تجربه بکر راحتی با خدا

1433 سال از هجرت می‌گذرد و این روزها مساجد ایران اسلامی مملو از عطر حضور جوانان و دانشجویانی است که حضور در مساجد و ارتباط با خدا را به مشغله‌های روزمره ترجیح داده‌ و معتکف کوی یار شده‌اند.

خبرگزاری شبستان: سنت حسنه اعتکاف یا آن طور که در گفتگو با جوانان معتکف در یکی از مساجد جنوب تهران شنیدیم؛ فرصتی برای ارتباط مجدد با خدا، این روزها در "ایام البیض" رنگ و بوی خاصی به اغلب مساجد کشورمان داده است. مساجدی همانند مسجد امام زمان(عج) که با پذیرایی از 50 زن و مرد معتکف، آوای خوش قرآن و راز و نیاز را مایه فخر خاکیان بر افلاکیان قرار داده است.


مسجد امام زمان(عج) در جنوب غرب تهران هرچند اولین تجربه برگزاری مراسم اعتکاف را پشت سر می‌گذارد، اما حضور در این مسجد کوچک فرصتی بود تا در گفتگو با جوانان معتکف از نزدیک با حال و هوای ملکوتی این ایام آشنا شویم. روزهای سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم رجب که فضیلت اعتکاف در آنها بارها در احادیث مختلف مورد تاکید قرار گرفته است.


مسجد کوچک امام زمان(ع) را در خیابان شلوغی می‌یابیم که در مرکز یکی از محلات جنوبی اما مذهبی تهران قرار دارد. هیاهوی شهر پشت دیوارهای آجری مسجد جا می‌ماندند و وارد شبستان می‌شویم. این مسجد امسال میزبان 43 بانوی معتکف است که در قسمت فوقانی شبستان استقرار یافته‌اند. مکانی نچندان بزرگ با عرض سه و طول 20 متری‌ که صمیمیت سیالی در محیط باصفایش جاری ساخته بود.


رنگ اعمال
هنگام حضور ما معتکفین به تازگی سفره افطار خود را پهن کرده بودند و با این وجود چند تن از جوانان حاضر به گفتگو با ما می‌شوند. زینب قنبرپور، 24 ساله که با مدرک کارشناسی آمار به شغل معلمی مشغول است، درباره انگیزه‌های شرکت در این مراسم پر فیض می‌گوید: می‌خواستم کمی با خدا تنها باشم. مشغله‌های روزمره آن قدر زیاد هستند که اگر بخواهیم همه را حل کنیم و بعد درنگی برای محاسبه اعمال‌مان پیدا کنیم هرگز چنین فرصتی به دست نخواهد آمد، پس این ایام را بهانه‌ای برای رهایی از شلوغی‌ها یافتم و برای محکم کردن ارتباطم با خدا به این مسجد پناه آوردم.


قنبرپور که سال چهارم حضور در اعتکاف را پشت سر می‌گذارد، در مقایسه این چهار سال با یکدیگر می‌گوید: در یک یا دو سال اول بیشتر به فکر این بودم که چطور اعمال را انجام دهم، اما اکنون آموخته‌ام که اعتکاف درنگی برای اندیشیدن است تا فکر را اساس حرکت قرار دهم و در پایان این مراسم ملکوتی پیشرفتی در اعمال و روحیاتم پدید آورم.


قنبرپور در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان جوانان را به حضور در اعتکاف تشویق کرد، به تجربه عملی اشاره می‌کند و می‌گوید: جذابیت‌های حضور در اعتکاف آن قدر زیاد است که مطمئنم اگر جوانی تنها یک ساعت این جو را درک کند، به پاسخ تمامی سوالات خود برای چرایی حضور در اعتکاف خواهد رسید. خود من در سال اول تصور چندانی از تاثیر عمیق اعتکاف در روح و جانم نداشتم، اما اکنون حاضر نیستم شیرینی این حضور را چیز دیگری تعویض کنم.


زینت قنبرپور امسال نیز تحفه‌ای از اعتکاف خود به دست آورده و از آن به عنوان رنگ و جلا یافتن اعمال و عبادات خود نام می‌برد. رنگی بر اعمالی که پیش از این نیز انجام می‌داده و اینک با نگاهی دیگر قصد تفکری عمیق‌تر در آنها دارد.


تولد دوباره
مهدیه زاغری 24 ساله، جوان دیگری است که با لیسانس مدیریت آموزشی، همانند قنبرپور به تدریس می‌پردازد. او که سومین سال حضور در مراسم اعتکاف را پشت سرمی‌گذارد، سخنش را با تجربه‌های نابی آغاز می‌کند که در این ایام به دست آورده و در توضیح می‌افزاید: زندگی روزمره خواهی نخواهی آدم را غرق در مادیات می‌کند، همه ما تلخی‌ها و شیرینی‌هایی را در زندگی تجربه می‌کنیم که به نظر من هیچ کدام خاص و ناب نیستند، اما یکی از ناب‌ترین لذت‌هایی که تا کنون کسب کرده‌ام مربوط به ایام حضورم در اعتکاف است و اگر همین بهره را نیز با خود به یادگار داشته باشم برایم کافی است.


زاغری از شبهه‌ای سخن می‌گوید که گویی یکی از دوستان دوران دانشگاهی برای مراسم اعتکاف وارد کرده بود و در توضیح آن می‌گوید: یکبار یکی از دوستان به من گفت اعتکاف برای آدم‌های بیکار است. آن زمان تجربه لازم برای پاسخگویی به او را نداشتم. اما اکنون پاسخم به او یا هر کس دیگری که چنین مسئله‌ای را طرح می‌کند این است که اگر خودشان یکبار اعتکاف را تجربه کنند، هرگز این حرف را نخواهند زد. تاثیرات این مراسم در قلب و روح انسان‌ها، بخصوص جوانان که قلوب پاکتری دارند به قدری زیاد است که خود معتکفین را به حیرت وامی‌دارد.


"تولد دوباره" بهره‌ مهدیه زاغری از حضور در مراسم اعتکاف امسال است که امید دارد در سایر ایام سال همچنان انرژی حاصله از آن را حفظ کند و در تجدید نظری که قصد دارد در اعمال و رفتارهایش ایجاد کند، ثابت قدم باشد.


راحتی با خدا!
"احساس راحتی با خدا" تجربه‌ بکری است که از زبان جوان‌ترین معتکف مسجد امام‌زمان(عج) می‌شنویم. زهرا صیافی 12 ساله که به گفته خود برای اولین بار است اعتکاف را تجربه می‌کند، در خصوص انگیزه‌های حضورش در این مراسم می‌گوید: چند وقتی بود که دوست داشتم ارتباطم را با خدا محکمتر کنم. شنیده بودم اعتکاف مراسم خوبی است اما تصور درستی از آن نداشتم. فکر می‌کردم در اینجا تنها شاهد همهمه و سر و صدا باشم، اما در اولین روز حضورم دیدم که اعتکاف محیطی معنوی ایجاد می‌کند و چنان فضایی را پدید می‌آورد که می‌توانی به راحتی با خدا ارتباط برقرار کنی.


صیافی که دوست دارد همسن و سالان خودش را به حضور در اعتکاف تشویق کند در این خصوص می‌گوید: به نظر من باید هرکسی خودش این فضا را تجربه کند تا بهتر بتواند حال و هوای معتکفین را درک کند. همین احساس ارتباط راحت‌تر و محکمتر با خدا، تجربه کمی نیست و آن قدر ارزش دارد که نوجوانان دیگر نیز وقت بگذارند و حداقل برای یکبار آن را تجربه کنند.


تصمیم برای حضور مجدد در مراسم اعتکاف سال‌های بعد، بهره‌ زهرا صیافی از مراسم اعتکاف امسال است که در کنار ارتباط راحت‌تر با خدا، آن را تحفه دریافته خود از حضور در این مراسم معنوی معرفی می‌کند.


فرخنده خرمی 43 ساله و سیده طاهره موسوی 57 نیز از دیگر معتکفان این مسجد هستند که دقایقی به گفتگو با ما می‌پردازند. خرمی که مسئولیت ثبت نام معتکفین را نیز عهده دار بوده،‌ از حضور پر رنگ جوانان سخن می‌گوید و موسوی نیز چگونگی جذب دو فرزند و چند تن از دختران همسایه خود به اعتکاف را شرح می‌دهد. او از میزبانی سخن می‌گوید که قرار است سه روزی همراه با جوانان این محله میهمانش باشند. از خدایی که درهای رحمتش را به روی این مردم گشوده که این چنین جوانان‌شان در راه کسب معنویت بیشتر، از تمامی دغدغه‌ها و دلمشغولی‌های روزمره گذشته و خود را معتکف کوی یار ساخته‌اند. جوانان و دانشجویانی که مقام معظم رهبری نیز در سخنان اخیرشان در سالگرد مراسم ارتحال امام(ره) به آن اشاره کرده و این مورد را یکی از بارزترین جنبه‌های توجه جوانان ایران اسلامی به معنویت برشمردند.

 

پایان پیام/
 

 

کد خبر 139139

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha