دسترسی آسان به منابع مختلف در اینترنت ضربه جبران ناپذیر به پژوهش وارد

معاون استاندار آذربایجان غربی گفت: دسترسی آسان به منابع مختلف در اینترنت برنامه های علمی و جذاب تلویزیون ضربه جبران ناپذیر به پژوهش وارد کرده است و باعث شده تا مطالعه و کتابخوانی با مشکلاتی مواجه شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از ارومیه، ابراهیم فتح الهی، معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان غربی، امروز(20 خرداد) در جلسه انجمن کتابخانه های استان و نهضت مطالعه مفید با بیان اینکه هیچ چیز جای کتاب را نمی گیرد و کتاب یک صمیمیتی دارد که هیچ رسانه ای آن را ندارد، گفت: دسترسی آسان و سریع به منابع مختلف در اینترنت ضربه جبران ناپذیر به جریان پژوهش وارد کرده و برنامه های علمی و جذاب تلویزیون و اینترنت باعث شده تا مطالعه و کتابخوانی با مشکلاتی مواجه شود.


فتح الهی با اشاره به اینکه تنوع رفتاری انسان ها به طرز تفکر آنها بستگی دارد و نگاه اولیه درباره کتاب مبنای قضاوت آنهاست، افزود: در دنیای امروز تعریف کتاب و کتابخانه ها متفاوت شده است.


وی نظام جامع اطلاع رسانی و اطلاع یابی در فضای مطالعه را تشریح کرد و خاطرنشان ساخت: وقتی از کتابخانه سخن به میان می آید قفسه ها و برگ های چاپ شده کاغذ به ذهن می رسد ولی منظور تنها این نیست، تمام رسانه های مجازی و دیجیتالی و ارتباطات ماهواره ای و مطالعات آنلاین در سیستم های پیشرفته دنیا جزء ابزارهای مطالعه بحساب می آیند.


معاون سیاسی اجتماعی استاندار با بیان اینکه بهترین نوع طبقه بندی علوم را کسانی تهیه کرده اند که مجموعه های کتابخانه ها را پدید آورده اند، ادامه داد: طبقه بندی موضوعی علوم از رده های بالا تا جزئی ترین آنها، ‌نظام جامع طبقه بندی کتابخانه ای را می تواند به وجود آورد و اگر چنین چیزی روی بدهد، علم در جایگاه اصلی خود قرار گرفته است.


فتح الهی به انباشت انبوهی از اطلاعات در جریان تحصیلات مدرسه و دانشگاه و نظام آموزشی کشور به عنوان یکی از مشکلات نظام آموزشی اشاره و خاطر نشان کرد: گاهی انسان به این می اندیشد که این انبوه اطلاعات و دانش ها به کجای عالم ربط پیدا می کند و چه فائده ای برای زندگی محصل و دانشجو می تواند داشته باشد.


وی با اشاره به اینکه نسل جدید و کنجکاو امروز دسترسی بیشتری به اطلاعات و علوم روز دارد، ابراز داشت: طرز تلقی اشتباه از موضوع کتاب و رقیب های جدی برای کتاب از جمله برنامه های علمی و جذاب تلویزیون و و اینترنت باعث شده تا مطالعه و کتابخوانی با مشکلاتی مواجه شود.


فتح الهی، دسترسی آسان و سریع به منابع مختلف در اینترنت را ضربه جبران ناپذیر به مقوله و جریان پژوهش عنوان کرد و ادامه داد: سطح سواد عمومی در جوامع بالا رفته است و کتاب زود خاصیت خود را از دست می دهد بنابراین تولید کتابهایی اصیل با محتوای غنی می تواند در پایداری و نفوذ کتاب در جامعه موثر باشد.


معاون سیاسی اجتماعی استاندار آذربایجان غربی تاکید کرد: هیچ چیز جای کتاب را نمی گیرد و کتاب یک صمیمیتی دارد که هیچ رسانه ای آن را ندارد. معجزه و ماندگاری نبوت پیامبر اسلام نیز بر مبنای کتابت بود و کتاب قرآن آفریننده تمدن جهانی است.


وی با عنوان اینکه کتاب پدر همه رسانه های دیگر است، افزود: فیلم نامه باید نوشته شود و رمان نیز باید به نگارش در آید تا بتواند به صورت نمایشی و تصویری درآید . تخیل های علمی نویسندگان و رمان نویس ها در طول تاریخ، تمدنها را بوجود آورده است.


فتح الهی، با بیان اینکه کتاب حس احترام را در خواننده نسبت به مولف ایجاد می کند و او را با شخصیت نویسنده آشنا می سازد، اظهار داشت: یکی از عوامل موفقیت نسل اول انقلاب در پیروزی و شکل گیری انقلاب اسلامی و دوران دفاع مقدس حجم بالای معرفت، شناخت و مطالعه اعتقادی این نسل است. دامنه اطلاعاتی وسیع، تکیه گاه و مبانی عقیدتی نسل اول انقلاب شد در حالی که نسل امروز به غیر از کتاب درسی، کتاب دیگری به دست نمی گیرد و این یک آسیب بسیار جدی برای نسل جدید است.


معاون استاندار آذربایجان غربی با تاکید بر اینکه برای راه اندازی نهضت مطالعه باید کیفیت و محتوا بالا برود، خاطر نشان ساخت: یکی از رموز موفقیت حوزه های علمیه این است که سنت های قدیمی مطالعه را حفظ کرده و این به ماندگاری آن کمک شایانی کرده است. در دانشگاههای پیشرفته دنیا نیز سنت ها و شیوه های قدیمی در بحث و مطالعه فراموش نشده است.


وی با اشاره به اینکه شخص مقام معظم رهبری و همه اعضای خانواده ایشان هر روز قبل از استراحت حتما مطالعه می کنند، تاکید کرد: باید کاری کرد تا نسل امروز با مطالعه و کتابخوانی آشتی کند و برای این مهم باید نوع نگاهها به مطالعه و کتاب تغییر کند.


فتح الهی، در این جلسه پیشنهاد داد تا در ورودی کتابخانه ها ویترینی از افرادی که کتاب یا کتابخانه شخصی خود را اهدا کرده اند همراه با عکسشان معرفی شوند تا فرهنگ اهدای کتاب تبلیغ و ترویج شود.


وی طرح جمع آوری کتاب های قدیمی در برابر اهدای کتاب جدید را از ابتکاراتی دانست که می تواند ضمن ایجاد ارتباط با مردم کتاب های نایاب را در اختیار همگان قرار دهد.


معاون سیاسی اجتماعی استاندار در ادامه طرح کتابخانه های سیار را مطرح کرد و افزود: با همکاری دستگاههای اجرایی باید این طرح در محلات شهر و مناطق روستایی پیگیری شود.


در ادامه این جلسه دیزج نژاد، معاون برنامه ریزی گفت: بدلیل حضور شبکه های مختلف ماهواره ای باعث شده تا کتاب جوابگوی نیازهای امروز بشر نباشد.


وی با بیان اینکه باید نحوه مطالعه برای سطوح مختلف جامعه ترویج شود، ادامه داد: علاقه مند سازی برای مطالعه راهکارهای خاص خود را می طلبد و این روند باید به سمت تخصصی شدن حرکت کند و نباید نویسنده کتاب دغدغه فروش داشته باشد مانند شرکت های تولیدی که کار فروش کاملا مجزا و تخصصی از خط تولید در کارخانه است و ضروری است برای کتاب نیز چنین نسخه ای پیچیده شود.


معاون برنامه ریزی استاندار روز اهدای کتاب در ادارات دولتی را پیشنهاد داد و گفت: فرهنگ اهدای کتاب و جلساتی برای نقد کتاب می تواند از راهکارهای نهضت مطالعه مفید باشد.
 

در این جلسه با موافقت معاون برنامه ریزی استانداری مقرر شد تعداد 400 قفسه کتابخانه به 200 مسجد روستایی و شهری اهدا شود و تجهیز کتابخانه ای آن برعهده اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 140157

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha