به گزارش خبرگزاری شبستان، امیر دریادار حبیبالله سیاری که در مراسم افتتاحیه نخستین همایش ملی اقیانوسشناسی گفت: اقیانوس هند به عنوان سومین اقیانوس بزرگ جهان از اهمیت راهبردی بالایی برای ایران در زمینههایی مانند اقتدار ملی و قدرت دریایی برخوردار است.
وی افزود: بر اساس اندازهگیریهای دقیق، وسعت خشکی در نیم کره شمالی 116 میلیون کیلومتر مربع و در نیمکره جنوبی 29 میلیون کیلومتر مربع است که در مجموع وسعت خشکی های زمین 148 میلیون کیلومتر مربع و وسعت اقیانوس ها بالغ بر 361 میلیون کیلومتر مربع است که با این حساب 29 درصد از کره زمین را خشکی و 71 درصد آن را دریاها و اقیانوسها تشکیل میدهند.
سیاری در ادامه تصریح کرد: یک سوم مرزهای ایران آبی بوده و این کشور با 15 کشور همسایه است که از این میان سه کشور دارای مرز زمینی، هشت کشور دارای مرز دریایی و چهار کشور دارای مرزهای دریایی و زمینی با ایران هستند. همچنین 93 درصد از صادرات و واردات کشور از طریق 31 درصد مرزهای آبی و 7 درصد از صادرات و واردات از طریق 63 درصد مرزهای خشکی و رودخانهای صورت گرفته است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان این که تقریبا همه صادرات نفتی کشور از طریق مرزهای آبی صورت میگیرد، اذعان کرد: کشور ایران با توجه به چنین مرزهای آبی گسترده به عنوان کشوری دریایی مطرح است و از این جهت اهمیت راهبردی اقیانوسهایی مانند اقیانوس هند که یک سوم تجارت جهانی از طریق آن صورت میگیرد،قابل توجه است.
سیاری ادامه داد: قدرت دریایی به معنی مجموعه تواناییهای یک کشور در استحصال و استخراج منافع خویش از دریاها و اقیانوسها با به کارگیری مناطق دریا برای فعالیتهای سیاسی، اقتصادی و نظامی در زمان صلح یا جنگ به منظور میل به مقاصد و اهداف ملی است. در این راستا، ناوگان نظامی نقش بسزایی در انجام عملیات انسانی، اعمال قدرت دریایی، کنترل دریایی، ممانعت دریایی و جنگ دریایی دارد که به زیرساختهای اطلاعاتی، تجهیزاتی، تاسیساتی، نیروی انسانی، پشتیبانی ملی و ارتباطات نیاز دارد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به گسترش استقرار نیروی دریایی در آبها و اقیانوسها عنوان کرد: استقرار نیروی دریایی در منطقه ای 1.3 برابر وسعت جمهوری اسلامی ایران تا مدار 10 درجه و مرز بابالمندب گسترش پیدا کرده است و این در حالی است که در گذشته ماموریتهای دریایی در خلیج فارس و شرق تنگهی هرمز تعریف میشد.
همچنین ایجاد وضعیت مطلوب در موفقیت عملیات دریایی، ایمنی ناوگان و عملیات دریایی، دقت در عملکرد سلاحها، برتری دریایی و اشراف اطلاعاتی نهفته است.
سیاری در ادامه با اشاره به اهمیت دریاها و اقیانوسها در ابعاد مختلف برای کشورها ابراز کرد: از موسسه ملی اقیانوسشناسی انتظار میرود تا در جمعآوری دادهها، مدلسازی اقیانوسها، پیش بینی میان مدت و کوتاه مدت، پیشبینی در لحظه و غیره بیش از پیش به نیروی دریایی کمک کند و پیشنهاد میشود تا همکاری خود را در ساخت تجهیزات مورد نیاز دریایی، آموزش تامین نیروی انسانی از طریق دانشگاه امام خمینی (ره) نوشهر نیروی دریایی ارتش و مشاهدات داوطلبانه دریایی گسترش دهند.
پایان پیام/
نظر شما