به گزارش خبرگزاری شبستان، "جلال الدین سلطان کاشفی" یکی از هنرمندان شرکت کننده در نمایشگاه «چاپ، دستی، امروز» با تاکید برآنکه، جامعه هنری ایران به نقاشی بیش از سایر هنرها توجه نشان میدهد، گفت: «چاپ های دستی که از جمله کهنترین هنرهاست جایی برای مطرح شدن در بین هنرهای تجسمی ندارد. این درحالی است که برگزاری نمایشگاه های گروهی که توجهات را به سوی چاپ دستی می کشاند میتواند تاثیر بسزایی در معرفی این شاخه هنری داشته باشد.»
به گزارش روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری صبا وابسته به فرهنگستان هنر، این روزها نگارخانه خیال موسسه صبا با برگزاری نمایشگاه گروهی «چاپ، دستی، امروز» میزبان آثاری است که دیرزمانی از چشم ها دور مانده بودند و با آنکه قدمتی به اندازه تاریخ دارند ولی روایتی جدید از سیر تکامل خود را در معرض دید عموم گذاشته اند.
در این نمایشگاه شاهد آثاری از هنرمندان نسل های مختلف هستیم. آثاری از استادان و دانشجویانی که تازه در راه چاپ دستی قدم گذاشته اند. در نمایشگاه «چاپ، دستی، امروز» 110 اثر از 36 هنرمند معاصر در معرض دید عموم قرار گرفته است.
در این میان آثاری از ثمیلا امیرابراهیمی، رضا بانگیز، عبدالحمید پازوکی، ابراهیم حقیقی، مهرداد خطایی، همایون سلیمی، بهزاد شیشه گران، پروین هانی طبایی، جلال الدین سلطان کاشفی، بابک گرمچی، حسین والامنش، احمد وکیلی، رضا هدایت و دیگر هنرمندان حوزه چاپ دستی به چشم میخورد که با ارائه تکنیک های متنوعی از جمله حکاکی نقاشی، حکاکی چوب، سیلک اسکرین، فتو اسکرین، اچینگ، آکواتینت، درای پوینت، کالکوگرافی، مزوتینت به میهمانی صبا آمدهاند.
"جلال الدین سلطان کاشفی" یکی از استادانی است که 3 اثر از او در این نمایشگاه بر روی دیوار رفته که در واقع بیانی جدید از هنر چاپ است.
این هنرمند درخصوص تاثیری که برگزاری نمایشگاه هایی از نوع نمایشگاه گروهی «چاپ، دستی، امروز» می تواند در معرفی و شناخته شدن هنر چاپ به عموم جامعه و دانشجویان علاقه مند داشته باشد گفت: «بسیار نیکوست که می بینیم استادان این حوزه در کنار هم جمع شده اند و در نمایشگاهی گروهی که در سطح بسیار خوب برگزار شده، تکنیک های گوناگون را در حوزه چاپ دستی در معرض دید علاقه مندان قرار داده اند. این مهم می تواند از نظر فرهنگی و ارزش های اجتماعی تاثیر بسزایی در آینده داشته باشد.»
کاشفی افزود: «طی 30 سالی که در ایران مشغول تدریس و کار هستم متوجه شدم که در ایران بیش از سایر هنرها، نقاشی بود که مورد توجه قرار می گرفت و در واقع می توان گفت چاپ های دستی جایی برای مطرح شدن در بین هنرهای تجسمی نداشت. برگزاری چنین نمایشگاه هایی که توجهات را به سوی چاپ دستی می کشانند نشان از گام هایی استوار در این راستا دارد.»
به گفته این هنرمند، هرچند چاپ دستی از کهنترین هنرهایی است که انسان به سوی آن روی آورده ولی گویی این روزها در کشور ما مورد بیمهری قرار گرفته، این درحالی است که توجه به چاپ دستی و برگزاری نمایشگاههای گروهی میتواند در معرفی و شناسانده شدن این هنر در میان نسل جوان و علاقه مندان به آن تاثیر بسزایی داشته باشد.
کاشفی در خصوص آثاری که در این نمایشگاه دارد گفت: «در این آثار برای اولین بار در صدد آن بودم که تکنیک جدیدی را آزمایش کنم که در روال تکنیک های قدیمی نبود. آنچه به عنوان چاپ دستی از زمان گوتنبرگ به این سو مورد توجه قرار گرفته است در واقع سه نوع چاپ برجسته، صاف و گود است. در این میان نوعی از چاپ، با عنوان خیلی گود یا میان تهی نیز وجود دارد که مقصود از آن نوعی چاپ است که از طریق سیلک اسکرین به اجرا در می آید و به دلیل آنکه توری با سطح کار فاصله تقریبا قابل توجهی ایجاد می کند به آن میان تهی می گویند.»
آنچه که در خصوص این آثار از اهمیت خاصی برخوردار است این است که کاشفی در این آثار قصد داشته علاوه بر آزمایش چنین تکنیکی، آن را در کنار سایر تکنیک های مرسوم در چاپ در معرض دید عموم قرار دهد.
علاقه مندان می توانند برای بازدید از این نمایشگاه به خیابان ولی عصر، خیابان طالقانی، خیابان شهید برادران مظفر، شماره 125 مراجعه کنند. این نمایشگاه تا 1 تیر همه روزه بجز ایام تعطیل، از ساعت 10 لغایت 19، میزبان عموم بازدیدکنندگان خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما