درخواست محمود عباس برای عضویت فلسطین در سازمان ملل

رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد که فلسطین آمادگی پذیرش عضویت در سازمان ملل به عنوان یک«کشور غیرعضو» را دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان،محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین سخنانی را روز جمعه در پی دیدار با فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه که پیش از این حمایت های خود از تلاش های فلسطین برای عضویت در سازمان ملل را اعلام کرده بود، ایراد کرد.
محمود عباس سپتامبر سال گذشته در واکنش به بن بست در مذاکرات صلح با رژیم صهیونیستی، درخواست عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد را به آن ارائه کرد، اما این درخواست وی به دلیل مخالفت‌های آمریکا ناکام ماند.
آمریکا در آن زمان اعلام کرد: چنین اقدامی را از سوی فلسطین، وتو خواهد کرد. عضویت دائم کشورها در سازمان ملل باید با حمایت شورای امنیت این سازمان صورت بگیرد.
از سوی دیگر، عباس ازسرگیری مذاکرات با رژیم صهیونیستی را به آزادی اسرای فلسطینی از زندان های صهیونیستی و فراهم کردن زمینه برای واردات سلاح به نفع پلیس فلسطین در کرانه باختری منوط کرد.
وی افزود تعلیق شهرک سازی پیش شرط مذاکرات نیست، بلکه تعهدی است که معاهدات بین المللی در قالب لزوم توقف اقدامات یکجانبه گرایانه به آن اشاره کرده اند، بنابر این توقف شهرک سازی و تعیین مرزهای دو کشور فلسطینی و صهیونیستی پیش شرط مذاکرات نیستند، بلکه مواردی است که دولت عبری متعهد به تحقق آنها شده است.

رژیم صهیونیستی تلاش‌های فلسطین برای دستیابی به جایگاه بالاتر در سازمان ملل متحد را اقدامی برای تضعیف کردن خود می‌داند و شدیدا با هر نوع تلاش فلسطین مخالفت می‌کند.
انتخابات جدید در فرانسه، با تغییر در سیاست این کشور نسبت به فلسطین همراه بوده است و اولاند حمایت خود را از تقاضای فلسطین ابراز کرده است. وی در نشست خبری دیروز جمعه در پاریس نیز گفت: امروز ما باید همه تلاشمان را برای تسهیل روند به رسمیت شناختن فلسطین از طریق مذاکره به کار ببندیم.
مذاکرات مستقیم میان رژیم صهیونیستی و فلسطین در پایان سال 2010 متوقف شد. در آن زمان، فلسطینی‌ها به نشانه اعتراض نسبت به احداث شهرک‌های یهودی نشین در اراضی اشغالی کرانه باختری رود اردن به گفت‌وگوها خاتمه دادند.
بنابر گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، در حال حاضر تشکیلات خودگردان فلسطین عضو ناظر سازمان ملل است و جایگاه رسمی ندارد و این در حالی است که ارتقاء فلسطین به موقعیت کشور غیر عضو به این کشور اجازه خواهد داد برخی معاهده‌های بین‌المللی را به امضاء برساند.
بر اساس قوانین و منشور سازمان ملل، برای ارتقاء موقعیت فلسطین به کشور غیر عضو، باید اکثریت 193 کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل متحد به این تقاضا رای مثبت دهند.
پایان پیام/

 

کد خبر 140163

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha