چاپ کتاب‌های فاخر در راس برنامه‌های فرهنگی لرستان

رئیس اداره چاپ و نشرفرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان چاپ کتاب‌های فاخر و ارزشمند را از مهم ترین برنامه های فرهنگی در راستای ارتقای فرهنگ کتاب خواند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، استان لرستان با مردمانی فرهنگ دوست و کتاب خوان 34 کتابخانه عمومی و 22 باب کتابخانه عمومی مشارکتی دارد که بنا به گفته مسئولان امر تعداد کتابخانه های عمومی این استان تا پایان سند چشم‌انداز 20 ساله تعداد کتابخانه‌های عمومی استان به 54 باب و کتابخانه‌های مشارکتی و روستایی نیز در مجموع به 50 باب می‌رسد.


همچنین در استان لرستان هم اکنون تعداد 45 چاپخانه و 13 ناشر کتاب وجود دارد که با توجه به جمعیت استان لرستان و تعداد 10 شهرستان در این استان ضرورت افزایش این آمار احساس می شود.


حمید گورزی رئیس اداره چاپ و نشرفرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، درخصوص جایگاه و افق چاپخانه های لرستان به خبرنگار شبستان گفت: در استان لرستان تعداد 45 چاپخانه وجود دارد که از این تعداد 11 واحد آن به صورت دیجیتال فعالیت می کنند و مابقی آنها برپایه افست است.


وی با بیان اینکه هم اکنون تعداد 13 ناشر در سطح استان لرستان فعال هستند، افزود: تعداد هشت ناشر از این انتشارات به خرم آباد تعلق دارند.


گودرزی اذعان داشت: در شهرستان های الیگودرز دو مرکز انتشارات، بروجرد دو مرکز و شهرستان پلدختر یک مرکز وجود دارد.


این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به وجود 10 شهرستان در استان لرستان وجود تعداد شش مرکز نشر در سطح استان لرستان احساس می شود.
 

وی در خصوص حمایت از ناشران و مولف ناشران استان در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان، بیان کرد: این حمایت ها هم اکنون به صورت های مختلف در حال انجام است.


گودرزی مهر تصریح کرد: در سال 90 مبلغ 30 میلیون تومان در قالب شورای خرید داخلی کتاب از کتب مربوطه ناشران خریداری به عمل آمده است.


وی افزود: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان همچنین تاکنون نسبت به معرفی خرید کتب منتشره درسال 90 به واحد خرید اداره امور کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام نموده است.


گودرزی اظهار کرد: همچنین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان برخی از مولف ناشران را با توجه به نیاز جهت دریافت تسهیلات بانکی به بانک های مربوطه معرفی نموده که سقف این تسهیلات یک تا دو میلیون تومان بوده است.


وی بیان داشت: همپنین در جهت تقویت ناشران درشهریورماه سال گذشته همزمان با سراسر کشور جشنواره استانی صنعت چاپ لرستان در شهرستان بروجرد برگزار شده است


12 عنوان کتاب در صف انتظار صدور مجوز در لرستان

رئیس اداره چاپ و نشر لرستان اذعان داشت: در سال 90 تعداد 78 عنوان کتاب در استان لرستان به چاپ رسیده است.


وی بیان کرد: این تعداد عنوان کتاب در مضامین لری و لکی، علمی و تاریخی، مذهبی، ادبیات وهشت سال دفاع مقدس، زندگی نامه شهدا و شعر چاپ شده اند.


گودرزی مهر اضافه کرد: همچنین تعداد 12 عنوان در صف انتظار صدور مجوز کتاب است، که نیاز به مجوز اداره امور کتاب وزارت ارشاد دارد.


 لرستان جایگاه مطلوبی در نشر کتاب دارد

وی با بیان اینکه استان لرستان جایگاه مطلوبی در بین استان‌های غرب کشور از لحاظ تعداد چاپخانه ها و ناشران و کیفیت مورد نظر چاپی در بحث خروجی کار( کتاب) دارد، بیان داشت: استان لرستان با استان های برتر کشور برابری می کند.
 

گودرزی مهربا اشاره به اقدامات فرهنگ و ارشاد اسلامی استان در راستای ارتقای فرهنگ کتاب خوانی، ادامه داد: با توزیع و نصب کتابخانه های باز در معابر عمومی سطح شهر و راه اندازی کاروان های کتاب خوانی در قالب اتوبوس کتاب مخصوص در محله های آسیب پذیر شهر در راستای فرهنگ سازی کتابخوانی اقدام کرده است.


برگزاری نمایشگاه بزرگ کتاب لرستان، در راس هرم امور فرهنگی

این مقام مسئول از بزرگترین رخدادهای فرهنگی استان را برگزاری موفقیت امیز نمایشگاه استانی کتاب خواند و افزود: این نمایشگاه هر ساله در راس برنامه های فرهنگی استان قرار دارد.


وی حمایت از ناشران استانی را از جمله برنامه های فرهنگ و ارشاد استان خواند و افزود: در این راستا غرفه های ویژه و تمهیدات ویژه ای برای ناشران کتاب در نمایشگاه های کتاب اندیشیده می شود.


گودرزی مهراذعان داشت: در سال 90 اعتباری معادل 20 میلیون تومان برای اهالی فرهنگ و هنر استان درخواست شده که در صورت تخصیص بین انجمن های هنری مختلف و دانشجویان استان توزیع خواهد شد.


رئیس اداره چاپ و نشر لرستان با اشاره به برنامه های این نهاد گفت: چاپ کتاب های فاخر و ارزشمند در راس برنامه های این نهاد قرار دارد.


وجودبزرگترین چاپخانه صنعتی غرب کشور در لرستان

این مقام مسئول با اشاره به وجود بزرگترین چاپخانه صنعتی غرب کشور در شهرک صنعتی شماره دو خرم آباد، اظهار داشت: این چاپخانه با عنوان (خورنگ چاپ) در زمینه چاپ لیبرل های مواد غذایی و لبنیاتی در حال فعالیت است.


حال با توجه به جایگاه ارتقای مطالعه در رشد همه جانبه درهمه سطوح جامعه، باید با نهادینه کردن عادت به مطالعه درهمه تفکرات و اندیشه شور، شوق و عشق به کتاب و کتابخوانی را درجامعه استمرار داد.


همچنین ضروری به نظر می رسد فرهنگ کتاب و کتابخوانی در سطح جامعه به عنوان یک ضرورت فرهنگی و حرکتی محوری در راس برنامه های فرهنگی قرار گیرد.

 


پایان پیام/
 

کد خبر 140403

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha