وقتی پزشکان چراغ مطب های خصوصی را سبز می کنند

ارائه کارت ویزیت مطب خصوصی از یک پزشک معالج در اولین ویزیت در بیمارستان دولتی نشان دادن چراغ سبزی است برای خلاصی از صف های طولانی بیمارستان در قبال پرداخت ویزیت آزاد و خدمات بیشتر و با کیفیت تر!

به گزارش خبرگزاری شبستان، بیمارستان ها روزانه با چندصد نفر از مراجعه کنندگان با هر نوع بیماری مواجه هستند و اکثر پزشکان متخصص، وظیفه دارند در بیمارستان های دولتی حضور یابند و با ویزیت بیماران با تعرفه های دولتی ساعات حضور خود را در این بیمارستان ها در هفته به حد نصاب برسانند. علاوه بر این بیمار برای اینکه بتواند از خدمات پزشکی بیمارستان ها آن هم با تعرفه های دولتی و تحت پوشش بیمه بهره مند شود باید از هفته ها جلوتر نسبت به گرفتن وقت از مراکز درمانی دولتی اقدام کند.
 

اما گرفتن وقت از بیمارستان های دولتی تازه شروع راه است و هنگامی که بیمار به سختی موفق به این کار می شود و به پزشک مربوطه مراجعه می کند، بعد از یک جلسه ویزیت، پزشک معالج به وی پیشنهاد می دهد تا دوباره برای ادامه روند درمان مراجعه کند و نه تنها به این پیشنهاد بسنده نمی کند، بلکه به بیمار پیشنهاد می دهد برای ادامه درمان و رفاه حال بیشتر و خلاصی از شلوغی بیمارستان با مراجعه به مطب خصوصی تحت نظر مستقیم قرار گیرد تا از معالجه بهتر بهره گیرد.
 

در این شرایط بسیاری از بیماران مجبورند برای خلاصی از طی کردن مجدد این پروسه این پیشنهاد را بپذیرند. حال اگر بیمار توان مالی داشته باشد، براحتی این تکلیف را قبول می کند اما اگر بیمار دیگری از توان مالی مناسبی برخوردار نباشد برای بهره بردن از خدمات با کیفیت بهتر و تسریع درمان مجبور است از بسیاری نیازهای اولیه روزمره خود صرف نظر کند تا بتواند هزینه های هنگفت معالجه در مطب های خصوصی را تامین کند.
 

اما مشکل دیگری که در این میان وجود دارد این است که بیماران با مراجعه به مطب های خصوصی گاهی اوقات تفاوتی را بین درمان در این مطب ها با بیمارستان دولتی احساس نمی کنند و فقط با استناد به گفته برخی پزشکان روانه مطب های خصوصی می شوند.


به این ترتیب بیمار به سمت مطب ها و بیمارستان های خصوصی سوق داده می شود، در حالی که اکثر مردم توان پرداخت هزینه های بالای این مراکز را نداشته و برای فرار از صف های طولانی بیمارستان ها چاره ای جز عمل به توصیه پزشک ندارند.
 

مطلب نگران کننده در این زمینه این است که این موضوع در میان برخی از پزشکان تبدیل به یک روال شده است و به گفته بسیاری از مردم، پزشکان متخصص بیشتر وقت خود را در مطب یا بیمارستانهای خصوصی سپری می کنند و گاه بیمارهای خود را به طریقی به بیمارستان خصوصی یا مطب خود ارجاع می دهند تا سود بیشتری نصیبشان شود.

 

ناله پزشکان از تعرفه های پایین بخش های دولتی

اما پزشکان مهمترین مشکل خود را تعرفه های پایین پزشکی می دانند و معتقدند که تعرفه های تعیین شده از سوی دولت به هیچ وجه پاسخگوی هزینه های زندگی آنان نیست به همین علت به سمت کار در مراکز خصوصی، دوری گزینی از مراکز دولتی و حتی دریافت پول به صورت زیر میزی از بیماران گرایش پیدا می کنند.
 

به گفته رئیس انجمن پزشکان متخصص کشور، بسیاری از پزشکان متخصص کشور به علت به صرفه نبودن این حرفه به سمت مشاغل دیگر غیر از طبابت روی آورده اند.

 

این گلایه ها دزر حالی مطرح می شود که امسال هم با گذشت 3 ماه از سال هنوز تعرفه های جدید به تصویب نرسیده و در زمینه ای برای این موضوع شده است که بعضی از مراکز درمانی و مطب ها خودسرانه اقدام به افزایش تعرفه ها کرده اند که این تعرفه ها گاه بیش از آن حدی است که قرار است به تصویب برسد.
 

افزایش 25 درصدی تعرفه های پزشکی تصویب نشود، زیرمیزی ها افزایش می یابد

مسئولین وزارت بهداشت هم خواستار تصویب سریعتر افزایش تعرفه خدمات پزشکی هستند و به گفته معاون درمان وزارت بهداشت پیشنهاد این وزارتخانه افزایش 25 درصدی تعرفه خدمات پزشکی در بخش دولتی است که اگر در شورای عالی بیمه این رشد تصویب نشود، شاهد افزایش زیرمیزی در برخی مراکز درمانی و حتی ورشکستگی برخی بیمارستان ها خواهیم بود.
 

حسن امامی رضوی اعتقاد دارد که نرخ تورم در بخش سلامت از نرخ 21.5 درصدی تورم بیشتر است و بنابراین اگر به هزینه های بخش سلامت و رشد واقعی تعرفه ها توجه نشود و تعرفه ها به صورت واقعی دیده نشوند، اتفاقی که می افتد این است که بیمارستان ها با مشکلات بسیار جدی تری مواجه می شوند و به طرف ورشکستگی می روند.
 

امامی رضوی رواج دریافت زیرمیزی را از آسیب های اساسی عدم افزایش تعرفه دانسته و معتقد است که اگر این اتفاق بیفتد بیش از همه مردم آسیب می بینند و با معضل مواجه می شوند و به خصوص در بیمارستان ها و مراکز درمانی مناطق محروم شاهد دریافت زیرمیزی از بیماران خواهیم بود.

 

گرچه جامعه پزشکی و بیمارستان ها هم با مسائلی مشابه آنچه به آن اشاره کردیم دست به گریبان هستند اما نباید فراموش شود خانواده ای که یکی از اعضای آن با بیماری دست و پنجه نرم می کند از طرفی با فشارهای روانی و از طرفی با مشکلات مالی و تامین دارو و هزاران مشکل دیگر مواجه هستند که کشاندن آن ها از سوی پزشکان معالج به مطب های خصوصی و درمان آزاد هم دغدغه ای است که به همه مشکلات اضافه می شود.
 

دور از اخلاق پزشکی با شان بالایی آن در جامعه است که مادیات، وظیفه شناسی را زیر سوال ببرد که خوشبختانه بسیاری از پزشکان جامعه ما از چنین رفتاری دوری می کنند و البته برخی دیگر هم با انجام چنین کارهایی جایگاه بقیه پزشکان را هم زیر سوال می برند.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 138929

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha