عبدالرضا حیاتی، پیشکسوت هنری استان خوزستان، با انتقاد از عدم هماهنگی و عدم وحدت کامل نهادهای فرهنگی و هنری استان، مشکلات اساسی نهادهای فرهنگی را عدم نقدپذیری دانست و به خبرنگار شبستان گفت: لازم است فعالان عرصه هنری ابتدا حوصله خود را زیاد کرده و همچنین با هنرمند با احترام رفتار کنند.
وی با اشاره به عدم وجود ملاک و میزان دقیق و کارشناسی شده شرعی در حد و حدود فعالیت های هنرهای گوناگون، افزود: این فضای ابهام و رکود فرصتی برای دشمن است تا از این فضا سوء استفاده کند و به هجمه فرهنگی برنامه ریزی شده برای جامعه، جوانان و حتی کودکان ما بپردازد.
حیاتی، با بیان اینکه یک جامعه شناس آمریکایی برای مقابله اسرائیل با جوامع اسلامی به دو اصل تأکید می کند، تصریح کرد: این دو اصل این است که از ترور پرهیز کنند که شهادت برای مسلمانان فیض است و تمام تیرهای تبلیغاتیشان را به قلب ولی فقیه بزنند و با ترویج سینما، افکار لیبرالی را اشاعه دهند.
وی پیشنهاد داد کتابی از فتواها و نظرات تمام مجتهدان در خصوص هنرهای گوناگون تهیه و چاپ شود و عنوان کرد: اگر در زمینه های مختلف هنری از جمله موسیقی، تئاتر، سینما، شعر و... فعالیت نکنیم و پاسخگوی نیاز جوان ها نباشیم، جوانان به سوی ماهواره و فرهنگ غربی کشیده می شوند.
وی با اشاره به در دسترس بودن لوح های فشرده مبتذل و کارتون های هالیوودی که برای نهادینه شدن فرهنگ غربی در جامعه اسلامی برنامه ریزی و تدارک دیده شده اند، از وضعیت نبود حتی یک سالن تئاتر در استان و عدم به کارگیری نیروهای فراوان هنری انتقاد کرد.
پیشکسوت هنری استان خوزستان، تجلیل از بزرگان عرصه علم و هنر را از ضروریات اقدامات فرهنگی عنوان کرد و وظیفه حکومت اسلامی را کار فرهنگی دانست و خاطر نشان کرد: اگر خدا بخواهد کار به ظاهر کوچک، اثرات بزرگی خواهد داشت.
لازم به ذکر است، حیاتی، از پیشکسوتان شعر و داستان و نمایشنامه نویسی استان خوزستان است که علاوه بر سرودن اشعار انقلابی و دفاع مقدسی با نگارش بیش از 50 نمایشنامه به عنوان یکی از نمایشنامه نویسان استان خوزستان و کشور مطرح شد.
آثار وی در اکثر جشنواره های کشوری و استانی جوایز متعددی را دریافت کرده از جمله آنها می توان به نمایشنامه های بوی خوش جنگ، قاصدک ها، فرشته ای با بال شکسته، کارون شط رازها، آی آدم ها، سه دیدار در فلق، فصل سبز دیدار، مسیح می گرید، بچه برک، آنکه گفت نه، بچه های زهرا، شنل قرمزی، تارنواز و.... است.
وی از مدرسان بازیگری و نمایشنامه نویسی استان است و اکثر هنرمندان فعلی هنر نمایش اهواز از نظرات تئوری و عملی این استاد بهره مند می شوند. وی غیر از نمایشنامه نویسی در هنر شاعری، نقاشی، خوشنویسی و مدیحه سرایی تواناست و در امر داوری هنرهای مختلف سمعی و بصری صاحب نظر و اندیشه است و از بنیانگذاران حوزه هنری در استان خوزستان است.
پایان پیام/
نظر شما