به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر غلامحسن تقی نتاج، مدیر عامل مؤسسه مالی و اعتباری مهر، ظهر امروز(18 خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: مؤسسه مالی اعتباری مهر که امروز با نام بانک اقتصاد مهر مطرح است، در آستانه 20 سالگی است و پس از دو دهه فعالیت موفق در عرصه پولی و بانکی در حال حاضر دارای 800 شعبه در کشور و 40 شعبه در استان خوزستان می باشد.
وی با بیان اینکه بیش از 6 هزار نفر از افراد مستقیماً در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند، افزود: سالانه بیش از 800 هزار فقره تسهیلات به مشتریان ارائه می شود و منابعی که تحت عنوان سپرده در اختیار داریم 20 میلیارد تومان است و بیش از 8 میلیون مشتری داریم که عمدتاً به صورت سپرده گذار هستند.
وی با بیان اینکه این مؤسسه به صورت کاملاً غیر دولتی فعالیت می کند و بیش از یکصد هزار سهام دار دارد، تصریح کرد: رویکرد اصلی فعالیت ما از گذشته بر این بوده که منابعی که جمع می شود در درجه اول در راستای توسعه اقتصاد همان منطقه صرف شود و این آمادگی را داریم که در صورت فراهم شدن شرایط در اقتصاد بتوانیم منابعی را به صورت متمرکز برای تأمین اقتصاد استان جذب کنیم.
دکتر نتاج، با اشاره به اینکه ماه گذشته مقدمات پذیرهنویسی بانک مهر اقتصاد فراهم و از نظر سرمایه و سپرده قانونی همه مسائل حل شده، اضافه کرد: در سال جاری بانک مهر اقتصاد وارد بازار پول و اقتصاد کشور خواهد شد که میزان پذیرهنویسی آن 51 درصد خواهد بود و همچنین سپرده مؤسسه مهر نیز در حال حاضر دو هزار میلیارد تومان است.
وی با بیان اینکه سال گذشته 9 شعبه مؤسسه مالی اعتباری مهر افتتاح شد و امسال نیز آمادگی احداث و تأسیس چهار شعبه دیگر را داریم، توضیح داد: خوزستان ظرفیت بسیار بالایی برای پروژه های اقتصادی دارد و آمادگی تأمین منابع مالی را در حوزه های مختلف داریم ولی به پروژه هایی که سوددهی ندارند نمی توانیم تسهیلات دهیم.
مدیر عامل مؤسسه مالی و اعتباری مهر، با بیان اینکه فعال کردن پروژه های اقتصادی موجب ایجاد اشتغال می شود، خاطر نشان کرد: مانده منابع مؤسسه سال گذشته 20 هزار میلیارد تومان افزایش یافت و 65 درصد از منابع بانک ها و مؤسسات صرف تسهیلات دهی میشود.
وی در خصوص تغییرات سود سپردهها و چگونگی تعیین آن از سوی مؤسسات و بانکها، ادامه داد: مؤسسات مالی و اعتباری در خصوص سود سپردهها پس از آخرین مصوبه بانک مرکزی برای افزایش آن آزاد هستند، بنابراین سود سپردهها پس از اقدام بانک مرکزی برای افزایش در اواخر سال به دو دسته تقسیم شد، برخی مؤسسات و بانکها بین 7 تا 20 درصد و برخی دیگر برای جذب سپردههای بیشتر بین 27 تا 30 درصد سود اعلام کردند.
دکتر نتاج، با بیان اینکه پس از جذب سپردهها فعالیت اصلی بانکها برای ارائه سود به مشتریان و کسب حجم معقولی از سود برای خود توسط بانکها آغاز میشود، اذعان داشت: پس از افزایش سود سپردهها مؤسسه مهر سود موجهی را با توجه به سود مصوب بانک مرکزی اعلام کرد و در این شرایط تنها سهم چهار درصدی خود را در اقتصاد کشور حفظ کردیم و به دنبال افزایش آن با اعلام سودهای بیش از حد نبودیم.
وی با بیان اینکه بازار پول و سرمایه با یکدیگر در رقابت هستند و مسئله ای که باید برای این دو بازار در نظر گرفت، مدیریت رقابت آنهاست، عنوان کرد: در حال حاضر بازار سرمایه نهادینه تر از بازار پول است، ولی قدرت بازار پول در اقتصاد کشور بیشتر است و این وضعیت در یک اقتصاد منطقی باید برعکس باشد، اما در حال حاضر واقعیت کشور ما این است، بنابراین باید بازار سرمایه را توسعه داد و بیشتر تقویت کرد.
وی با اشاره به بانکداری اسلامی و بدون ربا و اینکه 10 درصد منابع این مؤسسه در بخش قرض الحسنه صرف می شود، یاد آور شد: در راستای بانکداری بدون ربا اگر منابعی به صورت قرض الحسنه جذب شد باید بدون مانع و به همان میزان تسهیلات فرض الحسنه ارائه شود و اگر بیش از منابع باشد زیرپا گذاشتن بانکداری بدون رباست.
مدیر عامل مؤسسه مالی و اعتباری مهر، با بیان اینکه اجازه استفاده از سپرده های سرمایه گذاری برای تسهیلات قرض الحسنه را نداریم، تأکید کرد: ما مکلفیم که سپرده های سرمایه گذاری را در بخش های اقتصادی که سود آوری دارند، به کارگیری کرده و با استفاده از سرمایههای مردم در اجرای طرحهای عمرانی و خدماتی در تلاشیم تا اندوختههای مردم را در مسیر درست توسعه کشور هزینه کنیم.
وی با بیان اینکه نرخ تورم در اقتصاد کشور تابعی از مؤلفههای مختلف اقتصادی است و تنها سود سپرده ها را شامل نمی شود بلکه شرایط روحی حاکم بر اقتصاد جامعه، نرخ ارز و دیگر مولفهها نقش تعیین کنندهای را در نرخ تورم دارند، اظهار کرد: در سال 91 با نگاه به تولید ملی بنا داریم به همه شاخه های صنعت وارد شویم و از پایان نامه های با موضوع بانکداری بدون ربا حمایت می کنیم.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 32 هزار فقره تسهیلات با اعتبار 150 میلیارد تومان به پروژه های اقتصادی داده شد و امسال این تسهیلات را تا 200 میلیارد تومان افزایش می دهیم، بیان داشت: وام هایی که پرداخت می شود در دو قالب قرض الحسنه و عقود اسلامی است که عقود اسلامی در دو شاخه مشارکتی و مبادله ای می باشد.
دکتر نتاج، با بیان اینکه وام های قرض الحسنه در زمینه تحصیل، درمان، ازدواج و... هزینه اعطا می شود، اذعان کرد: به عقود مشارکتی 150 میلیارد تومان و به عقود مشارکتی که بخشی از آن اقتصادی است قریب به 400 میلیارد تومان پرداخت کردیم که 200 میلیارد تومان از آن مربوط کمک به جعاله مسکن و ساخت و ساز است.
پایان پیام/
نظر شما