لرستان در صدر شیلات غیر ساحلی

شیلات استان لرستان که امروز رتبه نخست کشور را درمیان استان های غیر ساحلی دارد، با توجه به پتانسیل های آبی ظرفیت تولید دو برابر میزان فعلی در پرورش آبزیان را داراست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، استان لرستان با وجود رودخانه ها، قنات، آب های زیر زمینی ظرفیتی قوی در تولید آبزیان دارد.


شیلات استان لرستان در حال حاضر با تولید 120 میلیون قطعه بچه ماهی مقام نخست کشور را در میان استان های غیر ساحلی دارد و سالانه بالغ بر 16 هزار و 200 تن ماهی تولید و روانه بازار می کند.


عمده ماهی سردابی تولید شده در این استان در داخل کشور مصرف شده و به استان های مختلف کشورصادر می شود.


همچنین بخش عمده ای از ماهی گرمابی این استان از طریق مرز دهلران به کشورهای خارجی بخصوص کشور عراق صادر می شود.


لرستان؛ رتبه اول کشوردر زمینه تولید

علی محمد بیرانوند، مدیر شیلات استان لرستان به خبرنگار شبستان گفت: استان لرستان در حال حاضر در زمینه تکثیر ماهیان سردآبی جایگاه اول کشور را دارد.


وی تصریح کرد: همچنین استان لرستان در زمینه پرورش قزل آلا رتبه دوم کشوری را در میان استان های غیر ساحلی داراست.


بیرانوند با اذعان به اینکه عمده تولید آبزیان در استان لرستان ماهی های سردآبی و گرم آبی است، اذعان داشت: استان لرستان درکل در زمینه تولید آبزیان مقام اول کشور را داراست.


وی با اشاره به میزان تکثیر آبزیان در سطح استان، عنوان کرد: در سال 90 تعداد 13 هزار و216 تن ماهی سردآبی و یک هزار و 70 تن ماهی گرم آبی در منابع آبی استان و یک هزار و 736تن در منابع رودخانه ای استان صید داشته است.


بیرانوند تصریح کرد: همچنین طی سال 90 بالغ بر 650 هزار قطعه ماهی زینتی در سطح استان لرستان تکثیر شده است.


این مقام مسئول اذعان داشت: میزان تولید آبزیان در سطح استان لرستان نسبت به سال قبل از آن بالغ بر23 درصد افزایش داشته است.


مدیر شیلات استان لرستان با اشاره به اینکه 460 مزرعه پرورش ماهی در سطح استان لرستان فعال است بیان داشت: ازمیزان تولیدات ماهی در استان تنها 20 درصد مصرفی استان است و مابقی صادر می شود.


 اشتغالزایی بیش از چهار هزار نفر در شیلات لرستان

مدیر شیلات استان لرستان گفت: سرانه اشتغال در مزرعه های پرورش آبزیان استان لرستان به ازای هر 4 تن یک نفر به شکل مستقیم است.


وی افزود: هم اکنون به طور مستقیم تعداد چهار هزار نفر از طریق شیلات های سطح استان مشغول به کار شده اند.

 


لزوم ارتقاء سطح شیلات به اداره کل
رسول بیرانوند، مسئول طرح و برنامه شیلات لرستان نیز به خبرنگار شبستان گفت: ارتقای فعالیت پرورش آبزیان در سطح استان لرستان با ارتقای سطح مدیریت شیلات به اداره کل شیلات محقق می شود.


وی با اذعان به اینکه مشکلات عدیده شیلات لرستان با ارتقای سطح رفع خواهد شد، خاطرنشان کرد: درصورت تحقق نیافتن این مهم ممکن است جایگاه شیلات لرستان از رتبه نخست بسیار تنزل یابد.


بیرانوند با عنوان اینکه آینده شیلات متعلق به استان های غیر ساحلی است، افزود: با توجه به اینکه در استان های ساحلی صید ماهی صورت می گیرد و این رویه به ادامه نسل گونه های مختلف آبزی آسیب می رساند، باید به سمت تولید آبزیان رفت که مستلزم، تجهیز امکانات، تزریق اعتبار و اجرای طرح های هدفمند است.


وی با اشاره به کارهای برجسته شیلات لرستان در سطح کشور، اظهار کرد: شیلات لرستان رتبه اول کشور را در زمینه الگویی و تحقیقی داراست.


مسئول طرح و برنامه شیلات لرستان اظهار کرد: شیلات لرستان برای اولین بار در کشور موفق به استفاده از دستگاه اکسیژن ساز در آبزی پروری شده است.


بیرانوند بیان کرد: شیلات لرستان همچنین برای اولین بار در کشور موفق به استفاده از پروبیوتیک ها به جای آنتی بیوتیک ها در راستای افزایش مقاومت ماهی و کاهش استرس در آنها جهت افزایش تولید شده است.


وی اجرای برنامه های آموزشی در خصوص طبخ آبزیان جهت افزایش سرانه مصرف و آموزش کارشناسان و پرورش دهندگان را از جمله برنامه های شیلات استان خواند و یادآورشد: بحث آموزش جزء طرح توسعه است که برای اجرایی شدن آن نیاز به تخصیص به موقع اعتبار است.


تولید سالانه 50 هزار تن ماهی در افق 1404

مهندس سیاوش میر کارشناس شیلات استان لرستان نیز به خبرنگار شبستان گفت: با توجه به منابع آبی قوی در استان لرستان در صورت حمایت مسئولان از شیلات استان فراتر از این آمار می تواند در سطح لرستان ماهی تکثیر شود.


وی با اشاره به مشکلات شیلات در سطح استان لرستان، افزود: کمبود نیرو، خشکسالی های در سالیان اخیر و کاهش منابع آبی و وجود ریزگردها از جمله عوامل تهدید کننده تکثیر آبزیان در سطح این استان است.


مهندس میر با انتقاد از عدم توجه مسئولان به آبزی پروری استان، اظهار داشت: علی رغم نیروی انسانی کم در شیلات لرستان این نهاد موفق به کسب رتبه نخست در پرورش آبزیان است، که در صورت توجه مسئولان میزان تولید استان می تواند دوبرابر شود.


 منابع طبیعی ظرفیتی برای افزایش تولید آبزیان در لرستان

مهندس میر اذعان داشت: با توجه به منابع آبی استان می توان جایگاه استان را از لحاظ تولید آبزیان بیش از میزان تولیدی حاضر ارتقاء داد.


وی خاطرنشان کرد: آبزی پروری در استان لرستان با نگاه مثبت مسئولان و استفاده از منابع طبیعی می تواند تا 10 درصد بیش از میزان تولیدی حاضر افزایش یابد.

 

 سعید توکلی، رئیس اداره آموزش و ترویج شیلات لرستان به خبرنگار شبستان گفت: افزایش قیمت نهادهای زیربنایی تولید، آبزی پروری را با مشکل مواجه کرده است.


وی با انتقاد ازعدم تخصیص به موقع اعتبارات، بیان کرد: اعتبارهای طرح و توسعه آبزی پروری استان لرستان به میزان 60 تا 70 درصد کاهش یافته است.


توکلی در ادامه نبود صنعت مکانیزاسیون در آبزی پروری را از عمده مشکلات شیلات استان لرستان خواند و خاطرنشان کرد: در این زمینه نیز اعتبارهای شیلات لرستان کاهش یافته است.


این مقام مسئول با اشاره به راه کارهای رفع مشکلات شیلات استان، عنوان کرد: مشکلات این نهاد با ارتقای سطح به اداره کلی رفع خواهد شد.


وی با تاکید بر ضرورت تخصیص اعتبارات در خصوص مکانیزاسیون آبزی پروری و ضرورت اخد کد خاص مکانیزاسیون در زمینه آبزی پروی بیان داشت: تخصیص به موقع اعتبارات بخصوص اعتبارهای سرمایه درگردش می توان گامی موثر در ارتقای صنعت آبزی پروری در استان برداشت.



اصلاح آیین نامه اجرایی صندوق حمایت ازمحصولات کشاورزی

رئیس اداره آموزش و ترویج شیلات لرستان با بیان اینکه آبزی پروران استان از بیمه آبزیان استقبال ندارند، بیان کرد: باید آیین نامه اجرایی صندوق حمایت از محصولات کشاورزی اصلاح شود.


توکلی افزود: این آیین نامه باید به نفع پرورش دهنده باشد وسهم دولت از بیمه باید افزایش یافته و غرامت پرداختی نیز باید افزایش یابد.

 

وجود بالغ بردو هزار و 400 کیلو متر رودخانه در استان لرستان و خروج 13 میلیارد متر مکعب آب از استان لرستان پتانسیل بسیار مناسبی برای پرورش آبزیان در این استان ایجاد کرده است، که در صورت تزریق اعتبار مورد نیاز و حمایت خاص مسئولان می تواند جایگاه استان را در تولید آبزیان ارتقا بخشد.

 


پایان پیام/

 

 

 

کد خبر 139288

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha