به گزارش خبرگزاری شبستان، مطابق قوانین شرعی و احکام اعتکاف، اعتکاف تنها باید در یکی از مساجد چهارگانه (یعنی "مسجد الحرام"، "مسجدالنبی(ص) در مدینه"، "مسجد کوفه" و "مسجد بصره") و یا در "مسجد جامع هر شهر" باشد و در غیر اینها صحیح نیست و باطل است.
مسجد جامع یعنی مسجدی که اختصاص به گروه و قبیلهای ندارد، محل اجتماع عامه مردم بوده و قشرهای مختلف شهر به آن رفت و آمد دارند. بنابراین مثلاً در مشهد «مسجد گوهرشاد»، در تهران «مسجد جامع جمهوری اسلامی»، و در قم «مسجد امام حسن عسکری(ع)»، «مسجد اعظم» یا «مسجد جمکران» دارای این شرط هستند. لذا ممکن است یک شهر یا یک روستا چند مسجد جامع داشته باشد.
اما برخی از فقهاء نظر دادهاند که به قصد رجاء میتوان در مساجدی که در روز دو یا سه مرتبه نماز جماعت برگزار می شود تا هنگامی که بر آن مکان اسم مسجد صدق کند معتکف شد. به قصد رجاء یعنی با علم به اینکه این عمل در محل خود نیست اما به امید اینکه این عمل، اگرچه دارای تمام شرایط نباشد، مطلوب و مقبول خداوند واقع شود این کار را انجام دهد.
با توجه به آنچه گذشت هم اکنون صدها مسجد در کشور میزبان زنان و مردان معتکفی است که با روزهداری، 3 روز کامل را مشغول نماز، دعا، قرائت قرآن و عبادت میشوند.
کسانی که موفق به اعتکاف نشدند چه کنند؟
اما کسانی که به هر دلیل توفیق حضور در مراسم معنوی اعتکاف را ندارند نیز میتوانند با انجام اعمال در مساجد دیگر یا منازل خود، از ثوب ایام البیض بهره ببرند.
حضرت رسول اکرم (ص) فرموید: "هر کس سه روز از وسط ماه رجب (سیزدهم تا پانزدهم) را روزه بدارد و در شبهایش به نماز شب قیام کند از دنیا رحلت نمیکند مگر با توبه نصوح. امام صادق (ع) هم در این زمینه فرمود: "هر کس ایامالبیض ماه رجب را روزه بگیرد خداوند متعال به ازای هر روز، ثواب روزهداری وشبزندهداری یک سال را برای او مینویسد و او روز قیامت در جایگاه ایمنشدگان از آتش دوزخ خواهد ایستاد".
در این ایام همچنین خواندن سورههای انعام، اسراء، کهف، لقمان، یاسین، صافات، فصلت، شوری، دخان، آیهالکرسی، فتح، واقعه، ملک، قلم و انشقاق تا پایان قرآن بسیار ثواب دارد و سفارش شده است.
پایان پیام/
نظر شما