خرید گوشت از فروشگاه معتبر با مهر دامپزشکی

تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است که چندی است در کشور شیوع پیدا کرده است و برای مبارزه با شیوع بیشتر آن رعایت توصیه های بهداشتی ضروری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، تب کریمه کنگو یک بیماری حاد تب دار و خونریزی دهنده‌ است که از طریق گزش کنه و یا تماس با خون یا ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود و در انسان بیماری شدیدی همراه با مرگ و میر حدود 30 درصدی ایجاد می‌کند و شیوع بیمارستانی آن نیز بسیار بالا است.

 

این بیماری یکی از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام به‌شمار می‌رود که عامل آن ویروس است و بیشتر کسانی که با دام سروکار دارند و به زایمان دام، ذبح دام و دوشیدن شیر دام مشغول هستند در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.


با توجه به اینکه مدت ماندگاری این ویروس در بدن دام یک هفته است، در صورتی که دام در طی این یک هفته کشتار شود، مصرف کنندگان این گوشت و کسانی که دام را ذبح می کنند، ممکن است در معرض بیماری قرار گیرند.

 

بر این اساس اگر گوشت و جگر دام های آلوده بلافاصله در اختیار مردم قرار گیرد، ممکن است باعث سرایت بیماری شود. بنا براین گوشت دام ذبح‌ شده در کشتارگاه‌ها نباید بلافاصله توزیع شود و باید گوشت قرمز حداقل 24 ساعت و جگر دام کشتار‌شده حداقل 48 ساعت در سردخانه کشتارگاه بماند تا در این مدت اگر احتمالا ویروسی وجود داشته از بین برود و برای مصرف‌کننده خطری نداشته باشد.


براساس آمار منتشر شده تا امروز 25 نفر در سطح کشور به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده‌اند که جز دو نفر تمامی آن‌ها بهبود یافتند و تمامی مبتلایان به این بیماری به جز یک نفر از آن‌ها که در اثر تماس با بیمار بود از طریق تماس با دام به این بیماری مبتلا شده‌اند.


در حالی که به گفته مسئولان وزارت بهداشت این بیماری در سال های گذشته نیز با شیوع کمتری وجود داشته است امسال درکشور و به خصوص در دو استان سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی شیوع پیدا کرده است که طبق اعلام سازمان دامپزشکی تاکنون تلفاتی از بیماری تب کریمه کنگو در جمعیت دامی کشورمان رخ نداده اما متاسفانه در استان خراسان رضوی جان یک پزشک و یک کارگر کشتارگاه را گرفته است.


برای جلوگیری از ابتلاء به این بیماری مردم باید گوشت قرمزی را تهیه کنند که توسط دامپزشکی نظارت شده باشد و ممهور به مهر دامپزشکی باشد و از خرید گوشت از جاده‌ها و مغازه‌های میان راهی خودداری کنند. همچنین کارگران کشتارگاه‌ها نیز باید به هنگام کار باید دستکش در دست داشته باشند و در مواقع ذبح دام عینک بگذارند و بطور کلی لباس مخصوص بپوشند.


پایان پیام/
 

کد خبر 138983

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha