به گزارش خبرنگار شبستان، کامران دانشجو، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست هماندیشی همکاریهای علمی و پژوهشی سازمان محیط زیست با وزارت علوم ارتباط دانشگاه با حوزه کاربرد را به عنوان بزرگترین دغدغه مقام معظم رهبری دانست و تصریح کرد: آییننامه سابق برای اعضای هیئت علمی دانشگاهها، در راستای حل معضلات حوزه کاربرد نبود اما با اصلاح و ارتقای آییننامه این مشکل حل شد.
دانشجو با بیان اینکه محیط دانشگاه و صنعت با یکدیگر تفاوت دارد و برای پیوند این دو محیط باید سعه صدر وجود داشته باشد، افزود: دانشگاهیان علاوه بر داشتن شناخت نسبی از صنعت باید بدانند در صنعت فرش قرمز برای آنان پهن نشده و نباید انتظارات خاصی از صنعت داشته باشند بلکه باید خود را با شأن صنعت تطبیق دهند.
وزیر علوم با اشاره به ایجاد اعتماد بین دانشگاه و صنعت گفت: باید شخصیت و خصوصیات اعضای هیئت علمی از سوی صنعت کاملا شناختهشده باشد و حوزه کاربرد باید اعضای هیئت علمی را از لحاظ گفتاری و اخلاقی بشناسد.
وی با بیان اینکه حوزه کاربرد و صنعت باید با توجه به شخصیت علمی اعضای هیئت علمی شئونات درخوری برای آنها قابل شود، تصریح کرد: اگر این شئونات رعایت نشود انگیزه از اعضای هیئت علمی گرفته میشود چرا که اساتید سربازان اقتدار علمی کشور هستند و باید دانشگاه و حوزه کاربرد، یکدیگر را بپذیرند.
وزیر علوم با تأکید بر اینکه باید این رویهها در دانشگاه و صنعت فرهنگسازی شود، اظهار کرد: باید میان صنعت و دانشگاه پیوندی ایجاد شود و اعتمادی میان این دو حوزه به وجود آید که با این کار مطمئنا پیشرفت جهشی خواهیم داشت، جرا که هر گاه شناخت حوزه کاربرد و دانشگاه به وجود آمده پیشرفت حاصل شده است و امنیت برای کشور به وجود آمده است.
وی با اشاره به اینکه در تولید علم عملکرد خوبی داشتهایم، تصریح کرد: تولید علم زمانی میتواند برای کشور به عنوان یک سرمایه و ثروت ملی محسوب شود که پشتوانه فناوری داشته باشد.
دانشجو با توجه به اینکه تعامل دانشگاه و محیط زیست موجب حل معضلات محیط زیستی داخلی میشود، گفت: پنج طرح کلان ملی محیط زیست در تعامل 28 دانشگاه و مرکز عالی برای محیط زیست با اعتبار 121 میلیارد تومان صورت گرفته است که این گام خوبی برای حل مشکلات حفاظت محیط زیستی است.
وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه علم نافع و اسلامیشدن دانشگاهها از اولویتهای وزارت علوم است. افزود: تلاش دشمن در فضای عمومی که دنبال میکرد این بود که بر پایه علم نافع حرکت نکنیم و همچنین در خصوص اسلامیشدن دانشگاهها دشمن در نظر داشت شاخصهای وارداتی را رواج دهد. به عنوان مثال ناسزا گفتن در دانشگاهها را شادابی سیاسی میدانست، در حالی که شأن دانشگاه اینگونه نیست.
دانشجو خاطرنشان کرد: سیاستهایی که دشمنان در نظر گرفتهاند نه تنها در راستای نظام جمهوری اسلامی نیست بلکه در شأن دانشگاهها هم نبوده است.
نشست هماندیشی همکاریهای علمی و پژوهشی سازمان محیط زیست با وزارت علوم در سالن همایشهای بینالمللی سازمان محیط زیست در حال برگزاری است.
پایان پیام/
نظر شما