سوسن چلچراغ، نگین درخشان طبیعت داماش

سوسن چلچراغ گلی نادر و کمیاب از تیره سوسنیان است که با نام سوسن سفید یا چلچراغ در میان گونه های گیاهی معروف است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، سوسن چلچراغ نمونه ای گیاهی از زیباترین جلوه های طبیعت ایران و در نوع خود از بی نظیر ترین آثار طبیعی ملی میهن اسلامیمان ایران است.


این گل در سال 54 در ارتفاعات رودبار روستای داماش شناسایی و با تصویب شورای عالی محیط زیست کشور به ثبت رسیده است که نمونه آن در دنیا تنها در لنکران جمهوری آذربایجان مشاهده شده است.


گیاه مزبور توسط دانشمندی به نام لدربوی شناسایی و با نام علمیlilium lrderbouri ثبت و در موزه تاریخ طبیعت پاریس ضبط شده است.

 


روستای داماش عمارلو رودبار با برگزاری ششمین جشنواره سوسن چلچراغ در این هفته، پذیرای خیل عظیمی از گردشگران و طبیعت دوستان از اقصی نقاط کشور بود که همگی به عشق دیدن این گل زیبا و نایاب سختی ناهمواری راه را تحمل کرده و پا به این طبیعت زیبا گذارده بودند.


گردشگرانی که در هنگام دیدن این گل در محدوده ایی کوچک ومحافظت شده( اگر بتوان نام حافظت بر آن گذاشت) مبهوت مانده و شاکر خداوند متعال بودند، البته در این بین افرادی هم بودند که بدون توجه به ارزش این گل که موجب جذب گردشگران خارجی هم شده بود، از روی عدم آگاهی با دست زدن به گل باعث کندن یا زخمی شدن آن می شدند و گرفتن عکس های یادگاری بدون توجه به حفاظت از این گل ارزشمند از دیگر نکات منفی قابل مشاهده بود.

 

 

علی موذن، فرماندار رودبار در جشنواره سوسن چهلچراغ اظهار کرد: این گیاه بومی که از آثار طبیعی و ملی کشور است در نیمه نخست خرداد ماه گل می دهد و هر ساله تعداد زیادی گردشگر را جذب خود می کند.


وی با تاکید بر فراهم کردن زیر ساخت های لازم برای جذب گزدشگر به منطقه تصریح کرد: در تلاشیم تا با برگزاری این جشنواره، این اثر طبیعی منحصر به گیلان را به تمام جهان بشناسانیم.


لیلا. الف، یکی از بازدیدکنندگان در این باره می گوید: به جرات می توانم بگویم این گل زیباترین گلی است که تا کنون دیده ام و با دیدن این گل تمام خستگی راه برایم شیرین شد. انسان با دیدن این همه زیبایی و طبیعت بکر بیشتر شاکر خداوند متعال بوده و پی به قدرت بیکران الهی می برد.


وی با انتقاد از نوع حفاظت از گل، افزود: فکر می کردم نوع محافظت باید شدیدتر باشد نه اینکه هر کس بتواند نزدیک گل شده آنرا بوئیده و برگ های آنرا بکند.


یکی از عکاسان حاضر در جشنواره نیز با انتقاد از رفتار بد برخی گردشگران که عمدتا ناشی از هیجان زیاد و عدم ارایه هشدارهای لازم توسط مسئولان است گفت: متاسفانه از آغاز برگزاری جشنواره تاکنون تعدادی از این گل ها آسیب دیده و خراب شده اند.

 

وی با بیان اینکه این گل از نوادر دنیاست که باید بیش از این به آن اهمیت داد، تصریح کرد: از مسئولان انتظار می رود که در حفاظت از این گل بیشتر تلاش کرده و اقدامات بهتری انجام دهند.

 

بی شک تلاش محیط بانان در حفاظت از این طبیعت زیبا بدون فراهم کردن شرایط و فرهنگ سازی مناسب میسر نخواهد بود و همه مسئولان به نوبه خود در حفظ این اثر ملی که چشم جهانیان را خیره کرده موظف هستند.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 140258

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha