تبدیل منطقه گردشگری تنگه واشی به منطقه گردشگری اسلامی

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران گفت: در راستای تبدیل منطقه نمونه گردشگری تنگه واشی به منطقه گردشگری اسلامی، از سرمایه گذاران علاقه مند حمایت می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از تهران ، محمدحسین فراهانی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران، در جلسه بررسی معضلات گردشگری شهرستان فیروزکوه با محوریت منطقه توریستی- تاریخی تنگه واشی، اظهارداشت: خداوند متعال به خاطر فضایل مردم، نعماتی به ایشان عنایت می فرماید و وجود بیش از 50 امامزاده و مواهب طبیعی فراوان در فیروزکوه، نشاندهنده بزرگواری و فرهیختگی مردم این خطه از سرزمین پهناور اسلامی است.

 

وی با بیان کلامی از امیرمؤمنان امام علی (ع) که 'باید از گذشته درس گرفت و از آن به عنوان چراغ راهی برای آینده استفاده کرد'، گفت: حفظ و حراست از آثار، منابع و مواهب طبیعی، وظیفه تک تک افراد اجتماع است و انسان های واقعی کسانی هستند که در سختی ها وارد گود شده و به خدمات رسانی بپردازند.

 

مدیرکل گردشگری استان تهران افزود: امروز مقوله گردشگری بحث روز دنیاست و علاوه بر گردشگری مذهبی که از قدیم الایام در بین خانواده های ایرانی مرسوم بوده است، شاهد گرایش فرزندان به مطالبات دیگری در این دوران نوین می باشیم.

 

وی ادامه داد: زندگی در عصر فناوری و ارتباطات که در آن به راحتی می توان از مقوله های مختلف کسب اطلاع کرد، عنایت و توجه خاص خود را می طلبد و امروز وظیفه ماست تا این ارتباطات را به بهترین شکل ممکن فراهم کنیم.

 

فراهانی با بیان اینکه امروز تنگه واشی به چالشی برای شهرستان تبدیل شده است، تصریح کرد: هنر آن است که تهدیدها را به فرصت بدل کنیم و آن گونه که مطلوب است از آنها بهره برداری نماییم.

 

وی خاطرنشان کرد: گردشگری پس از نفت صنعت و خودروسازی، می تواند سومین منبع تامین تولید ناخالص ملی کشور باشد و لذا باید فرصت های موجود را مغتنم بشماریم، اما این امر به هیچ عنوان به معنای زیر پا گذاشتن ارزش های دینی نیست.

 

مدیرکل گردشگری استان تهران گفت: تنگه واشی یک منطقه ویژه گردشگری است که متاسفانه زیرساخت های سخت افزاری و نرم افزاری لازم در آن تعبیه و تدبیر نشده است، اما پیرو جلسات متعدد استانی و دستور اکید استاندار محترم باید به نحو شایسته و مطلوب در آن ورود پیدا کنیم.

 

وی با اشاره به اینکه از سوی استانداری ساماندهی این منطقه زیبا به سازمان گردشگری محول شده، افزود: هر نهاد، ارگان یا بخش خصوصی می تواند به عنوان سرمایه گذار در زمینه ساماندهی این منطقه ورود یابد و چه بهتر که در قالب گردشگری اسلامی به بیان برنامه های خود بپردازد.

 

فراهانی، فضاسازی، کانال کشی و احداث پل بر روی آب رودخانه، پخش اذان و پرداختن به ایرادات موجود را از جمله اقداماتی عنوان کرد که در منطقه پیش بینی خواهد شد و تصریح کرد: متاسفانه 90 درصد تورهای گردشگری که به منطقه وارد می شوند، بدون مجوز و فاقد شناسنامه اند که البته ارتباطی به سازمان میراث فرهنگی ندارند.

 

وی حضور نیروهای امدادی اورژانس و هلال احمر، ساماندهی راه عبوری از روستای 'جلیزجند'، برقراری نظم و انضباط در منطقه با کمک نیروی انتظامی، انجام حصارکشی محوطه ها، نورپردازی، ساماندهی پارکینگ ها و برقرای پوشش تلفن همراه را از جمله ملزومات مورد نیاز منطقه برشمرد و افزود: باید فقط به تورهای گردشگری مجوز دار اجازه ورود به منطقه داده شود.

 

مدیرکل گردشگری استان تهران خاطرنشان کرد: معرفی فردی (ترجیحا بومی و آشنا به شرایط منطقه) به عنوان متولی و مسؤول گردشگری شهرستان در دستور کار قرار گرفته است که ان شاء الله با انجام این مهم، تمامی برنامه ها به آن مسؤول محول و در مقابل گزارش عملکرد خواسته می شود.

 

وی با بیان اینکه ساماندهی منطقه گردشگری تنگه واشی نیازمند مشارکت و همکاری همه دستگاه های تابعه شهرستان است، تصریح کرد: در این راستا باید با یک عزم عمومی به دنبال منافع جمعی (و نه منافع شخصی) باشیم و با ایجاد شرایط، جذابیت های لازم را برای حضور سرمایه گذاران در منطقه فراهم نماییم تا همگان از این موهبت الهی و طبیعی با رعایت تمامی شئونات اسلامی بهره مند شوند.


پایان پیام/

کد خبر 139963

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha