زمان از جمله مقولاتی است که از ابتدا در فلسفه مطرح بوده است

عضو هیئت علمی دانشگاه امیر کبیر، با اشاره به اهمیت و پیشینه زمان در فلسفه و فیزیک، گفت: زمان از جمله مقولاتی است که از ابتدا در فلسفه مطرح بوده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام رضا حاجی ابراهیم، عضو هیئت علمی دانشگاه امیر کبیر، امروز (30 دی) در مراسم میزگرد علمی "زمان در فلسفه و فیزیک" که از سوی مجمع عالی حکمت اسلامی در مدرسه عالی دارالشفاء حوزه علمیه قم برگزار شد، با بیان این مطلب گفت: اندیشمندان قبل از سقراط اندیشه های متفاوتی در این خصوص داشته اند، اما بعد از سقراط، افلاطون نیز با تفکیک، آن را به دو قسمت هستی و واقعیت تقسیم می کند.


عضو هیئت علمی دانشگاه امیر کبیر، ادامه داد: بنابر تفکر هستی شناسانه نسبت به هستی باید بدانیم که آیا برای حرکت سهمی قائل می شویم و یا آن را واقعیت تلقی نکنیم که البته در همه این موارد بحث زمان خواه ناخواه به میان کشیده می شود.


وی اظهار داشت: اما در باب فیزیک آنچه اهمیت دارد، این است که فیلسوفان علمی و به خصوص فلاسفه ای که بیشتر رویکرد تاریخی به مباحث علمی دارند، گفته اند که جریان حاکم در دوران بعد از رنسانس در مغرب زمین باعث غلبه روح هندسی در آن دوران شده است.


حجت الاسلام حاجی ابراهیم، تصریح کرد: این جریان علم جدید عبارت است از جریان اندیشه افلاطونی که مبتنی بر کمیت است و اندیشه ارسطویی که مبتنی بر کیفیات است که در آن جریان مغلوب افلاطونی در دوران گذشته به جریان غالب تبدیل شد.


وی ادامه داد: در ادامه همین جریان نگاه انسان ها، در غرب به عالم و آدم بر مبنای کمیات شکل گرفت و در نهایت روابط ریاضی شکل گرفت.


عضو هیئت علمی دانشگاه امیر کبیر، با اشاره به سخنانی از گالیله، گفت: این سخن گالیله است که می گفت، خداوند طبیعت را به زبان ریاضیات نوشته است و برای درک جهان باید این زبان را آموخت.
 

وی خاطرنشان کرد: فلسفه جدیدی که از قرون 17 به این سو بالنده می شود، فلسفه ای که موضوع زمان در آن به عنوان موضوعی که قابل اندازه گیری است مطرح می شود و نسبت آن با زمان، سرعت، نیرو و فاصله مورد توجه است.


حجت الاسلام حاجی ابراهیم، اظهار داشت: تحولاتی که در فیزیک جدید اتفاق افتاده در واقع تحول مفهومی است.


پایان پیام/


 

کد خبر 13893

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha