حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی، کارشناس مذهبی و سخنور دینی با بیان اینکه حرکت ها و اقدامات حضرت زینب (س) از ظهر عاشورا تا پایان عمر مبارکشان فلسفه حضور ایشان را در کربلا روشن کرده است، به خبرنگار شبستان در مشهد گفت: اگر حضور و اقدامات حضرت زینب(س) بعد از عاشورا رخ نداده بود، قطعا پیام عاشورا ماندگار نمی شد.
وی افزود: زبان گویا، اقدامات، مدیریت بر اسراء و بازماندگان حضرت زینب(س) موجب شفاف شدن پیام عاشورا شد و بسیاری از مردم همان دوره نیز از پیام رسانی این بانوی بزرگوار به حقیقت امر واقف شده اند.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه اگر بخواهیم در خصوص واقعه کربلا جستجو کنیم این رویداد برمی گردد به صدر اسلام ، زمانی که پیامبر در غدیر خم حضرت علی (ع) را جایگزین خود کرد و دشمنان شان پیمان شکنی کردند و این رسالت را نپذیرفتند، اظهار داشت: مخالفان حکومت حضرت علی (ع) کسانی بودند که به خاطر مسائل دنیوی و مادی دنیا ولایت را زیر پا گذاشتند و 25 سال خلافت را به عهده گرفتند و این حرکت ظلم بزرگی به دین بود.
وی با بیان اینکه زمانی که حضرت زینب (س) به دنیا آمدند حضرت محمد (ص) به فرمان جبرئیل این نام را برای او انتخاب کرد که به معنای زینت دهنده پدر و گل خوشبو است، اظهار داشت: چون حضرت زینب(س) در دامان مادری همچون فاطمه زهرا (س) بزرگ شده اند تمام خصلت ها و رفتارهای او را به ارث برد و برای همین به او زینب کبری می گفتند.
وی گفت: اگر در ذکر مصایب ایشان تنها به این سخن حضرت زینب (س) دقت کنیم که وقتی بعد از واقعه عاشورا مورد خطاب قرار می گیرد، چگونه هستید، می فرمایند: غیر از زیبایی چیزی نمی بینم می فهمیم که این جمله بیانگر حالت روحی و روانی آن حضرت در مواجه با آن همه ظلم و مصیبت است ولی چون به خاطر پروردگار است جز زیبایی چیزی نمی بیند.
حجت الاسلام واعظ موسوی گفت: واقعه عاشورا بدون حضور حضرت زینب (س) می توانست یک واقعه ناتمام باشد و اگر برای این قیام رکن اساسی در نظر بگیریم یک رکن آن حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و رکن دیگر آن حضرت زینب (س) هستند.
وی افزود: کسانی که واقعه عاشورا را تحلیل کرده اند همه بر این مسأله اذعان دارند، چه در وقایع قبل از عاشورا و چه در جریان واقعه کربلا و همچنین در مسائل بعد از عاشورا شخصیت حضرت زینب(س) به خوبی انعکاس داده نشده و هنوز آن طور که باید به ابعاد وجودی آن حضرت پرداخته نشده است.
پایان پیام/
نظر شما