شناسایی 46 گونه حشره جدید بر روی درختان بلوط

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان از شناسایی بیش از 46 گونه حشره جدید بر روی درختان بلوط این استان خبرداد.

کریم قربانی، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان امروز(21 خرداد) در جمع خبرنگاران گفت: وجود گونه های مختلف حشرات بر روی درختان بلوط این استان شناسایی شده است.


وی با اشاره به دستاوردهای مرکز تحقیقات کشاورزی لرستان افزود: حمایت از درختان و گونه های مختلف رویشی در استان نیازمند همکاری ویژه مسئولان و مردم این استان است.


قربانی در ادامه گفت: استخراج رنگ از گال های بلوط یکی از پروژه هایی است که در مرکز تحقیقات کشاورزی استان در دست اجراست.


وی با اشاره به اینکه با انجام طرح تحقیقاتی در این مرکز تاکنون 70 نوع رنگ مختلف و با ثبات بر روی الیاف طبیعی استخراج شده است، گفت: مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان تاکنون موفق به شناسایی و جمع آوری 120 نوع گال مختلف از درختان بلوط شده است.


قربانی با اذعان به اینکه بخش اعظمی از جنگل های لرستان را درختان بلوط تشکیل می دهد، عنوان کرد:در استان لرستان دونوع درخت بلوط از نوع ایرانی و دارمازو که دارای ارزش اکولوژیک، دارویی، حفاظت از آب و خاک و حفاظت از گونه های مختلف جانوری و گیاهی هستند وجود دارد.
 

رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به فواید مختلف درخت بلوط تصریح کرد: میوه درخت بلوط خاصیت پزشکی و درمانی دارد.


قربانی با بیان اینکه حدود 20 نوع مصرف از بلوط وجود دارد که هر کدام در جای خود قابل بحث است، افزود: میوه درخت بلوط خوراکی است و با توجه به قند و پروتئین بالا از آن نان محلی به نام «کلک» تهیه می‌شد. میوه بلوط را می‌توان بو داد و سپس آن را آرد و از آن چای تهیه کرد.


گفتنی درختان بلوط دارای تنه‌ای بزرگ و برگهایی است که برای تصفیه هوا و سایه افکنی ارزش بسیاری دارند.

 


پایان پیام/
 

کد خبر 140416

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha