خبرگزاری شبستان: ممنوعیت سرویس دهی قلیان به بانوان در قهوه خانه ها و سفره خانه ها در تمام سال های گذشته بارها شنیده شده و در ابتدای اجرای این طرح چند قهوه خانه به دلیل سرو قلیان بانوان پلمپ شدند؛ اما یکسال نگذشته که خبرهایی همچون راه اندازی قهوه خانه ویژه بانوان از سوی صنفی به گوش رسید و به شدت از سوی یک وزارت خانه دیگر تکذیب شد... این ذرحالی است که گاهی قلیان سنت! معنا می شود و گاهی یک معظل اجتماعی خطرناک؛ اما همچنان سریال های تمام نشدنی قلیان با وجود تاکید بر منع عرضه در اماکن عمومی ادامه دارد.
نکته قابل توجه این است با وجود منع قلیان برای بانوان، در برخی از تفرجگاه ها مانند مناطق کوهستانی که اکثر مردم آنها را برای استنشاق هوای پاک به دور از شهر انتخاب می کنند تا یک روز را به دور از ریزگرد ها و آلودگی های شهر سپری کنند، شاهد سرویس دهی قلیان برای خانم ها و آقایون بدون هیچ نظارتی هستیم.
رسما نه؛ واقعیت بله !
اکثر سفره خانه ها و رستوران های پایتخت بدون هیچ نظارتی پذیرای سرویس دهی قلیان برای بانوان در ازای دریافت رقم های سودآور هستند و جالب این است که برخی از این رستوران و سفره خانه ها جلوی در وردی خود برگه ای مبنی بر ممنوعیت قلیان زده اند اما در عمل هنگامی که پرسیده می شود "سرویس دهی قلیان برای بانوان دارید؟" در کمال ناباوری با کلمه "بله "رو به رو می شوید البته در دامنه کوه ها این امر مشهود تر است.
در حالی که اکثر سفرخانه ها و رستوران ها در محل تفریحگاه ها قلیان را به عنوان وسیله جذب مشتری عرضه می کنند این امر موجب می شود استفاده از قلیان میان افراد به خصوص نوجوانان و جوانان گسترش یابد، همچنین خیلی از افراد که در خانواده ها شاید از سرو این وسیله دودی منع شوند، با عرضه این وسایل در تفریحگاه ها وسوسه تجربه کشیدن قلیان و سیگار را حداقل برای یکبار از دست نمی دهند.
در جدیدترین اقدام، علیرضا افشار، معاون امور اجتماعی و فرهنگی وزارت کشور در هفته جهانی بدون دخانیات تاکید کرد که قانون منع عرضه قلیان از 11 خرداد در تمام اماکن عمومی اجرا میشود در حالی که همچنان در مکان های عمومی مانند فرحزاد، دربند و درکه و ... بدون هیچ نظارتی و به راحتی قلیان هم برای بانوان و آقایان سرو می شود.
قلیان هایی که 20 برابر سیگار مضرند
مجید ابهری، آسیب شناس اجتماعی براساس پژوهش انجام شده ازمیان دختران و پسران ۱۶تا۲۵ سال ، به این نتیجه رسیده است که ۸۰ درصد جوانان برای تفریح و سرگرمی قلیان می کشند. جالب است که فقط ۲۰ درصد از جوان هایی که قلیان می کشند درخانه نیز قلیان داشته و بطور مرتب از آن استفاده می کنند.
همچنین وی معتقد است: زیان یک قلیان ۲۰ برابر یک بسته سیگار است و اسانس های مختلف موجود در ستون قلیان ها باعث ایجاد بیماریهای ریوی و مشکلات تنفسی می شود، متاسفانه استفاده از این وسیله تبدیل به یک رفتار اجتماعی شده است.
بر اساس تحقیقات؛ دود قلیان 10 برابر غلظت آلودگی هوا تهران اعلام شده است و هر روزه خبر های جدید مبنی بر منع سرو قلیان می شنویم اما در مقابل با اقدامی عکس رو به رو هستیم و اینگونه به نظر می رسد که همانقدر که تاکید بر منع قلیان هست نطارتی بر این اقدام نیست.
پایان پیام/
نظر شما