یافت.
همچنین حمیدرضا عزیزی دیگر نماینده مجلس نهم نیز خطاب به وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی گفت: خانم دکتر تعرفه گذاری از سازمان نظام پزشکی کشور به شورای عالی سلامت واگذار شده است و تا به حال شورای عالی سلامت نیز تشکیل نشده است و این تعرفه هایی که قرار بود طبق برنامه پنجم توسعه تعیین شود هنوز تعیین نشده است و همین موضوع باعث شده است که چه بیمارستانهای دولتی و چه خصوصی در معرض ورشکستگی قرار بگیرند.
وی با تاکید بر اینکه تلاش در راستای تعرفه گذاری به موقع باشد گفت: ما کلیات بحث پزشک خانواده را قبول داریم ولی فرانشیزی پزشک خانواده باید رایگان شود که این رایگان شدن باعث زیاد شدن مراجعات زیاد مردم به بیمارستانها و در نتیجه تشخیص ندادن برخی بیماریها می شود.
وی یادآور شد: هدف از اینکه طرح پزشک خانواده و سیستم اجرا به صورت شتابزده در حال اجرا است چیست این طرح باعث ترغیب پزشکان عمومی برای مهاجرت از روستا به شهرها می شود و سرانه اصلاحی در این قانون 1750 تومان است ولی در کار کارشناسی که در نظام پزشکی کشور صورت گرفته است 4هزار و 350 تومان است و به این شرطی است که حقوق سایر پرسنل هم در آن دیده نشود.
عزیزی تاکید کرد: خیلی از پزشکان عمومی ما تجربه و سابقه بالایی دارند و قرار است به ازای هر سال سابقه یک درصد به حقوقشان اضافه شود که این رقم بسیار کم است.
پایان پیام/
نظر شما